2014/11/10

kukkaihanuus ja uusi salama

 
 
Syksyn harmautta ja valottomuutta piristämään hankin kaksi asiaa: kukan eteisaulaan ja lisäsalaman kameraan. Ensimmäiseen ihastuin työpaikkani lähellä olevassa kukkakauppa Ruusupuussa ja pienen mietinnän jälkeen palasin seuraavalla viikolla ostoksille.
 
 
Olisin luullut, että kyseessä on jokin tavan mehikasvi, mutta minulle kerrättiin tämän olevan tulilatva. Olen aikaisemmin nähnyt vain niitä kukkivia tulilatvoja, joten tämä oli uusi tuttavuus. Tarkemmin asiaan perehdyttyäni opin, että tulilatva kuuluu kuin kuuluukin maksaruohokasveihin, joten on lähellä juurikin niitä kivikkokasveja, joita muutenkin olen istutellut.
 
 
Samalla aulan lipasto siistiytyi ja aikaisemmat istutukset ja enimmät kynttilänjalat siirtyivät muualle. Todennäköisesti tällä riisutulla ilmeellä mennään vain hetki ennen kuin siihen kasaantuu jotain jouluista. Ensimmäinen joulukoriste on ostettu Tampereen Stockmannilta ja odottelee parempaa jouluinspiraatiota sekin.
 
 
Pimeyteen kyllästyneeenä tilasin myös Rajalasta alennuksesta lisäsalaman Canoniini. Sigma 610 valikoitui osittain myös hintansa takia ja nyt kokeillen kovasti opetella käyttämään sitä. Tämän postauksen ensimmäinen kuva on otettu ilman salamaa ja jouduin sitä hieman valottamaan kuvankäsittelyllä, mutta se on senkin jälkeen luonnollisesti rakeinen ja syväterävyysalue olemattoman pieni. Muut kuvat on räpsäisty salamalla sen enempää suunnittelematta ja olen käyttänyt niitä tässä postauksessa käsittelemättä. Vielä siis on paljon opettelemista, mm. salaman heijastamisessa ja asetuksissa, mutta nyt ehkä pystyn kuvaamaan vähän muulloinkin kuin yhä harvinaisemmiksi käyvinä aurinkoisina viikonlopun päivinä.

-Paula

2 kommenttia:

  1. Kyllä se salaman käyttö siitä, helposti varmasti lähtee rullaamaan kovan harjoittelun kanssa :)

    hanna
    www.hannamariav.com

    VastaaPoista
  2. Kaikki bloggaajat taidetaan taistella valon puutteen kanssa. Sitten kun kuvia käsittelee valoisammiksi, niin niistä tulee rakeista ja epätarkkaa söhryä. Rasittavaa. Toi salama on varmasti hyvä juttu. Mä himoitsen kokonaan uutta kameraa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.