2014/09/24

Mikä tekee olkkarin?


StyleRoomin Lauran haaste Mikä tekee olkkarin? ei olisi voinut tulla ajankohtaisempaan aikaan, sillä kuten viikko sitten kirjoittelin, elämme tällä hetkellä sohvatonta aikaa ja se on tietenkin pistänyt miettimään olohuoneen funktiota ja myöskin Lauran esiin nostamaa kysymystä, onko olohuoneessa oltava sohva. 


Olohuone on meillä ensisijaisesti rentoutumisen ja perheen yhteisen ajanvieton paikka. Olkkarissa luetaan, katsellaan telkkaria, kuunnellaan musiikkia, neulotaan, pelataan lautapelejä, heitetään kärrynpyöriä ja seurustellaan vieraiden kanssa.


Olohuoneemme yhteydessä on myös isompi ruokapöytä, jossa kestitään vieraita, juhlitaan synttäreitä ja usein viikonloppuisin  katetaan pöytä vähän paremmin ihan vain omalle perheelle. Teen myös monesti olohuoneen ruokapöydän ääressä opiskelujuttuja, siinä riittää tilaa ja samalla voin olla yhdessä muun perheen kanssa.

 
Omassa olohuoneessa tulisi olla hyvä olla. Se ei tarkoita, että olohuoneessa olisi oltava jokin yksittäinen tietty huonekalu tai esine kuten esimerkiksi se sohva, hyvin pärjää ilmankin. Tosin kyllä meille vielä sohva tulee. Vaikkei tämä futonpatjalöhöilykään hullumpaa ole, ei se välttämättä toimi  kovin hyvin esimerkiksi isovanhempien vieraillessa. Vaikka luulenpa, että sohvan hankkimisen jälkeenkin löydän itseni, aivan kuten ennenkin, useammin lattialta kun sohvalta istumasta!
 

Olipa olohuone sitten perinteisesti sisustettu taikka tyynyillä vuorattu pehmoinen pesä, on kai kuitenkin tärkeintä, että se on asukkailleen mieluisa ja viihtyisä. Iltojen pimetessä aion itse kääriytyä olohuoneessa lämpimään vilttiin ja nauttia kuumasta teestä, mutta ennen kaikkea seurasta joka aikaa olohuoneessa kanssani viettää, omasta perheestä ja ystävistä!
 
Onko sinun olohuoneesi perinteinen vaiko jotain ihan erilaista? Mikä sinusta tekee olkkarin? Ja tarvitaanko sitä sohvaa?
 
-Piia

12 kommenttia:

 1. Itselleni olohuone on rentoutumis- ja television katselupaikka. Siitä syystä sohva on minulle ehdoton. Ja mielellään iso sellainen. Ihailen sisustuksia joissa on kauniita tuoleja ja istuimia, mutta en voisi itse elää ilman sohvaa. Siinä on vaan jotain, että mahdutan koko perhe pötköttämään ristiin rastiin sohvan perukoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä koko perheelle sopiva sohva vaan aika kiva juttu on! Me köllötellään tällä hetkellä koko porukka samalla patjalla! :D

   -piia

   Poista
 2. Minäkin liputan sohvan puolesta! Meidän olohuoneessa on monta funktiota: se on samalla rentoutumis- ja seurustelupaikka, mutta myös "takkahuone", kun siihen tilaan tullaan saunasta pukuhuoneen kautta ja takkakin yhdestä nurkasta löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltäkin löytyy olkkarista takka eli aika monen funktion tila tämä meilläkin. Autorata on ollut viime aikaisin hittikäyttö kun tilaa on tällä hetkellä yllin kyllin sohvattomuudesta johtuen! :)

   -piia

   Poista
 3. Viime talvena meillä oli olkkarin lattialla lampaantalja ja yksi jos toinenkin pylly hakeutui sen päälle ennemmin kuin sohvalle. Mutta en kyllä ilman sohvaa osaisi olla. Se tuo isona sisustuselementtinä jo pelkästään ryhtiä. Liputan kuitenkin tyhjän lattiatilan puolesta, jos siihen vaan on mahdollisuus. Meillä siitä nautitaan paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa niin tutulta! Meilläkin nakotti kaksi pientä peppua taljalla koko viime talven! :D Ja kyllä se sohva ryhtiä sisustukseen tuo, meillä iso olohuone näyttää kovin tyhjältä ilman sitä, onneksi uusi on pistetty jo tilaukseen! Tosin lapset tuntuvat nauttivat nyt erityisen paljon vaikka sohvan kanssakin tyhjää tilaa on ihan ruhtinaallisesti.

   -piia

   Poista
 4. Olohuoneen funktiot ja tunnelmat ovat kuumeisessa pohdinnassa täällä meillä. Juuri nyt koko huone puuttuu arjestamme, sillä siellä on meneillään mittava remontti. Minun unelmissa siintää ainakin niin ISO sohva että koko perhe mahtuisi siihen kerralla, Tummat sävyt, muhkeat matot, pehmeät valot ja pesämäisyys viehättävät ajatuksena juuri nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanan tunelmalliselta! Varmasti ihana saada olohuone remontin jälkeen käyttöön, tsemppiä odotukseen!

   -piia

   Poista
 5. Olkkari on meilläkin se kodin "sydän", eli siellä oleillaan useimmiten koko mini-perheemme voimin. Meidän olkkaria hallitsee sohva. Olkkarimme ei ole kovin iso ja edelliseen asuntoon ostimme suuren sohvan (koska siellä oli tajuttoman suuri olohuone), mutta emme tahtoneet luopua/vaihtaa sohvaamme tänne muutettuamme, koska sohvamme on maailman paras paikka. :)
  Meillä on aika perinteinen olkkari. Löytyy telkkari, se sohva ja nojatuolikin vielä.
  Itse tykkään ns. perinteisestä kalustuksesta, mutta tyylejä on erilaisia. Erittäin kotoisa olohuone (ei niin perinteinen) on mm. Jutalla perheineen:

  http://dreamtomorrow-livetoday.blogspot.fi/search/label/Olohuone

  Teidän olkkari on aivan ihana. Ei se sohva sitä tilaa tee, vaan tunnelma. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! <3

   Teillä onkin tosi muhkea sohva, siihen mahtuu varmasti isommallakin porukalla! Ja Jutan olohuonetta olen itsekin monta kertaa ihastellu! Ja tärkeintähän on kuitenkin että itse viihtyy!

   -piia

   Poista
 6. Hei! Olemme uutta ruokapöytää hankkimassa ja ihastuin tuohon teidän pöytäänne.Mistähän se on hankittu? Kamalaa kun päätösten tekeminen tuntuu näissä asioissa niin hankalalta,kun ihania vaihtoehtoja on vaikka millä mitalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Ruokapöytä on noin 8-9 vuotta sitten Askosta ostettu. Oli muistaakseni Kotio-nimistä sarjaa, mutta en löydä googlettamalla mitään asiasta, käsittääkseni oli vain vähän aikaa tuotannossa. Olen yrittänyt Askostakin kysellä aiheesta tarkemmin, täytyy kirjoitella vaikka ihan oma postaus joskus aiheesta jos jotain lisätietoa saan.
   Ruokapöydän valinta ei ole kyllä helppoa, me olemme olleet tuohon omaamme kyllä valtavan tyytyväisiä, ajaton ja sopinut hyvin jo kolmeen eri asuntoon! :) Tsemppiä etsintään, toivottavasti mieluinen löytyy! :)

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.