2014/04/15

blogikukkaset


Blogeissa tuntuu riehuvan voimakas leinikkikuume. Enpä ollut vielä haksahtanut, mutta nähdessäni Mestarin Herkussa nämä herkät ja moniväriset leinikit, tunsin jotain läikähtävän minunkin sydänalassani. Ja kotiin ne tulivat. Ah!
Asiantunteva myyjä osasi kertoa, että nämä ovat jaloleinikkejä (Ranunculos asiaticus). Minulle leinikistä tulee mieleen lähinnä sellainen pieni ja keltainen tienpientareita kansoittava villikukka. Ovat ilmeisesti kuitenkin sukulaisia keskenään. Hoito-ohjeeksi myyjä neuvoi matalan viileän veden, saman tyylisesti kuin gerberalle.

Katsotaan, kauanko nämä sulostuttavat olohuonettamme minun hoidossani.

-Paula

8 kommenttia:

 1. Minä perustin yrttitarhan ja elvytin kaksi kurjaa murattia kevään kunniaksi. Unohdin kastella ja huonosti kävi...

  Teille on tytöt haaste blogissani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne minunkin seikkailuni yleensä päättyvät. Nytkin on pientä yrttipuutarhaa ikkunalaudalla, muttamutta...

   Kiittis haasteesta, paneudumme siihen!

   -Paula

   Poista
 2. Ihanat! Minä olen ihan hullaantunut leinikkeihin, tällaisia monivärisiä en ole ennen nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaisten leinikkien ohi pystyin vielä kävelemään, mutta en näiden. Olivat jo vähän "yliaikaisia" ja peräti tavallisia edukkaampia. Hyin silti näyttävät vielä porskuttavan.

   -Paula

   Poista
 3. Haa, enpä tiennyt että nyt leinikki on ns blogikukka mutta meillekin ilmaantui valkoisia leinikkejä. Niitä lienee saapunut iso erä Suomeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä ehkä vähän "omin luvin" nimesin blogikukiksi, kun ensin aloin niitä huomata monessa blogissa ja sitten tuntui, että pakkohan niitäon käydä kukkakaupassakin katsomassa. ;)

   -Paula

   Poista
 4. Nämä ovat todella kauniit ♥ Itse suosin leikkokukkia, kun ne pysyvät hengissä juuri sen minkä pysyvät. Mies on joskus todennut ettei kanssani voi mennä Viherlandiaan, kun kasvit nuukahtavat mun vanavedessä. :D Meillä ei siis ole lainkaan ruukkukasveja muuta kuin pihalla. Näitä blogikukkia täytyy noutaa omaankin maljakkoon, kiva tietää, että Mestarin kukasta löytyy, Viherlandiassa en viime viikolla nähnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuokin on totta, mutta silti minua aina harmittaa, kun kukat kuihtuvat. Viherlandiassa n hyvät kasvivalikoimat, mutta leikkokukista ei aina sitten niin löydykään. Mestain Kukka ja Ruusupuu ovat ainakin tosi hyviä kukkakauppoja.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.