2013/10/03

Kiviä ja kasveja


Viime kesän suurin kotiprojekti oli pihakivetyksen laitto, joka saatiinkin suhteellisen sujuvasti helteistä huolimatta valmiiksi jo pääosin heinäkuun aikana. Tämän jälkeen viimeistely etupihalla on ottanut oman aikansa ja vaati viime viikkoista hallalla ja pakkasilla pelottelua että sain taimet viimein maahan, mutta tulipahan tehtyä! 

 
Kulkujen väliin jää etupihallamme kolmio, jonka nurmettaminen ei ollut järkevä vaihtoehto, niinpä alue tuli täytettyä erilaisilla perenoilla, puilla ja kivillä. Kolmiosta löytyy muun muassa erilaisia heiniä, keijunkukkaa, laakakataja ja makedonian mänty, suursäkillinen seulanpääkiveä sekä noin neljä tonnia painava iso kivi, toivotaan siis ettei kyllästyminen kiveen ihan pian iske! ;)


Kolmioon on istutettu myös yksi köynnöshortensia, joka jää odottelemaan mahdollista ensi kesän projektia eli hommat taitaa kuitenkin jatkua edelleen, mutta niin kai se omakotitalossa ja pihan laitossa on, että ikinä ei taida tulla valmista, onneksi edessä on sentään talvi aikaa kerätä taas voimia! ;)

-Piia

6 kommenttia:

 1. Oon niin näitten kiviasetelmien ystävä, tämäkin näyttää niin hienolta. Mahtavan kokoinen tuo iso murikka. Hienoa, että päädyitte tällaiseen eikä siihen nurmeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo iso murikka on kyllä aikamoinen, kun kone sen pihaan pudotti piti pieni hetki hengitellä, että meniköhän nyt vähän överiksi! :D

   -piia

   Poista
 2. Yksinkertaista, mutta niin kovin kauniin näköistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka! Toivon, että olisi myös mahdollisimman helppohoitoistakin.

   -piia

   Poista
 3. Onpa upeaa! Haaveilen tuollaisesta linjakkaasta ja tyylikkäästä pihasta, mutta valitettavasti en sitä voi saada. Mutta ihana katsoa! Kivaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anu! Toivotaan, että entisestään paranee kunhan perennat pääsevät vauhtiin ja mäntyyn tulee lisää mittaa. Mukavaa syksyä myös sinulle! :)

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.