2014/12/12

pienet joululahjat osa 12 - käsin tehdyt kortitMuistitteko postittaa tänään joulukortit? Tunnustan, että viime yönä minulla meni myöhään korttien kimpussa osittain siksi, että joulukorttilistamme on paisunut isoksi ja osaksi siksi, että kärsin tietoteknisistä ongelmista osoitelistan tulostamisessa. Ja ehkäpä osana se, että haluan tehdä kortit itse, koska ajattelen, että itse tehty kortti on mukava joulumuistaminen.

Tämän vuoden kortit tein neliönmalliseen kierrätyskorttipohjaan. Inspiraatio lähti oikeastaan Teippitarhan pinkistä tekstiteipistä, jonka kaveriksi poimin pinkin ja vihreän glitteriteipin taannoisilla Tampereen Kädentaidot-messuilla. Tähtilävistäjällä lisäksi pari tähteä ja siinäpä se. Osaan korteista käytin Henniltä saamaamme pistekirjoituspaperia, jossa on ihana tekstuuri.

Enää on jäljellä punaisien postituskuorien kiikuttaminen postilaatikkoon ja korttien matka ympäri maata voi alkaa. Tämän viimetingan urakan jälkeen vannoin taas, että ensi vuonna en tähän hommaan lähde. Tai vaihtoehtoisesti teen ne kortit viimeistään juhannuksena. Lähetättekö te vielä ihan perinteisiä joulukortteja vai olenko kamalan vanhanaikainen?

-Paula

16 kommenttia:

 1. Meillä tehtiin tänä vuonna korttien kanssa niin että teetettiin joulukortit omista valokuvista - niistä tuli ihan yllättävän hienoja eikä ollenkaan semmoisia perus valokuvajoulukortteja. :) Jokaiseen myös kirjoitettiin käsin runo, osoite ja tietenkin allekirjoitukset.

  Jos pistekirjoitusta haluaa käyttää, niin pistekirjoitustaulukonkin voi itse ostaa (Helsingistä Iiriksestä löytyy, Itäkeskuksen lähellä) ja sitten pystyy naputtelemaan pisteitä itse esim. washi-teippiin tai minkä väriselle kartongille/paperille vaan. Tai jopa niin että ensin on tekstipaperi/kuvallinen paperi jossa lukee alla teksti jonka siihen sitten naputtelee pisteillä. :) Ajattelin vain mainita sikäli mikäli kiinnostaa tuo enemmänkin. (itte opiskelen alaa missä myös pistekirjoitusta ollaan opeteltu niin siksi on tullut nämä jutut tutuiksi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sattumakta juuri opiskelijoideni kanssa keskustelimme pistekirjoituksesta. Eipä olisi hassumpaa hankkia tuollainen taulukko itselleenkin!

   -Paula

   Poista
 2. Lähetän joulukortteja ja useimmiten teen ne itse. Tänä vuonna tein harjoituskappaleen jo lokakuussa ja kun piti hieman parantaa kortteja, niin oli aikaa etsiä tarvikkeet uuteen ideaan. Kortteja on kiva saada, harva ystäväni enää lähettelee, mutta minäpä olenkin niin vanhanaikainen ja kenties joku päivä korttien lähettäminen on taas muotia. :)
  -Minna

  VastaaPoista
 3. Omat kortit syntyi myös Teippitarhan teipeistä, helppoa ja tuli ihan kivoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla myös jo Teippitarhan teippejä ihaillessa tuli monta ideaa mieleen.

   -Paula

   Poista
 4. Itse tein kortin ja äsken vein postilaatikkoon. Ens vuonna voisin myös kokeilla noita teippejä :) Noista tähtikorteista tuli pienellä vaivalla todella kivat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että meitä itsetekijöitä vielä on.

   -Paula

   Poista
 5. Täälläkin samat vannomiset, ja joka vuosi! Osa korteista jäi tällä kertaa matkasta, sillä valokuvakortit eivät ehtineet ajallaan. Onneksi vielä muutama päivä aikaa ykkösluokassa lähettää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin jäi vielä osa korteista toimittamatta, mutta josko tällä viikolla sitten.

   -Paula

   Poista
 6. Postitin eilen. Sievät kortit siellä. Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa alkanutta joulunalusviikkoa!

   -Paula

   Poista
 7. Itse teen minäkin kortit joka vuosi. Tänä vuonna meni taas pitkästä aikaa täpärälle, eilen illalla rustailin loput kortit! Ensi vuonna on taas pakko olla ajoissa, silloin ennättää nauttiakin korttien askartelusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähänhän siinä meinaa tulla suorittamisenmakua, kun menee näin tiukille. Josko sitten "ensi kerralla" ajoissa...

   -Paula

   Poista
 8. Itsetehdyt kortit on ihania! Tein tänäkin vuonna, vaikka viime tippaan jäi. Säästän aina kaikki joulukortit, joiden eteen on nähty vaivaa:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.