2014/09/22

mummonaikuista?

 

Ostin kirpputorilta amppelin. Kyllä, juuri sellaisen, joita lapsuudenkodissa käytettiin! Olen jostain syystä miettinyt viime aikoina amppelin tekemisestä itse, mutta vielä se on jäänyt. Ehkäpä kuitenkin jossain vaiheessa, ihan vain kokeilemisen ilosta. Hinnallisesti se ei kannata. Tästä maksoin 0,50€ ja kaupastakin niitä saa eurolla, parilla.


Minulla on kuitenkin muistikuva, että alle kouluikäisenä äitini olisi amppeleita itse tehnyt. Juuttinarukimppu oli kiinnitetty makuuhuoneen ikkunan avaajaan. Vai oliko se kenties ovenkahvassa? Kuitenkin muistelisin, että sängyllä istuen sain itsekin kokeilla muutamia solmuja. Muistankohan ihan väärin?

 
Nyt amppelikukka jäi ehkä vähän sekalaiselle seinustalle kaiken muun jalkoihin ja ahtaaseen väliin, mutta tykkään siitä kuitenkin kylmän valkoisen ja kovan mustan kaverina. Onkohan tämä ihan hutijuttu vai voisiko amppeli sopia nykypäivänkin kotiin?
 
-Paula

20 kommenttia:

 1. Kyllä soppii ja mitä enemmissä määrin ne vielä vain nostavat päätään. Sopii niin hienosti moderniin kotiin. Meillä on kaksi ja lisää haluaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tälleen! Minusta tuo kaipaisi myös kaveria, jos tilaa seinustalla olisi enemmän.

   -Paula

   Poista
 2. Minäkin olen muutamaan otteeseen pyöritellyt kirppiksellä amppelia ja miettinyt, voisinko sellaisen ripustaa johonkin. Vielä en ole tohtinut hankkia, mutta ehkäpä joskus tohdinkin, sillä hyvältähän tuo teillä näyttää. Ehkä ripustuskohta ja kukkavalinta vaikuttavat siihen, kuinka mummolamainen amppeli on..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisaalta, kustannut ei näissä ole kova, joten hudinkaan hinta ei ole paha oppiraha maksettavaksi :)

   -Paula

   Poista
 3. 70-luvun puolivälissä olin Kuopion Sokoksella lelu- ja askarteluosastolla joulu- ja kesätöissä. Sieltä sai monistetun ohjeen amppelin punontaan ja tietysti myös materiaalit ja ne isot puuhelmet. Meillä oli aika monta amppelia ja sukulaisillakin varmaan. Tykkäsin varsinkin sellaisesta mallista, jossa oli semmoiset aika monimutkaisen näköiset solmut tuossa ruukun kohdalla ja nuo ripustusnyöritkin oli solmeiltu. Makrameesta taidettiin puhua. En sentään innostunut naapurin tädin tavoin solmeilemaan laukkuja tuolla makrame-tekniikalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain kierrejuttua muistan äidinkin amppeliin punoneen. Olisikohan juuri tuota makramee-tekniikkaa? Voi, voi, vieläköhän pitää kokeilla itsekin...

   -Paula

   Poista
 4. Mun mielestä sopii, amppeli tuo jotain pehmeyttä ja lempeyttä sisustukseen. Mainio idea, mulla on juuttinarua kokonainen kerä tuolla ja puuhelmiä ja ja ja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pistäpä tekien! Katsotaan, seuraanko perässä.

   -Paula

   Poista
  2. Helppo ja nopea, mukava tehdä. Mitä tykkäät? :)
   http://mumiska.blogspot.fi/2014/09/lempeaa-mummolatunnelmaa.html

   Poista
  3. No sinä olit nopea ja hieno tuli!

   -Paula

   Poista
 5. Tietysti sopii, saatan kyllä olla hieman puolueellinen, koska esittelin oman tekeleeni heinäkuussa :)

  VastaaPoista
 6. Nykypäivän kotiin passaa mikä vain mistä ite tykkää, ainakin mun mielestä. Mulla on tässä kodissa roikkunut yksi kukka amppelista koko ajan, edellisen omistajamummon jäljiltä, ruukun vain vaihdoin. Tykkäsin silloin ja tykkään edelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, että jos ite tykkää, niin eihän sitä tarvitse nöyristellä ;)

   -Paula

   Poista
 7. Heh, missäs kukkia pidetään jos ei amppelissa :-). Meillä on aina ollut amppeleita, joskus enemmän joskus vähemmän. Ja mullakin on hämärä muistikuva, että joskus tehtiin niitä itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jo välillä haaveilin semmoisesta hienosta ylösalaisin olevasta Sky Planterista, mutta nyt mennään tälleen "perinteisellä". Vielä varmaan on pakko kokeilla itse tekemistä.

   -Paula

   Poista
 8. Amppeleille iso peukku! Mäkin ostin aikanaan kirpparilta amppelin ja nyt hamstraan jo seinätelineitäkin. Jonkun sortin kukkahulluus menossa. Noi helmet amppelissa on söpöt. Mistä muuten toi kuvan seinähylly on? Mulla string pocket hakee vieläkin paikkaansa. Siinä ei ihan riitä syvyys kaikille asioille, joita siihen haluaisin ja nyt metsästelen vähän syvempää vaihtoehtoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pelkään, että mun kukkahulluus kertoo alakavasta (?) keski-iästä ;)

   Tämä pn tosiaan Stringiä syvempi, eli siinä on päällekkäin kaksi colourpop-hyllyä. Ostin muistaakseni areastore.dk.

   -Paula

   Poista
 9. Näyttää aikalailla samanlaiselta, kuin mitä mä tein viime talvena, blogistakin löytyy. Omani virittelin juurikin oven kahvaan. Eikä tullut sillekään paljon hintaa, kun eipä tuota narua niin loputtomasti mennyt ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oivoi, on niin nätti, että ehkä munkin on vielä tehtävä itte!

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.