2014/12/07

pienet joululahjat osa 7 - eukalyptuskranssi

 
Muutamissa blogeissa on näkynyt kauniita ja yksinkertaisia tee se itse-kransseja ja halusin itsekin sellaisen kotiini tehdä. Pihkala-blogin Maija oli tehnyt omansa havuista ja Maiju Saw-blogin Maiju oli käyttänyt eukalyptusta, joka valikoitui myös oman kranssini materiaaliksi. Hassua muuten miten erilaisia eukalyptuksen oksia on saatavilla. Omani ovat hyvinkin erilaisia kuin Maijun käyttämät ja yöpöydältäni maljakosta löytyy vieläkin erilainen versio samaisesta kasvista.
 

Kaapista löytyi ohutta rautalankaa, jonka kieputin suoraan muutaman oksan ympärille ja tämän jälkeen taivutin oksat varovasti ympyräksi ja laitoin kranssin siimalla takan reunaan roikkumaan. Tykkään kovasti tuosta kapeasta ja herkästä muodosta, eukalyptus on myös siitä mukava materiaali käyttää, että vaikka se kuivuu se ei kuitenkaan karise.


Kranssit ovat mukavia  jouluviemisiä ja kun eukalyptuksen oksia voi ostaa suoraan kukkakaupasta, pääsee helpolla myös materiaalin hankkimisen kanssa. Ja itsetekeminen todellakin kannattaa! Minun ostamani oksat maksoivat 50 senttiä kappale ja kranssissa niitä on kolme, rautalankaa oli valmiina, joten se ei kustantanut tällä kertaa mitään. Uusimman Avotakan lahjavinkeissä eukalyptuskranssin hinta näytti olevan 23 euroa! Vaikka lehden kranssi olikin tuuheampi, on hintaero itse tehdyn ja ostetun välillä aikasta paljon ja onhan omatekemä lahja aina mukava viedä ja lahjansaajallekin varmasti mieluisa vaihtoehto!

-Piia

17 kommenttia:

 1. Minäkin kävin perjantaina kysymässä noiden oksien perään. Sellaista Maijun käyttämää eukalyptuksen oksaa tulee tänne vasta joulua edeltävällä viikolla. Mutta kaunis näyttää tulevan tuosta sinunkin käyttämästäsi lajikkeesta! Yksinkertainen, mutta kaunis jouluvieminen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et malta odottaa, niin kannattaa kysellä kukkakauppiaalta vaikka jotain muuta vaihtoehtoa, minulle tarjottiin muutamaa muutakin "ikivihreää" joista niistäkin olisi varmasti kauniin kranssin saanut.

   -piia

   Poista
 2. Kaunis! Oliko rautalanka vaikea kieputtaa niin ettei oksa mene poikki?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun käyttämäni rautalanka on aika heppoista ja sen kanssa ei ainakaan ollut vaikeuksia, oksat ovat myös aika kestävän ja sitkeän oloisia.

   -piia

   Poista
 3. Mistä ostit näitä oksia? Ostin tänään jo rautalankaa tarkoituksena lisätä tälläiset kranssit eskarin tätien lahjoihin mutta oksia en iltasella lähtenyt etsimään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi puusilmä tuollahan se lukeekin, tiedätkö onko kovin yleistä oksaa kukkakaupoissa, löytyyköhän pienemmistäkin kukkakaupoista?

   Poista
  2. Minä ostin nämä Sokkarilta Mestarin kukasta, Viherlandiassakin on ollut jonkinlaisia! :) Ja sellaiset pienet on kivoja, itsekin tein muutaman johon tuli vain yksi oksa/kranssi.

   -piia

   Poista
  3. Näitä löytyi jopa meidän kylän pienestä kukkakaupasta, ajattelin mennessäni hurjaa hintaa kun tuolla yleensä on aika arvokasta mutta hinta olikin oksalle kymmenen senttiä kappale joten otin koko puskan, mitäköhän kaikkea muuta näistä voisi askarrella kuin kransseja varmaan jokainen kummi, mummo, eskarin täti jne. tulee saamaan meiltä tänä vuonna eukalyptuskranssin. :D

   Poista
  4. Instasta jo bongasin askartelemasi kranssit, kauniita tuli! <3

   -piia

   Poista
 4. Munkin pitää kokeilla näitä eukalyptuksia... Tähän mennessä olen käyttänyt noihin hentoisiin pieniin kransseihin vanamoa. Kiitos(?) lumettoman ja märän talven niitä löytyy metsästä ja ne ovat ikivihreitä kuivuttuaankin. Karisevat kyllä vähän. Pohjaksi olen vääntänyt ympyrän rautalangasta ja sen olen vielä peittänyt kukkateipillä koska sitä sattuu kotona olemaan.Mielestäni vanamosta saa sellaisen pienen ja herkän kranssin johonkin ... ihan yksin se on ehkä liiankin herkkä ja hentoinen. Nooo riippuu paikasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole vanamoa ikinä kokeillutkaan, ei taida olla meidän takametsän kasvivalikoimassa. Monia muita kasveja sieltä kyllä löytyy, pitäisikin kokeilla millaisia erilaisista oksista saa aikaiseksi! :)

   -piia

   Poista
 5. Onpa hyvä idea tuo eukalyptus, minulle oli ihan uusi tuttavuus! Olen itsekin pohdiskellut jotain sopivan yksinkertaista ja kaunista joulukoristetta ulko-oveen, ja tässähän on yksi oiva idea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eukalyptus on kyllä kaunis ja kestävä, kannattaa kokeilla! :)

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.