2014/12/16

pienet joululahjat osa 16 - ristipistoja keittiöpyyhkeeseen


Keittiöpyyhkeitä ei voi olla ikinä liikaa, vai mitä? Minulta niitä löytyy kaapista vino pino ja uusia ihanuuksia tulee hankittua liiankin usein, pääasiallisesti kaikki ovat kyllä käytössä ja jotkut on tullut jalostettua eteenpäin tyynyiksi.
 
Ajatus vohvelikankaisesta, ristipistoin koristellusta keittiöpyyhkeestä on pyörinyt mielessä jo todella pitkään ja nyt sain sen viimein toteutettua.


Muutaman valkoisen sekä mustan ristipistoihin soveltuvan keittiöpyyhkeen olen napannut ostoskassiini jo joskus kesällä Granitista ja nyt kun ristipistot ovat olleet muutenkin ajankohtaisia, pistelin niitä myös yhteen pyyhkeistä. Inspiraatiota kuvioihin nappasin Iittalan Sarjaton mukista, joka on tällä hetkellä suosikkimukini.


Pienellä vaivalla kiva muutos! Sopii hyvin omaan keittiöön ja on mukava antaa myös lahjaksi jolloin kuvion voi personoida lahjansaajalle sopivaksi! 
 
-Piia

18 kommenttia:

 1. Voi ihanat. Teen täällä samaa hommaa, mutta eri kuviolla. Rakastan vohvelikangasta. Lienee peruja mummolasta. ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru! <3 Vohvelikankaassa on kyllä jotain nostalgista, ehkä juuri niitä muistoja mummolasta! :)

   -piia

   Poista
 2. Vau, pitänee kokeilla vielä yhteen viimetinka-joululahjaan, kiitos vinkistä! :)

  VastaaPoista
 3. Hieno idea ja kaunis kuvio! :)

  VastaaPoista
 4. Tätä päivää olen kauhulla odottanut... Ala-asteelta asti olen vihannut vohvelikangasta ja nyt sitten tulee vastaan HIENO vohvelikangastyö! Kaikkihan muistavat ne käsityötunnit, kun tuollaiseen kankaaseen piti pujotella erilaisia kuvioita. Vielä mahdollisimman erilaisilla väreillä. Hyrr.

  Mutta nyt melkein tekee mieli lähteä ostamaan kangasta, lankaa ja neula ja alkaa väkerrellä kuvioita :D Menikö tosiaan näin kauan tajuta, että aina ei ole pakko tehdä punaisella ja vihreällä langalla kuvioita siniseen kankaaseen, vaan myös tällainen värittömämpi väripaletti voisi olla mahdollinen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos, ihan mielettömän huippu kommentti! :D Upeaa jos joku oma tekeleeni voi pyyhkiä kouluiän vohvelikangas traumoja! :D
   Samat muistikuvat minullakin vohvelikankaasta ja kuvioinnista on, aika pinttyneesti ne ovat mukana eläneet tähän saakka!

   -piia

   Poista
 5. Ihana! Mä alan kanssa lämpeämään vohvelikankaalle. Mistäköhän moista vielä löytää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja! Minä luulen, että kyllä sitä edelleen ihan kangaskaupasta saa. Itse ainakin joitakin vuosia sitten sitä olen ostanut joitakin ompeluksia varten.

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.