2014/09/13

kasveja paperista"Siis MITÄ sä sanoit, että ne on?", oli miehen reaktio, kun kerroin askartelevani paperisia kivikkokasveja. Minusta tama oli vain luonnollinen jatkumo puutarhahommille ja mehikasveja ja muita kivikkoon sopivia taimia olen pihaan tänä kesänä runsaasti istuttanut. Ja jos muuten kukkien pitäminen hengissä on minulle vaikeaa, niin nämähän pärjäävät vaikka missä. Muovikukkiin en sortuisi, mutta näin muovittoman syyskuun merkeissä paperihan on oiva vaihtoehto muoville monessa paikassa.


Ohjeet näihin löysin Lia Griffithin sivuilta, missä on paljon muutakin ihanaa paperiaskartelua. Aikaisemmin nappasin sieltä jo nämä äitienpäiväjutut. Lia käyttää paperiaskarteluihin cricut-laitetta, josta minulla ei ole aavistustakaan, millainen se on, mutta mina leikkelin ihan pokkana saksilla. Tummimman värinen on ohutta pahvia, mutta loput tein ihan tulostuspaperista, jolloin sain tulostaa kuvat suoraan paperille. Pahvillehan nuo lehdet siis piirsin kopiopaperista leikkaamieni mallien avulla.  Kieltämättä saksilla tekemisessä on enemmän käsityön fiilista, mutta on niin hidasta puuhaa, että ihan samanlaista määrää kuin Lia en varmaankaan jaksaisi tehdä.
Ihan varma en ole, mihin näitä oikeasti aion käyttää, mutta olkoot nyt hetken tuossa korkkitaulussa tuomassa kaivattua vihreyttä kotiin. Lian voittoisa kranssi olisi aivan i-ha-na, mutta epäilen, että jaksaisin noin paljon väkertää. Toisaalta, kranssille ei välttämättä edes valtavasti käyttöä löydy. Joku kesähän tein paperivarjovarjokranssin, mutta ei se tänäkään kesänä päässyt ovea koristamaan. Auttakaahan minua: Mihin te käyttäisitte tällaisia paperikukkasia?
-PAula

18 kommenttia:

 1. Ompa ihania :) Nämä sopisi hyvin vaikka lahjapakettien ruusukkeiksi tai kattauskoristeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä mietin myös. Nyt laitoin niihen jo kokoamisvaiheessa piikit, joten ovat tämmöstä "tökättävää" mallia.

   -Paula

   Poista
 2. Lahjapaketin ruusukkeina minäkin noita käyttäisin. Tai ehkä niitä voisi pujottaa lankaan ja tehdä niistä synttärikutsuille sellaisen köynnöskoristeen, jos laittaisi vaikka kaksi kukkaa selät vastakkain. Tai miten olisi yhden illan koristeena hiuspannassa tai -pinnissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo hiuspantakin olisi ihana ajatus! Lian sivuilta löytyy kyllä niin monenmoista ihanaa paperikukkaa, että täytyy tosissaan miettiä, josko niitä tekisi varastoon ja sijoittelisi eri paikkoihin.

   -Paula

   Poista
 3. Todella hienoja! Me käytämme usein paperikukkia lahjapakettien koristelussa. Toinen vaihtoehto on asetella ne kulhoon ja nauttia omista kädentaidoistaan kotona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kulhossa ne tosiaan voisivat olla vähän ikivihreinä, jos viherpeukalo muuten on keskellä kämmentä ;)

   -Paula

   Poista
 4. Onpa kivoja! Ja tuo yllämainittu lahjapakettien koristelu alkoi kiinnostaa melkoisesti ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkaapa tuolta sivulta, millaisia kaikkia ihania paperikukkasia voisikaan tehdä!

   -Paula

   Poista
 5. Seinällä oleva hylly on kaunis. Mitä mallistoa se on? Ei ainakaan Stringiä. Kivojahan noi sun askartelut on.Tykkään muutenkin sinun diy-jutuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku. Tässä on kaksi colourpop-hyllyä päällekkäin. Minuun vetosi eristyisesti tuo hyllylevy tässä malissa.

   -Paula

   Poista
 6. Ihania kukkasia! Tossahan ne on ihan oikealla paikallaan :)

  VastaaPoista
 7. Moikka, tuota mallihan voisi kokeilla kankaaseen ja laittaa vaikka heijastinta osan. siitä sitten kassiin tai pipoon. hmm. tyttären pantaan, kukka aiheita nimittäin tilattu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan innolla, mitä oikein saatkaan aikaiseksi!

   -Paula

   Poista
 8. Mistä tuota colourpop hyllyä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, piti vähän penkka muistilokeroita, mutta tilasin www.areastore.dk

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.