2013/10/07

Askartelua syksyn lehdistä

Eräänä päivänä viime viikolla päätin aloittaa tuntini hieman eri tavalla. Tarkoituksena oli keskustella opiskelijoiden kanssa vuodenajoista ja säästä ja ihailtuani syksyn väriloistoa mieleeni tuli ajatus askartella opiskelun lomassa. Kävellessäni töihin poimin matkan varrelta muovikassillisen vaahteranlehtiä ja kannoin ne luokkaan. Opiskelijat huokailivat ihastuksesta, ja hämmästyksestä kai myös, kun leväytin kirjavan saaliini pöydälle. Kotoa olin napannut mukaani ohutta metallilankaa ja lupasin, että jokainen saa taiteilla lehdistä kotiinviemiseksi ruusun.


Hieman jännitti, miten opiskelijani innostuisivat asiasta, mutta kaikki yrittivät. Moni jopa piti siitä. Kerroin, että minulle on tärkeää käsillä tekeminen ja siinä saavutan välillä huikean flow-fiiliksen. Juttelimme myös siitä, millaisista asioista opiskelijat nauttivat ja opimme paljon toisistamme. Minulle on työssäni aina ollut tärkeää tehdä sitä koko personalla, joten toisaalta itselle tärkeästä harrastuksesta jakaminen tuntui hyvältä ajatukselta. Meilla oli tosi hauskaa ja jokainen sai siis tunnilta myös jotain näkyvää tulosta.


Idea vaahteranlehtiruusuista olin saanut kerran kaupassa näkemästäni postikortista, mutta ohjeen tarkistin googlettamalla ja tästä löytyi hyvä ohje. 
-Paula

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka, ja kiva oli näitä kokeilla tehdä.

   -Paula

   Poista
 2. No kuule ku just mun piti kans käydä hakees lehtiä ja kokeilla näitä ruusuja!! Hienoja ovat! Ehkä mäkin voisin koklata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeilepa. Jokainen päivä on ruusun arvoinen.

   -Paula

   Poista
 3. Ihania ruusuja, onpas hauska idea tehdä vaahteranlehdistä :)
  Onnellinen Oliivi -blogi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä on parhaita tällaiset, joihin materiaali on ilmaista.

   -Paula

   Poista
 4. Olipas aivan ihana idea. Voin kuvitella miten oppilaasi ovat ilahtuneet tuosta! Ja minäkin :) Nyt sitten täytyy lähteä etsimään vaahteran lehtiä. Noista saakin aivan ihania halloween koristeita, etenkin jos löytää oikein tummia lehtiä. Kiitos kun jaoit tämän ohjeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöydän koristeiksi ajattelin näitä myös. Kokeilehan sinäkin.

   -Paula

   Poista
 5. Ihania, täytyykin kokeilla kun piha on täynnä vaahteranlehtiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tosiaan pihat täynnä askartelumateriaalia, kauniissa väreissä.

   -Paula

   Poista
  2. Kokeilin, hauskoja tehdä ja tuli kivannäköisiä. Linkitin sut blogiini inspiraationa näihin, toivottavasti et tykkää kyttyrää :)

   Poista
  3. Hienoja olit tehnyt ja en toki tykkää kyttyrää :)

   -Paula

   Poista
 6. Voi, näitä mä olen yrittänyt saada aikaiseksi jo monta päivää! Jospa tänään! Tai huomenna. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.