2014/10/03

aitiopaikalla arjessa

 
 
Kalenteri ei näyttänyt tälle päivälle mitään sovittuja työmenoja, joten etätyömahdollisuuden turvin päätin jäädä tekemään töitä kotiin työkoneella. Sumuisen ja harmaan aamun piristämiseksi päätin kuvata kotimme ehkä pimeintä nurkkaa, eli eteistä. Arjen sujumisen kannalta eteinen on ainakin lapsiperheelle keskeinen paikka ja olen kovasti miettinyt, miten sen saisi toimimaan niin, että rutiinit helpottuisivat ja kaaoksen määrä olisi mahdollisimman pieni.
 
 
Viimeisenä lisäyksenä ruuvasimme seinälle Iittalan uuden Aitio-hyllyn. Maltoin sen ostaa Sokoksen -20% tarjouksen houkuttelemana, vaikka hintava onkin. Onhan se toki metallia, joten luulisi kestävän aikaa. Ensin valikoin harmaan Aition, jonka ajattelin sopivan eteisen valkoiselle seinälle. Kotiin päästyäni tajusin, että eihän se seinä enää mikään valkoinen ole ollut aikoihin ja palasin vaihtamaan Aition valkoiseksi. Joskus aivot tekevät tepposia.
 
Aition missiona on kesyttää eri tasoille kertyvän sekalaisen tavarajoukkoa. Useasti ainakin perheen isäntä tyhjentää tarkustaan kukkaron ja kännykät jonnekin lipaston päälle, jossa ne tökkäävät emännän harjaantuneeseen silmään heti. Aitossa on reunaakin sen verran, että pienimmät sälät jäävät sinne kauniisti omaan koloonsa piiloon. Estetiikka kyllä taitaa vaatia tuohon rinnalle toista, pienempää aitiota sitten kun kukkaro antaisi periksi.
 
 
Eteisen projektia joudumme varmasti vielä jatkamaankin, sillä ainakin kenkien määrä perheessämme lisääntyy huolestuttavasti. Tähän on kätevällä emännällä jo suunnitelmat valmiina, mutta isäntä ei ole vielä suunnitelmille lämmennyt.

Ihanaa perjantaita ja sujuvaa arkea!

-Paula

12 kommenttia:

 1. Kivalta näyttää! Tuo aitio on kyllä varmaan just hyvä sille pikkusälälle! Meillä on eteisen liukuovikaapissa sellainen yksi hylly joka on pieniä lokeroita täynnä. Ja se pursuaa aina kaikkea sälää, en käsitä mistä sitä tuleekin niin paljon :-D Kenkäongelma meillä on kahdeksanhenkisenä perheenä karannut aivan käsistä, ja siihen meillä (minulla) oli ratkaisuna se, että rakennetaan isompi talo. Ihan oikeasti, eteinen on yksi suurimmista syistä uuteen raksaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi, mutta onneksi teillä on ratkaisu mietittynä :D

   -Paula

   Poista
 2. MIEHET!!! Aina niitä saa lämmitellä ja aina kuitenkin lopulta heltyvät! Mutta kannattaa ehkä käyttää tuota Lyden ratkaisua toisena vaihtoehtona, niin voi olla, että lämpiää nopeammin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, joo, ja kun ovat hetken aikaa uutta juttua katselleet niin ovat sitä mieltä, että ovatpa hyvän ratkaisun itse kehitelleet :D

   -Paula

   Poista
 3. Haha, toi isännän taskuntyhjennys aiheuttaa päänvaivaa myös täällä! Aitio pitänee meillekin hommata vastaavaan tarkoitukseen (tällä hetkellä ukkokullallani on tapana lätkäistä autonavaimet ja muu silppu String-hyllyyn perintömaljakkojen viereen, se kun on näppärästi eteisen seinällä. Ja tämähän näkyy pikkuruisessa asunnossamme olohuoneeseen ja keittiöön saakka. Mur).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki alkuun pitää vähän opettaa uutta juttua ja kanniskella tavaroita sinne Aitioon...

   -Paula

   Poista
 4. Hei, mikä on tuo turkoosi ihanuus, mikä sulla roikkuu tangossa? Ja ihanan rauhallinen eteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Rauhallisena työpäivänä muiden kenkiä ei näy ;) Tuo turkoosi on aikoinaan IKEAsta ostettu säilytin ja meillä siinä säilötään kauppakasseja. Oven vierestä niitä muistaa paremmin napata mukaan kauppareissulle.

   -Paula

   Poista
 5. Aitiot on kyllä tosi kauniita ja vaikuttavat käteviltä. Meillä löytyisi niille useammastakin huoneesta paikka. :)
  Syksyn mukanaan tuoma kenkäkaaos on muuten jotakin todella ärsyttävää. Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaiseen ratkaisuun te päädytte!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkeaa kaappiahan minä taas harkitsen, mutta sitten menisi tuo istumataso. Vielä siis mietitään.

   -Paula

   Poista
 6. Mikä/mistä tuo kenkäteline on? Ihana!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.