2014/10/21

satokauden loppu


 
Syksyllä ahkera, tai vähän tällainen laiskanpulskeampikin puutarhuri saa nauttia puutarhan sadosta. Meidän tapauksessamme lähinnä kukkien muodossa. Kuluneena kesänä lyhtykoiso on nauttinut olostaan jopa niin, että siitä riittä taimia jaettavaksi ystävillekin. Nyt syksyllä sen iloisenoranssit lyhdyt ilahduttavat vielä maljakossa. Muutamasta kivikkokasvin taimesta tein myös asetelman laakeaan lasimaljaan sisälle vähän samaan tyylliin kuin tuo ulkona oleva.

 
Talvi lähestyy nopeaan ja viimeiset syyshommat olisi vieä tehtävänä, että saa puutarhan valmisteltua talvilevolle. Mutta suurin osa on tälle vuodelle tehty: lannoitukset hoidettu ja arimmat kasvit suojattu. Ensi kevättä odotan nyt kovasti jännityksellä ja innolla nähdäkseni, kuinka kesällä istuttamani sadat taimet selviävät ja joko ensi kesänä ne pääsevät leviämään kunnolla.
 
Millaisia puutarhureita te siellä ruudun toisella puolella olette? Vieläkö olisi viimeisiä vinkkejä syksyn puutarhahommiin?
 
-Paula

8 kommenttia:

 1. Aika kaunotar tuo lyhtykoiso.

  Täällä ollaan väsyneitä puutarhureita! On pihaa, palstaa ja parveketta, ja onneksi pakkaset ovat tuoneet jo kaivatun talvilevon.

  Kukkasipulit ovat jokavuotinen kuuma syksyn teemani. Niitä ei voi koskaan olla liikaa! Vinkiksi sopisi siis alelaareihin kurkkaaminen, vaikka itsellä se jäänee tekemättä (ja on maakin jo jäässä). Mutta ehkäpä ne (kröhöm) sadat jo laitetut sipulit riittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu, kesä oli melkoinen ja nyt sitten lepäillään ja odotetaan kevättä jännityksellä.

   -Paula

   Poista
 2. Voi että kaunis kukka! ♡ Ja upeat kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyjtykoiso on kyllä kaunis ja kiitollinen kasvi, joka pärjää vähällä. Maljakossakin ilahduttaa pitkään.

   -Paula

   Poista
 3. Ihania nuo kivikkokasvit <3. Mä oon niin surkea viherpeukalo, että varmaan turha haaveilla mistään omakotitalosta ikinä :D Kivetystä vaan koko pihaan, kätevä lapsien kanssa!

  VastaaPoista
 4. Voi että miten kivan näköisiä vihreitä - nuo molemmat! Minä yritän pitää täällä sisällä kaktusta ja murattia hengissä. Kukkasipuleiden istutusaika meni kuulemma jo. Hitsi, tänäkään vuonna en ehtinyt. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kukkasipulitkin vielä ehtii. Viime vuonna kaveri vinkkasi että tarvitaan rautakanki ja otsalamppu, niin vieläkin onnistuu!

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.