2014/12/20

pienet joululahjat osa 20 - avaruusvillasukat ja raitaneulevinkkiJoskus sitä vain alkaa tehdä mieli kutoa villasukkia ja silloin on parasta ryhtyä heti hommiin. Tällaiseen inspiraatioon sopivat parhaiten kotoa tai lähimarketista löytyvät langat, ettei fiilis katoa ennen kuin silmukat on luotu. Nyt poimin Prismasta perinteisen Novitan sijaan Regian Active -lankaa, jonka värit houkuttelivat tekemään raitasukat ja toisetkin. Jännä on lanka muutenkin. Sen sanotaan hyödyntävän NASAn Outlast-teknologiaa, joka imee ylimääräisen lämmön ja varastoituu mikrokapseleihin. Kehon lämpötila laskiessa varastoitunut lämpö vapautuu, jolloin kuitu tuottaa tasaisen lämmön ihoa vasten. Melkoiset avaruusvillasukat siis lupausten mukaan!

 
Villasukat noin kokoa 38/39 syntyivät parissa illassa ja kahdesta kerästä. Kokotaulukkokin langalle löytyy ja sen mukaan tein 12s/puikko. Sen verran tiukoille meni langan kanssa, että suosittelisin aloittamaan kärjestä, ettei käy hassusti. Minä an aloittanut ja meinasikin jo tulla hiki, kun harmaa meni niin hilkulle. Nyt kävi tuuri ja lanka riittikin.

Sukkia kutoessani törmäsin sattumalta Garnstudio Dropsin facebooksivuilla ohjevideoon, jossa neuvottiin, miten saa raitojen vaihdot tehtyä ilman sitä vaihdoskohtaan myodostuvaa pykälää. Olin joskus aiemminkin tähän tutustunut, mutta unohtanut kokeilla, joten samalta istumalta lähtivät uudet sukat kokeiluun. Tässä vertailun vuoksi vihreissä sukissa näkyy tällä menetelmällä tehdyt vaihdot ja pinkeissä perinteiset värinvaihdot.

 
Vielä siis ehtisi yksinkertainen sukkapari pukinkonttiin. Ja jos ei ehdi, niin aina voi tehdä näin:

 
-Paula

11 kommenttia:

 1. Hei olipa hyvä vinkki raidoitukseen! Kiitos! Juuri aloittelemassa raitalapasia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattui minullakin sopivaan aikaan tämä vinkki :)

   -Paula

   Poista
 2. Ai Prismastakin saa tuota avaruuslankaa, kiitos tiedosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ja aika edukastakin on ollakseen NASA-lankaa.

   -Paula

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Miten tuo kantapää on tehty? Siistin näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kantapää on tiimalasi ja muistaakseni ainakin ullaneuleen sivuilla on hyvät ohjeet.

   -Paula

   Poista
 5. Nyt täytyy kyllä muistaa tuo raidoitustekniikka! Oon taas tehnyt raitasukat muistamatta tuota vaikka onhan tuosta puhetta ollut, aaargh. Ja vitsit mitä avaruuslankaa, vau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä simppeli tekniikka ja sen arvoinen. Katsotaan, onnistuuko lanka lunastamaan kaikki lupauksensa!

   -Paula

   Poista
 6. Mulla meni niskat jumitukseen juuri tässä pahimpaan kutomiskiireaikaan. Ratkaisin asian tuollaisilla lahjakorteilla, tosin en voinut toimitusaikaa luvata. Pitää ensin saada "välineistö" kuntoon...
  Oikein ihanaa joulua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Nyt olen itsekin sekä kutonut että treenannut liikaa ja yläselkä on ihan jumissa. Joululomalla siis lepäillään ja kuntoudutaan :)

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.