2014/11/01

värihaaste - oranssi ja vihreäJatkan osaltani Pihkalasta saamaamme värihaastetta. Haasteenhan laittoi liikkeelle alunperin Syhinä-blogi ja se on kiertänyt ansiokkaasti ympäri ämpäri. Halloweenin inspiroimana metsästin kamerallani oranssia ja sen kaverina viihtyvää vihreää


Oranssia meiltä ei ihan valtavasti löydy, mutta pieninä ripauksina sitä on siellä täällä. Oranssi taittaa paikoitellen okraan, paikoitellen persikkaan ja sen mukaan sen kaveriksi sopivat hyvinkin erilaiset värit. Pääsääntöisesti näyttäisi meillä olevan vihreän eri sävyjen vieressä.


Oranssi voi olla hyvinkin energisoiva väri ja sen voi yhdistää mielessään auringon väriin keltaiseen. Toisaalta vihreä väri on mehevä kesän ja kasvun väri. Jotenkin kuvaavaa, että syksyllä kevään ja kesän väri vihreä vaihtuu oranssiin. Kasvun aika muuttuu kedelmien keräämiseen. Koska  oranssia on näin syksyllä paljon se lienee siksi kekrin tai Halloweenin luonnollinen tehosteväri.


Oranssin sävyistä mielestäni ehkä kaunein on kuitenkin hieman haalistunut okraan taittava sävy, joka sointuu levollisesti kylmienkin sävyjen lomaan. Musta, valkoinen ja harmaa kaipaavat jotain väriä päästäkseen oikeuksiinsa. Oranssi on pieninä annoksina siis hyvinkin tervetullut lisä meille.


Seuraavaksi haluaisin laittaa haasteen eteenpäin värikkääseem Pikku-Okon elämää -blogiin.

Pyhäinpäivän viettoon rauhoittuen,

-Paula

1 kommentti:

  1. Oi kiitos! Otan tämän haasteen ilolla vastaan!

    PS: leivoin juuri oranssilla teemalla porkkanakakkua näin Pyhäinpäivän kunniaksi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.