2014/09/19

ihan vain lääkkeeksi

 
 
Minun vitsaukseni on matala verenpaine ja sen takia pidän oikeutenani nauttia salmiakkia, vähän niinkuin lääkkeeksi. Jos muutenkin pitäisi nimetä joku suosikkikarkki, olisi se salmiakki. Muutama vuosi sitten olisin vielä saattanut valita suklaan, mutta yllätyksekseni olen taltuttanut pahimman suklaanhimon. Siihen auttoi kunnollinen parin kuukauden "nenänvalkaisu", jolloin en syönyt suklaata missään muodossa. Jopa suklaata sisältävät leivonnaiset ja kaakao olivat kiellettyjen listalla. Alkunsa tama sai oikeastaan tästä TED Talk -videosta, jota käytin kurssillani. Ja kyllä, pienet muutokset arjessa, joita pitää yllä kuukauden pari, voivat olla pysyviä muutoksia. Nykyään saatan nauttia palan suklaata silloin tällöin, mutta suklaaövereihin ei ole enää tarvetta.

 
Tämän perusteella Novitan ja Fazerin yhteistyössä Pirkka-lehden kanssa toteuttamaan  #karkkineule-kisaan lähdin tietenkin suunnittelemaan salmiakkisukkia. Aikaisemmin tehdyistä lasten salmiakkisukista mukaan tuli vineneliö ja Super Salmiakin innoittamana piirtelin vielä pyöreiden pastillien kuviot. Langaksi valitsin Novitan 7 Veljestä, jossa oli juuri sopivat värit. Lisäksi paksusta langasta valmistuvat kestävät villasukat nopeasti.

 
Vaikka kuvio ja värimaailma olisi itseä miellyttävä, postitan nämä kisaan, jonka jälkeen ne menevät Novitan verkkokauppaan myyntiin ja tuotot lähetetään hyväntekeväisyyteen. Halutessaan toki kilpailuneuleet saa itselleen liittämällä mukaan palautuspostikuoren. Ajattelin kuitenkin, että villasukkia meillä on ja niitä syntyy sen verran, että näistä maltan luopua. Josko näistä olisi jotain iloa ja hyötyä sillä tavalla, että päätyvät lämmittämään jotain muuta.
 
 
Yksi sovitus vielä omaan jalkaan ja sitten saavat lähteä matkaan. Aikooko moni teistä tähän karkkineulehaasteeseen tarttua?
 
-Paula

24 kommenttia:

 1. Tosi södet salmiakkisukat. Nam!

  VastaaPoista
 2. Aivan huiput! Maistuis...siis sopis varmaan mullekin ;) Mä tavallaan haluaisin osallistua, mutta luin jostain, että työt pitäisi olla tehtynä novitan langoista, ja kas tässä mulla pulma, kun en niitä kauheasti omista/yleensä juurikaan käytä/enkä oikein myöskään innokas ihan vaan kisan vuoksi niitä haalimaan...mutta onkohan se nyt sitten just niin tarkkaa? Muuten ois kyllä erittäin houkutteleva kisa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin, että lankahamsterointi on vaarallista. Mutta seiskaveikasta saa kyllä aina hyvin kestävät sukat tehtyä, eli josko se tulisi käyttöön?

   -Paula

   Poista
 3. Mahtavat salmiakkisukat!!

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Mulla on ihan sama lääkitys...

  VastaaPoista
 5. iik, miten ihanat! Heti alkoi tehdä mieli salmiakkia... :)
  Onnea kisaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salmiakkiahan se on sitten saatava ;) Kiitos Sanna!

   -Paula

   Poista
 6. Voi kun symppikset sukat, uutena lukijana täällä kurkkimassa hienoa blogianne :-)

  VastaaPoista
 7. I wish this was in English! Beautiful socks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Queenie! These are my candy inspired socks with a salmiakki pattern. Have you tasted salmiakki? It is something I cant live without and it is also good for my low blood pressure.

   -Paula

   Poista
 8. Kertakaikkiaan kauniit :)

  VastaaPoista
 9. Salmiakin himo iski, kun nämä näin!

  VastaaPoista
 10. Vau! Upeasti osaat kutoa! Itse en osaa, joten tykkään ihailla niitä sellaisia ihmisiä!, jotka osaavat tehdä! Olisipa kivaa ostaa sukkiasi! Joululahjoiksi omille perheen jäsenille! ja itsellekin! Voi kunpa olisi Tampereen Käsityömessuilla tänä vuonna sun käsitöitäsi! Tai joskus! Toivossa on hyvä elää. Vanha sanonta. Tekemisen iloa! ja Hyvää jatkoa! t. Una

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos kauniista sanoistasi! Kutominen on niin hidasta puuhaa, etä harvoin syntyy ns "ylimääräisiä". Joskus kuitenkin niin käy ja olen nyt kokeillut laittaa niitä tuonne Maker's Marketiin kaupan.

   Jos tulet huomenna messuille, niin tulehan moikkaamaan meitä Kässäkahvilaan, jossa mekin neulomme, jutustelemme ja arvomme huikeita palkintoja!

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.