2014/09/26

yöpöydällä ja yöunissa

 
 
Viikolla satoi ensilumi, tai ensiräntä. Lämpötila laski yhdellä rysäyksellä. Lämmin syksy oli innostanut puutarhani kukkimaan ja irrotellessani köynnösten tukia, taitoin yhden kaunokaisen maljakkoon, kylmältä suojaan.
 
 
Kylmältä suojaan kaipaan minäkin. Olen selvästi kesäihminen ja tuntuu, että suuri osa vuodesta on selviytymistä. En voi millään väittää nauttivani hyytävästä tuulesta, lumisesta talvesta tai pimeistä päivistä. Toki silloin on hyvä paiskia töitä, kun ei oikein muukaan maita ja lohduttautua taas sillä, että kunhan aurinko taas paistaa, saa luvan kanssa lomailla.
 
 
Vaikka yritän pitää yöpöydän tyhjänä kaikesta turhasta, tuntuu sille taas kerääntyvän paljon henkistä kuormaa, jota on vaikea unohtaa yön ajaksi. Kiirettä ja stressiä taitaa olla, kun yöunet ovat katkonaisia ja menevät usein valvomisen puolelle. Vai mistä sen milloinkin tietää, mikä aina valvottaa. Toki kun aamulla herätyskello pärähtää, maittaisi uni taas hyvin.
 
Mutta nyt alkaa viikonloppu ja on aamulla aikaa nukkua hieman pidempään ja nauttia helpoista ja yksinkertaisista asioista. Kuten yöpöydän pinkistä kukasta.
 
-Paula

10 kommenttia:

 1. Tosi nättiä! Tsemppiä syksyn ja talven koetuksiin - viikonloppuisin huili tulee enemmän kuin tarpeeseen.

  Ja hei, kiva profiilikuva sinusta ja Piiasta. Peukut sille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ja arvaapa, miten hauskaa hommoo se oman naaman kuvaaminen taas olikaan. Mutta tätä kuvaa tulette ehkä vielä näkemään muuallakin ;)

   -Paula

   Poista
 2. Ihana kärhön kukka.
  Vkloppua sinne, minäkin aion rentoutua ja olla ajttelematta syksyn kiireistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kärhöihin olen kyllä ihastunut. Toivottavasti ne, ja me muutkin, selviämme taas yhdestä talvesta.

   -Paula

   Poista
 3. Täälläkin nautitaan viikonlopusta ja siitä, että se tuli vihdoin ja viimein vaikka keskiviikkona olin jo valmis luovuttamaan :) Toivotaan, että talvi olisi mahdollisimman armollista aikaa ja kesä tulisi nopeasti takaisin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus viikon vain on niin pitkiä. Olen kyllä kovasti yrittänyt kasata syksyyn kaikkia kivoja juttuja, mutta silti se kesä vaan on kesä!

   -Paula

   Poista
 4. Hurmaava kärhönkukka, pakkaselta ja rännästä suojassa!
  Korillinen lämpöä vielä täältä etelän auringon syleilystä!
  Nauti tummuvista syysilloista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos! Ja lempeää talvea sinne valkealle rannikolle!

   -Paula

   Poista
 5. Kaunis oksa! Nautinnollista viikonloppua!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.