2013/10/25

Mustavalkoista Arabiaa ja Marimekkoa

Taannoisessa Komia kaupunkiseutu -postauksessani vilahti Seinäjoen muki, jonka Miia Pöytälaakso on suunnitellut. Muki on Arabian Teema-muki, minkä takia se on helppo yhdistää muihin astioihin.


Tunnustaudun jonkinasteiseksi muumimukikeräilijäksi, joka ostaa melkeinpä aina uuden mukin. Tällä periaatteella niitä onkin kertynyt ja osa on kaapin ylähyllyllä tallella, kun ei niitä malta käyttää. Kuitekin vain osa mukeista on varsinaisesti suosikkejani, mutta tämä Seinäjoki-muki sopiikin erittäin hyvin mustavalkoisten suosikkieni joukkoon.


Ulkomaalaisille opiskelijoilleni olenkin sanonut, että Suomessa ei taida olla kotia ilman muumimukia: piti niistä tai ei, niin kylläpä melkein jokainen ainakin yhden omistaa. Vai olenko väärässä? Millaisia tunteita ne teissä herättävät?

-Paula

38 kommenttia:

  1. Kivasti sopivat yhteen!
    Ja muumimukit... voih... niitä on kaappi pullollaan! <3 Vaikka kaikki eivät niin lemppareita ole, niin en osaa olla ostamatta, kun uusi tulee. ;) Olen ajatellut niin, että sitten kun tytöt (nyt vielä pieniä) kasvavat ja lähtevät kotoa pois, saavat roppakaupalla muumeja mukaan. Toivottavasti huolivat! ;)
    Kiva blogi sinulla! Tupsahdin tänne jonkun muun blogin kautta eilen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit käymään! Juu, muumimukeihin on hieman sellainen viha-rakkaussuhde.

      -Paula

      Poista
  2. Onpas hieno tuo Seinäjoki-muki! Täällä myös muumimukeihin hurahtanut! Suosikkini on ehdottomasti Hurraa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seinäjoki-muki taitaa olla porukasta minulle mieluisin, mutta ehkä muumipappa näisä muumeista. Tai tuo Muumipeikko unelmoi.

      -Paula

      Poista
  3. Mä oon keräillyt muumimukeja sillä periaatteella, että ostan vain ne mistä tykkään. 31 mukia mulla on, eikä oo vielä malttanut kuin yhden jättää kauppaan. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt mietin, että mikähän tuo yksi on? Hmmmm...

      -Paula

      Poista
    2. Viime kesän muki, Niiskuneiti ja runoilija (vai mikä olikaan). Mun mielestä se oli ihan liian samanlainen kuin edelliskesän muki, Primadonnan hevonen. Se jäi kauppaan, eikä harmita kyllä yhtään. :)

      Poista
    3. Ahaa, joo kesämukit ei ole munkaan suosikkeja ja mukeja alkaa olla jo niin paljon, että menevät sekaisin.

      -Paula

      Poista
  4. Voi että toi Seinäjoki-muki on kiva, täytyy varmaan hankkia, vaikkei mitään sidoksia itse kaupunkiin itsellä olekaan. Mä en keräile muumimukeja, mutta onhan niitä silti kaapissa :D Itseasiassa keräilen Teema-mukeja, joka väriä on yksi ja muita kuvioituja on myös aika onta jo, sillä perusteella että ne on nättejä ja niistä saa koottua hyvän setin muiden kanssa kun tulee enemmän kahvittelijoita. Muutama muumimuki sopii yksiväristen teemojen kanssa yhteen, joten ne on ahkerassa käytössä, pari lahjaksi saatua väreihin sopimatonta on kaapin perukoilla odottamassa sopivan värisiä kavereita. Lempparimuumimuki on Haisuli, en voi välttyä mielleyhtymältä että se kantelisi viinapulloja kainalossaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä vain hankkimaan. Eihän tuota tunnista Seinäjoeksi kuin tuosta Lakeuden Rististä. Ja Teema-muki on monikäyttöinen. Taitaapa ensi vuoden Asuntomessujenkin muki olla sillä pohjalla...

      -Paula

      Poista
    2. Kotiutuipa äsken kaupasta Nenäpäivä-muki, se menee hyvin yhteen punaisen ja valkoisen yksivärisen ja punaisen Kulku-mukin kanssa. O-ou, asuntomessu-muki kuulostaa sitlä että se tulee olemaan aika hieno ( ja siten hankintalistalla :D)

      Poista
    3. Aika hauskan näköinen oli tuo nenäpäivämukikin!

      -Paula

      Poista
  5. Hei,

    Meillä ei ole yhtään Muumi-mukia. En tiedä miksi. Tai siis tiedän. Minua ei vain kiinnosta sisustaminen ja astiat ja taitavat ystäväni, tuttavani ja kaverini olla samaa maata, kun ei meille ole sellaisia kukaan toinenkaan tuonut. Mielelläni toki katselen toisten laittamia kauniita koteja, mutta itseltäni puuttuu kokonaan tuo tarve.
    Minna

    VastaaPoista
  6. Minä tunnustaudun muumimukitomaksi. En siis ole hurahtanut mukeihin enkä koe että jäisin jostain paitsi kun en omista yhtään muumimukia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on minulle tärkeää informaatiota: eli nyt osaan neuvoa ulkomaalaisia viisaammin.

      -Paula

      Poista
  7. Minäkin ole muumimukiton -lahjaksi olen kyllä niitä ostanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ymmärtänyt, että ovat kuitenkin monille mieluisia lahjoja ja erityisesti aasialaisille valtavia hittejä.

      -Paula

      Poista
  8. Meillä ei ole kyllä yhtään muumimukia, niitä on niin paljon kaikilla muilla ettei ole sitten kiinnostanut itselle hankkia ?=

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin minäkin olen havainnut, että kyllä niitä ihmisiltä löytyy ainakin omiksi tarpeiksi.

      -Paula

      Poista
  9. Täällä yksi keräilijä myös! Äitini odottaa varmasti sitä päivää, kun siirrän muumimukikokoelmani omaan asuntooni. Kaksi hyllyä tulisi lisää säilytystilaa keittiöön. Mutta täytyy kyllä sanoa, että yksivärisestä mukista on kauhean tylsä juoda aamukahvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on niitä mukeja kotona äidilläkin. Vieläpä niitä vanhoja, joita minulta "puuttuu".

      -Paula

      Poista
  10. Ei, meillä ei ole muumimukeja. Eikä mitään muutakaan muumitavaraa, lukuun ottamatta yhtä pikkumyy-yöpaitaa lapsella joka on lahjaksi saatu. En vain tykkää muumeista. Outo lintu olen. :) Muumimukit on kyllä hyvän kokosia kahvimukeiksi, ja ihan mukavan näkösiä kattauksia niillä saa, mutta ei meille kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkään ei taida muumeja muuten paljon olla, muttanämämukit on jostain syystä vakiintuneet arkimukeiksi.

      -Paula

      Poista
  11. Muumimukeja on meillä jo liikaa. Tai siis minun mielestä ei ole, mutta miehen mielestä kyllä. :) Mun suosikki muumeista on iltapurjehdus. Upea tämä seinäjoki ja mulle täysi uutuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tarinallisemmat muumimukit ovatkin mielenkiintoisia. Ihan järjetön määrä niitä uusia mukeja kyllä vuosittain markkinoille tuleekin.

      -Paula

      Poista
  12. Muumimukeja löytyy meiltä ja paljon! Omat aarteeni ova Millenium muki (ensimmäinen Muumi mukini) ja Stockmannin Muumimuki. Muumimukeja tulee mun mielestä liikaa markkinoille/ vuosi, tänäkin vuonna tainnut tulla 4kpl.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kaksi minulta juuri puuttuu, mutta olet oikeassa: liikaa tulee ja koko ajan. Ja kun vanhojen mukien arvo nousee, niin niiden käyttöä alkaa ihan varoa.

      -Paula

      Poista
  13. Meillä tytär kerää muumimukeja "kapiokirstuunsa" ja käyttää paria mukia. Muuten meillä ei muumimukeja ole - eikä tule, vaikka muumikirjoista tykätäänkin. Muumipappa ja meri on ihan paras! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedätkö, houkuttaisi minuakin nostaa v älillä muumit ylähyllylle ja ottaa muita käyttöön. Toki joulukaudella näin teenkin, kun minulla on muutamiaihania Arabian joulumukeja, semmoisia vähän vanhempia.

      -Paula

      Poista
    2. Meiltä puuttuu myös ns. hienommat kahvitteluvehkeet täysin. Kesät, talvet, arjet ja juhlat mennään samoilla mustilla teema-mukeilla. Taidetaan olla aika ankeita tyyppejä? :D

      Poista
    3. Eiku lucky you! Mulla on vähän holismin vikaa tässä astiahommassa...

      -Paula

      Poista
  14. Itse tykkään paljon tuosta Marimekon Räsymatto mukista sekä yleensä yksivärisistä enemmän. Annon uusi pisara -sarja viehättää myös, ehkä juuri yksinkertaisuudellaan. Muumimukeja meillä ei myöskään ole :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua! Olen selkeästi luullut väärin, kun olen kuvitellut, että joka kodista löytyy muumimuki, mariskooli ja kivituikku. Onneksi blogin kautta saa tämmöistäkin tietoa.

      Räsymatto on mielestäni ihana ja olen huolettomasti yhdistänyt sitä Clas Ohlsonin halvempiin pilkkumukeihin ja vilkuillut minäkin Annon uusien graafisien astioiden perään. Mutta hei, eihän mun oikeasti saisi ostaa enää yhtäkään mukia!

      -Paula

      Poista
  15. Hei!

    Ajattelin, että sinua saattaa kiinnostaa tuon Muumipeikko unelmoi mukin aika hurjaksikin noussut hintataso. En ole mikään muumimukien asiantuntija, mutta muistelin, että tuo muki olisi jokin rajattu satsi ja siitä saa aika monta satasta myytäessä. Googletin uteliaisuuttani, millä hinnalla Huutonetissä on mennyt ko. mukeja kaupaksi ja tulos oli itsellenikin yllätys:
    http://www.huuto.net/hakutulos/status/closed/words/muumimuki+muumipeikko+unelmoi/sort/bidders

    Mukihan on omalla tavallaan juuri sen arvoinen, kuin mitä siitä on rahaa maksanut, niin minä ajattelen. Mutta toisaalta ajattelen, että voi olla kiva tietää, jos omistaa mukin, josta mahdollisesti myydessään saisi hyvänkin hinnan.

    Että tällainen vain tiedoksi, kun en huomannut, että kommenteissa olisi asiaa mainittu. :)

    Terkuin Pauliina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hui! Minustakin on vähän harmi, kun mukien arvo nousee, kun silloin niitä ei oikein malta käyttää. Olisihan se kurjaa, jos tiputtaisi satasten arvoisen mukin. Ja toisalta ovat kuitenkin käyttöesineitä. Tämänkin mukin olen nostanut ylähyllylle, pois ihan jokapäiväisestä käytöstä jo silloin kun huomasin siitä pyydettävän kolmesataa euroa,

      -Paula

      Poista
  16. Meillä on n.20 muumimukia, lähes kaikki saatu lahjaksi. Kun muutettiin miehen kanssa saman katon alle, annettiin/myytiin samanlaiset eteenpäin. Nuo kun on meille ihan käyttömukeja.. Kolmen mukin hinnalla pääsin neljäksi päiväksi Lontooseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt osuit kyllä hermoon... Lontooseen *huokaus* Löytyisiköhän minultakin sellaisia.

      -Paula

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.