2014/12/15

pienet joululahjat osa 15 - himmeleitä moneen makuunViimeistään viime vuonna hurahdin himmeleihin Piian tehtyä näin ihanan viisikulmaisen himmelin. Viikko ennen joulua siis väkersin iltamyöhäisellä meillekin samanlaiset ja kiinnostus himmeleihin jäi itämään. Tänä vuonna ei valitettavasti (ainakaan vielä) ole ollut aikaa jatkaa projektia, mutta varmasti himmeleihin pitää joko joulu perehtyä tarkemminkin.

 
Tänä vuonna olisin halunnut tehdä tuon viisikulmaisen himmelin mallilla korun ja mietin, mikä materiaali siihen sopisi. Lopulta SInellistä löytyi 25mm pitkiä lasihelmiä, joista metallilankaa apuna käyttäen askartelin tällaisen pallon. Siitä tuli vain hieman liian iso kaulakoruksi, joten edelleen mietin, mistä saisi 20mm tai 15mm lasitankoja, joista voisi riittävän pieni pallo onnistua vai kokeilisinko tehdä silti oljesta? Se saattaisi olla kovin kertakäyttöinen koru, mutta ehkäpä vaivan arvoinen. Tämä pääsikin siis joulukoristeeksi huonekuuseen ja olisi aika soma koriste lahjaksi tai lahjakorin kylkeenkin.

-Paula

8 kommenttia:

 1. Himmelit on ihania. Oon hurahtanut niihin ihan täysin jo viime jouluna. Kovasti himottaisi kokeilla semmosen perinteisen tekemistä ite, mutta ei sitä ehkä ihan helposti osaisi. Viimeksi eilen kuolasin olkihimmeliä Tuomaan markkinoilla ja jäi harmittamaan kun en ostanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perinteinen olisi paras, mutta vatisi jonkinlaisia mindfulnessharjoitteita ennen sitä, ainakin minulta.

   -Paula

   Poista
 2. Tämä on aivan mahtava! Olen ihastellut monenkin bloggaajan instagramissa näitä himmeleitä, mutta en vain itse ole saanut aikaiseksi. Onko teillä jotain ohjetta näihin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjetta ei minulla valitettavasti ole. Noista Piian himmelin kuvista yritin viimeksikin tihrustaa. Homma menee kuitenkin suunnilleen niin, ettö yläkerros on kuin siinä olisi viisi kolmiota kärjistään kiinni. Sitten keskikierroksella on jokaisesta kolmio alaspäin ja vastaavasti niiden väleihin muodostuu kolmiot ylöspäin. Ja pohjamerroksessa on taas viisi kolmiota kärjistään kiinni.

   -Paula

   Poista
 3. Mikäli et löydä sopivia lasihelmiä, voisi ohut mehupilli toimia olkea paremmin koruna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohutta mehupilliä myös metsästin, muttei marketista löytynyt. Rautakauppaankin voisi kokeilla tehdä reissun, jos siellä olisi jotain sopivaa.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.