2014/04/29

kesäparatiisi


Kevään tullen siirtyvät puuhat enemmän ulos. Perinteiset orvokit istutin toki jo viikko sitten, mutta viime viikonloppuna aloitin jo kunnolla istutushommat, ennätysaikaisin. Oman pihan myötä sitä huomaa, että tällaiset asiat alkavat kiinnostaa. Ja joka syksy puolestaan huokaa, että ensi kesänä ei sitten tehdä puutarhan eteen mitään muuta kuin korkeintaan ruohonleikkuuta. Just joo.


Niinpä sitä suunnitellaan ja ruopsutetaan maata. Katsotaan, mitkä taimet ovat talvesta selvinneet ja ostetaan uusia. Välillä siirretään vanhoja paikasta toiseen. Ja pientä yrttimaatakin olisi kiva hoitaa. Toisaalta, kuka nyt kotinurkissa haluaa koko kesäänsä viettää! Lomalla reissataan tapaamaan tuttuja lähellä ja kaukana, joten puutarhan pitäisi olla helppohoitoinen. Joskus turvaudutaan naapuriapuun ja saadaan loma-ajaksi kastelu hoidettua.


Terassillahan toki silti aina viihdytään, joten keväiset puuhat tuntuukin olevan järkevintä aloittaa sieltä. Terassilla voi myös ahkera, tai miksei vähemmänkin ahkera puutarhanhoitaja levähtää hetken riippumatossa tai pulahtaa kylpemään. Tätä kesäparatiisiani koristamaan tuli korkeisiin ruukkuihin rungolliset laventelit ja murattia. Jotain lisää nämä ruukut ehkä vielä kaipaavat.  Grillaajan iloksi ruokapöydälle mintunväriseen suojaruukkuun sujahti tavallinen laventeli. Ruukun ja kynttilän yritin koota pöydälle jotenkin kokonaisemmaksi asetelmaksi lattialaatan päälle.
Kiinnostaako puutarhahommat teitä muita? Entä kiinnostaako teitä lukea niistä täällä blogissa vai pidämmäkö edelleen pihahommat ulkona?

-Paula

20 kommenttia:

 1. Meillä ainakin pihahommat on tosi ajankohtaisia ja kaikkea pientä fiksailua tuntuu riittävän ja riittävän. Eli puutarhahommat kiinnostavat ehdottomasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Puutarha tuntuu olevan loppumaton projekti :)

   -Paula

   Poista
 2. Ollapa vielä joskus oma piha, jota kuopsuttaa! <3 Elekee jättäkö pois, piha on in.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se oma piha sullekin vielä, odotas vaan. Tämä on meikäläisenkin eka "oma" piha ja nopeasti se puutarhahulluuss sitten nostaakin päätään.

   -Paula

   Poista
 3. Puutarha on kesällä melkein ainoa asia joka kiinnostaa :-D Oma bloginikin muuttuu kesäisin ihan kukkablogiksi, mutta onneksi vakkarit jo tietävätkin sen ja osaavat varmaan varautua :-)

  VastaaPoista
 4. Puutarhajuttuja kehiin vain! Alkanut itseänikin kiinnostaa :) Ehkä kohta jopa oma piha missä peukaloida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Selvä! Toivotaan, että pian pääset sinäkin upottamaan sormet multaan!

   -Paula

   Poista
 5. Onpa teillä kerrassaan upea terassialue!

  Meilläkin haaveissa on siinnyt tuollainen allas ja Headdemock. Piha kun on vaan niin pikkuinen ja suojaton, joten ainakaan toistaiseksi ei olla näitä haaveita pystytty toteuttamaan.

  Joten todella mielelläni näkisin näin kesäaikaan enemmän puutarhajuttuja blogissasi. :) Kyllä niitä omaankin blogiin eksyy varmasti enemmän näin kesää kohti mentäessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo riippumatto on kyllä tosi mukava. Vielä kun siinä malttaisi makoilla, eikä vain kitkeä rikkaruohoja. Ja tuntuu, että piha ja terassi etenkin on aina liian pieni. Meilläkin terassia jouduttiin jo syksyllä laajentamaan paljun verran ja taas meinaa olla ahdasta!

   -Paula

   Poista
 6. Meilläkin on nyt piha ja terassi, joten luen mielelläni! Meillä on terassihommat ihan alkutekijöissään ja yritän parhaillaan miettiä, mitä sitä laittaisi. Ainakin nyt ruokailutila, löhöpaikka, yrttejä ja jotain vihreää ruukkuihin. Pojat saivat jo hiekkalaatikon ja kolme marjapuskaakin on ehditty istuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi hei, teilläpä onkin ihana projekti tuloillaan. Maltan tuskin odottaa näkeväni lisää kuvia!

   -Paula

   Poista
 7. Kyllä näitä on tosi kiva lukea ja tykkään myös itse tällaisia juttuja tehdä, vaikka ei omaa pihaa ole, niin kuvaan sitten toisten pihoja ;) Keväällä saa ja pitääkin olla ulkona! :)

  VastaaPoista
 8. Aina on mukava lukea puutarhajuttuja :) Mistä olette löytäneet tuon altaan? Ihana!

  VastaaPoista
 9. Palju on Lepikonin tuotteitta. http://www.lepikon.com/ Se on mainio myös siitä syystä, että sen saa joko kamiinallatai, kuten meillä, sähkölämmitteisenä. Koska sisäallas on muovia, voi siiä käyttää uima-allaskemikaaleja, eli vettä ei tarvitse joka kerran jälkeen vaihtaa. Ja lisäksi se on eristetty, eli olemme talvella pitäneet siinä välillä pientä ylläpitolämpöä ja kylpeneet talvellakin.

  -Paula

  VastaaPoista
 10. Kyllä kiinnostaa kaikki pihahommat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, yritetään siis niitäkin muistaa kuvailla.

   -Paula

   Poista
 11. Wau mikä terassi!! ♥ Kyllä kiitos, pihajuttuja luen mielelläni! Omat kasvit tuppaa kokemaan kohtalonsa joutuessaan armoilleni, joten ihailen mielelläni muiden onnistuneita pihoja.... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kelpasi terassilla eilen istua uudella, vasta-asennetulla sohvalla lumisateessa :D Mutta tosissaan, meillä mennään kyllä niin kantapään kautta näissä piha-asioissa, mutta kai se on jokaisen oppirahansa maksettava?

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.