2014/12/03

pienet joululahjat osa 3 - piparimuffinit



On joulukuun kolmas ja kuinka ollakaan, leivoin tämän joulun ensimmäiset piparimuffinit. Näitä teen melkeinpä joka joulu syötäväksi, pakkaseen ja pieniksi joululahjoiksi ja -viemisiksi tutuille. Alkuperäinen ohje on Pirkka-lehden resepti, jota olen muokannut hieman. Alkuperäistäkin kannattaa vilkaista ja testata. Nämä muffinit olen tehnyt suupalan kokoisiksi Wiltonin silikoniseen joulukuusimuottiin.

RESEPTI
noin 20 normaalikokoista muffinia tai kymmenittäin pieniä. Suosittelen heti tuplaamaan reseptin ainesosat, sillä nämä katoavat nopeasti parempiin suihin ja jouluksikin olisi kiva pakastaa pieni erä jemmaan.

2dl siirappia
2tl kanelia
2tl jauhettua kardemummaa
1tl neilikkaa
1tl jauhettua inkivääriä

200g (laktoositonta) margariinia tai voita
3dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1tl soodaa

4kpl puolikasta säilykepersikkaa

2 kananmunaa


Mittaa siirappi ja mausteet kattilaan. Kiehauta seos. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja anna sen sulaa miedolla lämmöllä. Sekoita jauhot ja sooda keskenään. Paloittele persikat pieniksi paloiksi.

Vaahdota munat. Erota jauhoseoksesta noin 1/2 dl ja sekoita se persikanpalojen joukkoon. Lisää jauhoseos siirappi-rasvaseoksen kanssa vuorotellen munavaahtoon. Lisää lopuksi jauhotetut persikat ja sekoita taikina tasaiseksi.


Jaa taikina vuokiin.Paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Pienemmät muffinit kestävät uunia noin 12-15 min.



Ja jos koristeluinto iskee, niin sokerikuorrutusta ja strösseleitä voi lisätä mielin määrin muffinien jäähdyttyä. Yleensä jätän koristelematta, sillä nämä pikkuiset ovat sieviä tällaisenäänkin. Meillä erityisesti lapset kyllä innostuvat koristelemaan ja tekemään muutaman ihan oman näköisensä muffinin.

Tässä ensimmäinen piparimuffinisatsimme ja voin luvata, että ennen joulua näitä leivon vielä useampaan otteeseen.

-Paula

10 kommenttia:

  1. Ihania pikkukuusia ja niin herkullisen kuulonen ohje että näitä täytyy kokeilla joku päivä! :)

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ihanilta, pakko testata!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joko testasit? Mitäs tykkäsit? Nämä ovat minun suosikkejani. Niissä yhdistyy piparkakkutaikinan makeus ja mufinin pehmeys.

      -Paula

      Poista
  3. Oi nam! Voi kun oisi jotain tommosia nättejä vuokia. Pienissä silikonisuklaamuoteissa taitaa mennä ikä ja terveys paistellessa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin kerran tehdä myös Wiltonin piparipoikamuotissa, joka on vähän pienempi, joten jos kärsivällisyys riittää. Nämä on tehty tällä muotilla:
      http://www.wilton.com/store/site/product.cfm?id=313901A1-423B-522D-FB0807E5D918A624&killnav=1

      -Paula

      Poista
  4. Oi! näyttää just sopivan kokoisilta jouluherkuilta! Ihanat :) Kiitos vinkistä!

    ps. muutin blogin kanssa uuteen osoitteeseen, siellä voi käydä osallistumassa ihanaan kalenteri arvontaan ;)
    http://ilonikoti.blogspot.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.