2014/12/02

pienet joululahjat osa 2 - hamakorut Törmäsin eilen Pinterestin ihmeellisessä maailmassa ihaniin hamahelmikoruihin, joita oli testattava ihan heti lasten kanssa iltasella. Siihen hätään käytimme juuri niitä tarvikkeita, mitä kotona oli, joten kaulanauhaksi solmin (keino)nahkanyöriä. Nyt kutkuttaisi kyllä käydä hamstraamassa myös lisää hamamelmiä eri väreissä ja ehkäpä kokeilla ihan oikeaa ketjuakin, sillä näistä tuli aikasta kivoja.

 
Kuminauhaan pujottamalla saimme tyttärelle vielä bonuksena yhteensopivan rannekorun. Poikalasta taas alkoi homma kiinnostaa, kun laitoimme väliin pimeässä hohtavia hamahelmiä. Askartelussa vierähti sopuisasti jokunenkin tovi ja niinpä me kolme, minä ja molemmat lapset lähdimme tänään kotoa uudet kaulakorut kaulassa.

 
Yksi parhaita juttuja tässä joululahjaideassa onkin mielestäni se, että aika pienetkin lapset voivat osallistua niiden tekemiseen. Voipi siis olla, että tällaisia löytää joku vielä joulupaketistaankin. Mutta kenelle te tekisitte hamahelmistä korun? Miellyttääkö omaa silmää, vai onko selvästi lasten juttu?

-Paula

10 kommenttia:

 1. Voisin melkein luvata, että meiltä lähtee tällaiset kerhotädille, eskari- ja kakkosluokkalaisen opelle jouluksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä luulisi ainakin olevan yleisöä, joka osaa arvostaa pieniä itsetehtyjä koruja!

   -Paula

   Poista
 2. Toi kuvio/muoto on kyl kiva, mun mielestä neutraaleil väreil vois kyl sopii aikusellekin... riippuu mistä tykkää. Pitää varmaan itekin kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriyhdistelmiä kannattaa kokeilla. Pitäisi itsekin hipsiä kauppaan etsimään hillitympiä värisävyjä. Tai sitten ihan neonvärejä!

   -Paula

   Poista
 3. Me innostuttiin taannoin lasten kanssa tekemään hamahelmikukkia. Niistä tuli kivoja korviksia, joita olen sittemmin käyttänyt monenlaisissa tilanteissa. Muutama pari lähti lahjaksikin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hamahelmet ovat kyllä siitäkin erityisen kivoja juttuja, että niillä innostuvat puuhaileman lapset ja aikuiset yhdessä.

   -Paula

   Poista
 4. Mä ainakin huolisin nuo kaulaani killumaan. Varmaan tyypistä kiinni kuka käyttäisi, mutta hienoja nuo on, ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä meni kans ihan täydestä ja illalla lapset halusivat tehdä lisää, itselleen ja kavereilleen. Puuhaa siis on ainakin hetkeksi.

   -Paula

   Poista
 5. Itse myös pinterestissä tuohon törmäsin ja heti oli kokeiltava. Vielä ei ole saanut blogiin asti kuvattua uusia koruja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.