2014/04/02

uusi ruokapöytä


Pitkä odotus on päättynyt ja meillä on ruokailutilassa uusi pöytä. Etsin vanhalle pähkinäpuun väriselle pöydälle seuraajaa kolmisen vuotta, mutta mikään ei tuntunut oikealta joko ulkonäön tai hinnan suhteen. Lopulta sain mieheltä luvan suunnitella HAYn pukkijaloille pöydän. Kannen tilasin Puukeskukselta ja se on 22mm vaneria, johon on molemmin puolin prässätty IKI-levy. Vinkkejä otin mm. Bambulan ja Kaikki mitä olen -blogien pöydistä.
Levy on kooltaan 900 x 2000 mm ja siihen mahtuisi tiiviisti molemmin puolin istumaan neljäkin ihmista ja päätyihin vielä yhdet. Levyn leikkauspinnat käsittelin lakkaamalla. Kokonaiskustannuksiltaan pidän ratkaisua edullisena tämän kokoiseksi pöydäksi, eli edelleen, jos se täydellinen ruokapöytä jossain piileskelee, niin olen avoin sillekin. Nyt mennään tällä.

-Paula

30 kommenttia:

 1. Kaunis pöytä! Mikä sen korkeudeksi tuli? Itse koin vaikeaksi sen, että meillä on DSW-tuolit ja melkein kaikki nykypöydät ovat n.75cm korkeita. Omasta mielestäni siis aivan liian korkeita suhteessa tuoleihin. Luulisi että parilla sentillä ei olisi niin väliä, mutta kyllä sillä lyhyelle ihmiselle on. Ratkaisuna Artekin pöytä.
  HannaH

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, korkeus on kyllä tälläkin n 75cm. Jalkojen korkeus on 72cm ja pöytälevystä tulee n 2,5cm päälle. Artekills on kyllä kauniita pöytiä(kin)!

   -Paula

   Poista
 2. Pöytä on todella ihana! Itse olen miettinyt pitkään samantyylistä ratkaisua! Haluatko paljastaa, paljonko pöytä jalkoineen tuli kustantamaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilasin tuota levyä hieman enemmänkin (vähitellen paljastan miksi...), mutta arvioisin, että tuon levyn hinta oli reilu 250€.

   -Paula

   Poista
 3. Minäkin olisin kiinnostunut hinnasta tietämään. Hieno pöytä mielestäni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Levyn hinta oli tosiaan n 250-300€ ja siihen jalkojen hinta päälle.

   -Paula

   Poista
 4. Todella kivan näköinen. Miten teillä on aina noin siistiä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oi, ei meillä toki aina olekaan siistiä. Lapsiperheelle sula mahdottomuus. Tunnustan kyllä, että siivoamisesta ja järjstyksenpidosta tykkään ja välillä meillä käy jopa siivooja.

   -Paula

   Poista
 5. Mieletän pöytä! Niin kevyt ja siro, muttei kuitenkaan pieni. Ihan huippu! Täytyykin näyttää tää miehelleni... ;) -Annina

  VastaaPoista
 6. Mitkä nää teidän tuolit on, se piti vielä kysymäni. :D -Annina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolit on Artekin 66, joita olen vähitellen keräillyt ja lahjaksi saanut. Haaveissa olisi löytää vielä pari vanhaa puunväristä.

   -Paula

   Poista
 7. Oi, kaunis! Olen haaveillut valkopintaisesta filmivanerista työpöydän kantena, mutta mitenkäs tämä eroaa siitä? Tai siis tuo IKI-levy, onko vaneri ilman sitä perinteistä puunväristä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IKI-levy on pässätty molemmin puolin tavallista 22mm vaneria. Verrattuna filmiin tämä on kovempaa ja paksumpaa. Lisäksi filmivanerissa on useasti värivaihtoehdot vähissä, tai etsiskelyn takana. Toki se on hieman edullisempaa.

   -Paula

   Poista
 8. Tyylikäs on! Tällä olis myös vähän pöytäkuumetta ja monenlaista muutakin sisustuskuumetta, mutta mutta en osaa tehdä päätöksiä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei kannata kiirehtiä. Tätäkin päätöstä teimme rauhassa vuosikaupalla :D Tai jo, ehkä vähän enempi olisi voinut kiirehtiä.

   -Paula

   Poista
 9. Voi miten kiva pöytä tuli teillekin!Ja meillä on ainakin ollut tosi helppohoitoinen, kaikki ruokatahrat lähtee superhelposti tuosta pinnasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vain inspiraatiosta ja vinkeistä. Ja tervetuloa Suomeen takaisin!

   -Paula

   Poista
 10. Niin kaunis ja ajaton! Kyllä tuota kattaa mielellään :) Mukavaa keskiviikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut! Just itsekin hämmästelin, miten antaa taas uutta intoa tehdä kattauksia, kun on valkoinen "tabula rasa".

   -Paula

   Poista
 11. Ihan täydellinen! Meillä työtaso samalla menetelmällä rakenneltu. Emme ole käsitelleet noita reunoja mitenkään (jäänyt muiden hommien jalkoihin ja lopulta unohtunut)... Tästä sai taas hyvän muistutuksen asiasta. ;)

  Ruokapöytänä vaneri+IKI toimii varmasti superhyvin! Itsekin sitä kaipasimme, mutta kertoivat ettei se ole mahdollista pyöreälle muodolle, vaan reunat "rispaantuu" leikkauksessa. Siitä syystä päädyimme ruokapöydän suhteen paksuun MDF-levyyn.

  Itsekin kyllä suosittelen pöydän teettämistä (levy+jalat) niin saa juuri sen oikeankokoisen ja -näköisen omaan tilaan. :)

  Aurinkoista viikonlopun odotusta Verkarannasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulisin, että minunkin pitää lakata vielä toiseen kertaan. Meillä on aikaisemmin ollut myös työpöydän levy IKI-pinnoitteella ja se on kyllä tosi kestävä. Vielä ainakin olen tyytyväinen!

   Samoin sinne!

   -Paula

   Poista
 12. Hei, Tuliko koko pöytälevy puukeskuksesta teetettynä? Vaneri+Ikilevy. Tosi kauniin näköinen.
  -Satu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jostain ne sen Puukeskuksellekin tilasivat, en nyt muista firman nimeä, mutta jouhevasti hoitui noin: mietittiin heidän henkilökuntansa kanssa vanerilaatu ja katsottiin sopiva IKi-levy mallipaloista.

   -Paula

   Poista
 13. Hei,
  Kaunis pöytä, kiitos hyvästä ideasta! Onko teillä tuo pöytälevy millään kiinni noissa jaloissa, vai pysyykö hyvin ihan ilman ruuvauksia? Sinulla on ihana blogi, jatka samaan malliin!

  -Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maiju, Hayn jaloissa on ruuvinreiät, joten ruuvattu on. En uskaltaisi jättää kiinnittämättä.

   Kiitos kun kävit!

   -Paula

   Poista
 14. Moi Piipadoo!

  IKI-levy pöydät ja hyllyt voi tilata IKI-levykaupasta! www.tallioy.com osoitteesta löytyy mallistot. Tarjoukset voi pyytää tilauskasittely@tallioy.com! IKI-levy valmistetaan Kolhossa yli 60 vuoden kokemuksella. Kolhon tehdas on G. Serlachiuksen perustama ja tällä hetkellä Pohjois-Euroopan ainoa. Kaikki laminaatti ei ole muuten korkeapainelaminaattia kuten kotimainen IKI-levy. Klassikko huonekaluista tuttu K1009 MAT valkoinen kestää.

  Terveisin, Jali Somppi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jali,

   Kiitos tiedosta. Tämän tilasin Puukeskuksen kautta, mutta tuli ymmärtääkseni samasta paikasta.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.