2014/10/11

laatikkotakki

 
Tässäpä se nyt roikkuu omalla kotiseinälläni se Eiran langat-lehteen suunnittelemani neuletakki. Kuten olen blogissa aiemminkin kertonut, ei koulukäsityö todellakaan ollut vanhuuteni ja innostus käsitöihin syttyi vasta vähän myöhemmin. Ollessani äitiyslomalla ensimmäisen lapseni kanssa tarve saada jotain konkreettista aikaiseksi vauvan ja kodinhoidon lisäksi oli suuri ja silloin sekä puikot että ompelukone astuivat kuvaan. Käsityöt ovat kuitenkin olleet iso osa lapsuuttani siten, että mummoni ja maalla asuneet isotädit tekivät aina käsitöitä, joten luulen, että se käsityögeeni on minussa aiemminkin piilevänä ollut, meni vaan vähän kauemmin että sen löysin! Käsityöhistoriani takia, joka siis alkaa vain vasta noin kuusi vuotta sitten, oman ohjeen saaminen ihan painettuna lehteen tuntuu tosi hienolta!


Kun lähdin miettimään ohjetta lehteen oli ajatukseni yksinkertaisuus ja ainaoikein neule. Minulla on ollut vaatekaapissani laatikkomallinen trikoinen liivi, jonka muotoa halusin kokeilla siirtää neuleeseen. Ehkä joku fiksumpi olisi jonkun hieman pienemmän projektin näin alkuunsa pistänyt puikoille, mutta kun oli idea mielessä, niin pakkohan se oli yrittää toteuttaa.


Takki on malliltaan suorakaide, joka neulotaan poikittain reunasta reunaan. Hihoja varten suorakaiteeseen tehdään aukot siirtämällä silmukoita apulangalle aivan kuin lapasen peukaloa tehtäessä ja hihat neulotaan lopuksi putkena sukkapuikoilla. Ainaoikein neule laskeutuu kauniisti ja tekee takista erittäin helpon neulottavan, ideani hyvin simppelistä saumattomasta neuletakista onnistui minusta siis aika hyvin!Yllä olevassa mittakuvassa on lehteen neulomani takin mitat, näin jälkeenpäin ajatellen takki olisi voinut olla ehkä vähän lyhyempi ja jos takin viimeistelyn kanssa ei olisi tullut niin kova kiire, olisin neulonut hihat ihan täyspitkiksi. Vähän jäi siis vielä parannettavaa, joten voi olla, että toisenkin laatikkotakin vielä puikoille piakkoin pistän, ehkäpä raidallisena... 
 
Kaikkinensa tämä oli hieno projekti päästä mukaan ja vielä hienompaa on, jos joku ihan innostuu oman laatikkotakkinsa ohjeen perusteella neulomaan, tulkaa ehdottomasti kertomaan jos näin teette! Nyt taidan itse kietoutua omaani ja juoda kupposen teetä!
 
-Piia

36 kommenttia:

 1. Ihana ❤️ Tätä täytyy kokeilla. Paljonkos lankaa tähän meni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Lankaa meni noin 600g eli aika paljon. Lyhentämällä mallia pärjää vähän vähemmällä määrällä.

   -piia

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Voi kiitos! Ja vaikka viikonloppu meni, onneksi loma vasta alkoi! :)

   -piia

   Poista
 3. Vau, tosi kivan näköinen! Täytyy yrittää saada ohje käsiin, hyvinkin voisin intoutua tällaisen tekemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilia! Eiran lankojen jälleenmyyjiltä saa lehteä, jälleenmyyjät löytyvät täältä:
   http://www.eirantukku.fi/jalleenmyyjat/

   -piia

   Poista
 4. Tykkään myös! Ihanaa kun simppeli toteutus yhdistyy hyvään ulkonäköön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna, mukava kuulla, että näyttää siltä kun ajatuskin oli! :)

   -piia

   Poista
 5. Oijoi, tykkää, tykkää! <3 Sitä täytyykin sitten alkaa lehteä metsästämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija, ei muuta kun lehden hakuun ja takki puikoille! :)

   -piia

   Poista
 6. Tää on justiinsa mulle sopiva malli, noin niin kuin tekemisen kannalta. Tarpeeksi yksinkertainen. Ihana <3, hyvä sä :)

  VastaaPoista
 7. ihana!!! täältäkin pitäisi kaiken järjen mukaan löytyä se käsityögeeni, mutta se taisi hypätä tämän naisen ohi ;)

  VastaaPoista
 8. Tämähän saattaisi onnistua myös minulta. Olisin myös kiinnostunut tietämään kuin paljon lankaa meni ja toimisiko yhtä hyvin myös muilla (kröhöm.. halvemmilla) langoilla? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kyllä syntyy helposti jos perusneulominen vaan onnistuu! :) Lankaa meni tosiaan noin 600 g ja ihan varmasti onnistuu millä langalla tahansa! :)

   -piia

   Poista
 9. Aivan ihana blogi! :) Päädyin tänne tänään epämääräisen nettiselailun tuloksena, ja löysin vaikka mitä ihanaa. Tällaista takkia olen pitkään miettinyt, eiköhän talvilankavarastoista löydy jotain sopivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sonja ja kiva, että löysit tänne! <3 Täytyy tulla kurkkimaan millaisen takin sinä teet! :)

   -piia

   Poista
 10. Yksinkertainen on kaunista: hyvännäköinen takki ja helppo toteuttaa tällaisen suurpiirteisen ja kärsimättömän tekijänkin. Kiitti jakamisesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Suurpiirteinen ja kärsimätön minäkin! :D

   -piia

   Poista
 11. Vinkeä kuin mikä! Juuri olen tuunaamassa ponchoani uuteen kuosiin, kun on jäänyt pitämättä. Tästä sain inspiraatiota. 💫 Tuija

  VastaaPoista
 12. Aivan ihana takki ❤️ Olen jo ostanut Eiran Langoista ohjeen mukaista lankaa eli Donegalia mustana 700g. Tarkoituksena on tehdä hieman pidempi takki. Nyt vaan odottelen, että tulisi sellainen hetki, kun inspiraatio tarttua puikkoihin iskee ...

  VastaaPoista
 13. Voi miten ihana kuulla, että ohje on inspiroinut sinua niin että langatkin on jo hankittuna! <3 Vieläkin hassua ajatella, että joku ohjeellani jotain neuloo! :D Toivottavasti ohje on toteutettunakin mieluinen, mukavia neulomishetkiä!

  -piia

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.