2014/10/06

pienet kainuulaiset

 

Ja jos se kalastava poika tarvitsi lapaset niin hänen siskonsa, neiti ekaluokkalainen toki myös! Neidin toive oli selvä: samanlaiset kuin äidillään! Ja siitäpä sitten soveltamaan pienempää versiota.

 
Kainuun lapasissahan mallikuviot ovat hurjan kokoisia, minkä takia pienentäminen on hankalaa. Koska alkuperäisetkin on tehty riittävän pienestä langasta ja 3mm puikoilla, ei paljon pystynyt niilläkään pelaamaan. Puikot vaihdoin kyllä silti 2,5mm, mutta lisäksi pudotin kämmenpuolen kuvioista pois kaksi ja lisäsin etupuolelle yhdet valkoiset reunasilmukat kukkakuvion molemmin puolin. Näin koko kämmenselän peittää kukkakuvio.
 
 
Ja koska kesällä tein kainuulaisia useammatkin, niin nämä taitavat nyt jäädä viimeisiksi lajiaan, ainakin hetkeksi. Mieli alkaa jo kaivata uusia kuvioita ja syksyisempiä värejä kesäisten pastellien sijaan. Viimeiset aikuisten kainuulaiset ovat kaupan Maker's Marketin puodissani.
 
Huomenna starttaankin työmatkalle Kööpenhaminaan ja sinnekin on jo lapaskudin aloitettuna. Yhdet lapaset sain viikon lopulla valmiiksi ja niitäkin varmaan teille pian vilautan. Varmoja syksyn merkkejä ilmassa!

-Paula

14 kommenttia:

 1. Kauniit on lapasetkin, minä vaan en osaa mitään kirjoneuletta tehdä! Mutta minun silmäni kiintyi tuohon pupun kotiin, mistä olet saanut (tai ei kai niitä mistää saa, ehkä pitää ostaa?) tuollaisen kehyksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pupun koti on Luhdan mallistoa ja sitä sa Prismoista. Meillä on niitä "muutama", kuten tästä näkyy: http://piipadoo.blogspot.fi/2013/10/luhdantalohylly.html

   -Paula

   Poista
 2. Ai että miten tykkään tuosta pupusta. Tumput ovat myös oikein kauniit.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, matka meni hyvin ja nyt ollaan kotosalla.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.