2014/11/26

ilta Jalossa

 
Vietimme viime viikolla torstai-illan jyväskyläläisellä bloggaajaporukalla Gastropub Jalossa, jonne Jalon ravintolapäällikkö Jaska Lahti oli kutsunut meidät tutustumaan ravintolan uusittuun ruokalistaan.
 
Jalo sijaitsee Jyväskylän keskustassa hotelli Alexandran kupeessa ja tarjoaa tuhtia pubiruokaa moneen makuun. Jalo on meille molemmille entuudestaan tuttu paikka, mutta oli mielenkiintoista kuulla Jaskan kertomana ravintolan filosofiasta ja ajatuksista ruuan takana.
 
Alkuglögien jälkeen ruokafestimme alkoi Bar Menun alta löytyvien pikkuherkkujen maistelulla, joita voi tapasten tapaan tilata pöytäseurueelle yhdessä syötäväksi ja jaettavaksi. Simppeleitä annoksia ja hyviä makuja oli tarjolla muun muassa tomaattisalsan, pikkelöityjen juuresten ja fenkoli-omena salaatin muodossa.
 
 
Pääruuaksi saimme valita listalta omavalintaiset annokset. Emme ole välttämättä sitä helpointa asiakaskuntaa Paulan ollessa kasvissyöjä ja Piian noudattaessa gluteeniton ruokavaliota, mutta listalta löytyi molemmille sopivat, herkulliset annokset. Kasvissyöjälle suositeltiin kasvispannua, joka olikin hyvä vaihtoehto jokaisen ravintolan listalta löytyvän kasvishampurilaisen rinnalle. Gluteenittomia vaihtoehtoja oli useampiakin ja testattavaksi valikoitui prässatty possunkylki, jonka lisukkeena oli erityisen maukasta kurpitsapyreetä.  Keittiö oli valmis myös muokkaamaan annoksia ruokarajoitteet huomioon ottaen, mistä iso plussa. Omat annokset ehtivät mennä parempiin suihin ennen niiden kuvaamista, mutta onneksi edes naapureiden annokset tallentuivat kameralle! :D
 

Jälkiruuaksi meille tarjoiltiin köyhiä ritareita sekä suklaapähkinäleivosta. Nämäkin herkut katosivat lautasilta tehokkaasti, erityisen mielenkiintoinen ja herkullinen oli suolaisen ja makean yhdistävä suklaapähkinäleivos, jossa suklaamousseleivokseen oli yhdistetty suolaista toffeeta ja popcornia, ehdottomasti yhdistelmä jota voisi joskus myös kotikeittiössä kokeilla!
 
Jalossa ruoka pyritään tekemään mahdollisuuksien mukaan lähellä tuotetuista raaka-aineista ja keittiömestarin kunnianhimoisuuden näkee ja maistaa kaikista annoksista. Jalon henkilökunnalla on hyvä tekemisen meininki ja tämän aistii myös ravintolan välittömästä tunnelmasta.
 
Mikäpä sen mukavampaa kun vapaa ilta keskellä arkea hyvässä seurassa hyvän ruuan äärellä, kiitos siis kutsusta Jaskalle ja mukavasta illasta koko blogiporukalle ja Jalon henkilökunnalle!

-Piia&Paula

*blogiyhteistyö piipadoo + Gastropub Jalo

2 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että paikasta löytyy ruokaa naisten makuun ja vieläpä gluteiinittomana. Se ei tule ekana mieleen kun puhutaan pubi ruoasta.
  Taina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Ehkä Jalon ruokaimago on vähän sellainen äijämäinen, mutta kyllä listalta varmasti jotain jokaiseen makuun sopivaa löytyy, itse olen aina ainakin löytänyt! :)

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.