2014/11/22

tyhjää kaappitilaaTaannoisella messureissulla teimme myös pyörähdyksen IKEAlla. Minulla oli tähtäimessä kaapisto keittiön ruokailutilaan. Tuon tilan ongelmana on mielestäni ollut se, että seinän kaksi ikkunaa eivät ole keskellä tilaa ja toiseen reunaan jää tällöin enemmän tilaa, jos pöytä on keskellä ikkunoita. Käytännössä pöytä tuntuu seilaavan edestakaisin eikä usein edes pysähdy keskelle ikkunoihin nähden vaan keskelle tilaa.


Olin pohdiskellut tilaan sopivaa kapeaa, seinään kiinnitettävää kaappia, mutta sellaista ei oikein ollut tullut vastaan. Edellisellä viikolla huomasin, että onhan IKEAlla kapeaa Beståta ja jopa sopivan levyisenä ja korkeakiiltovalkoisilla ovilla. Kun vielä Piia vinkkasi, että Casa Volmarissa tällainen oli jo toteutettukin, oli helppo nähdä, että se toimisi meilläkin.


Ostoksilla mietimme, että onkohan tämä meidän ihka ensimmäinen IKEA-huonekalumme, sillä pääsääntöisesti olemme hankkineet huonekalut muualta ja tuolta vain pienempää tavaraa. Muistin sitten, että onhan meillä muutama jakkara ja olohuoneen betonipöydän runko. Eikä tämäkään tuunaukselta tule säästymään: ajatuksissa olisi tilata tason päälle mittojen mukaan leikattu maitolasi, joka tekisi kolmesta erillisestä kaapista enemmän huonekalun näköisen kokonaisuuden.

Yleisesti ottaen olen hankintaani tyytyväinen. Pientä miinusta tulee kaappien ovien yläreunasta, joka ei ole samaa korkeakiiltoa kuin ovet, vaan väri siinä on harmahtavampi. Joka tapauksessa seinään kiinnitettynä kokonaisuus on mukavan keveä ja laskutaso antaa mahdollisuuden tehdä pieniä asetelmia. Seinällä ollut "taulu" ei nyt asetu symmetrisesti kaapistoon nähden, mutta ennen kuin lähden sitä siirtämään kokeilen, paikkaako korkea kukka-asetelma tilannetta. Miehen afrikanreissuiltaan tuomat puunaamiot kärkkyvät myös mahdollisuutta päästä seinää tasapainottamaan. Mutta ennen tätä kaikkea nautin nyt ihan vain siitäkin kummallisesta tilanteesta, että meillä on ihan tyhjää kaappitilaa!

-Paula

9 kommenttia:

 1. Sopii kyllä kokonsa ja näkönsä puolesta loistavasti tuohon tilaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä minustakin tuntuu. Ihan kummastuttaa, että en ole aikaisemmin saanut siihen kaappia hankittua!

   -Paula

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Minullakin on ollut juuri nuo kaapit mielessä ja juurikin keittiöön. Tilaa on vain niukasti, joten tuo syvyys olisi ihan loistava. Ja miten kiva laskutaso tuohon tulikin asetelmille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syvyys on ihan passeli, jolloin kaappi on kovin kevyen oloinen. Ja silti sinne mahtuu ihan kivasti tavaraakin.

   -Paula

   Poista
 3. No niin, siitähän tuli oikein kiva. :) Minullakin suunnitelmissa teetättää lasi kaapin päälle, mutta voi olla vähän pitkissä kantimissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisköhän meidän pistää kimppatilaus, niin tulisi minullakin asia hoidettua? :)

   -Paula

   Poista
 4. Kapea seinään kiinnitettävä kaapisto on minullakin hakusessa. Tämä näyttää hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa harkintaan. Ja ovivaihtoehtoja on paljon.

   -Paula

   Poista
 5. Näyttää hyvältä! Meille tuli samaista kaapistoa 40 sentin syvyisenä telkkarihuoneeseen, mattaovilla tosin. Olen ollut aika tyytyväinen hankintaan myös, mutta käytössähän se sitten vasta näkyy, kuinka kestää, kun kaapissa säilytetään myös lasten leluja, joten ovia auotaan tiuhaan..

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.