2014/02/11

tortano - herkullista täytettyä leipää


Huomasin muutama viikko sitten ilmestyneestä Kodin Kuvalehdestä maininnan tortanosta eli täytetystä italialaisesta leivästä. Vesihän sitä lukiessa kielelle herahti ja leipomaan oli ryhdyttävä! En ole gluteenitonta leipää aiemmin itse leiponut ja kun huomasin marketin hyllyllä valmiin gluteenittoman maalaisleipäseoksen päätin mennä helpoimman kautta ja kokeilla sitä.


Tortano valmistetaan kuten kääretorttu, kohonnut leipätaikina painellaan ohueksi levyksi, jonka päälle levitetään haluamansa täytteet. Itse voitelin pohjan tuorejuustolla, jonka päälle ripottelin pepperonisuikaleita, oliiveja, fetaa sekä juustoraastetta. Tämän jälkeen leipä rullataan tangoksi ja voidaan asettaa pellille esimerkiksi kranssin muotoon. Oman leipäni oli juuri sopiva leipävuokaan, joten paistoin sen siinä. Voitelin leivän ennen uuniin laittoa vedellä sekä ripottelin päälle vielä juustoraastetta. Valmiin leivän koristelin lopuksi timjamin oksilla.


Ja kylläpä tuli herkullista! Puolet leivästä hävisi parempiin suihin heti uunista tultuaan ja loputkin katosi pikkuhiljaa illan mittaan. Tortanon täytteitä voi jalostaa mielensä mukaan, itse ajattelin seuraavaksi kokeilla pepperonin sijaan parmankinkkua, myös vuohenjuustotäyte menee varmasti myöhemmin kokeiluun. Täyttävää herkkua vaikkapa välipalaksi tai illanistujaisiin, hyvin istui myös kasvisversiona kässäkerhon herkkupöytään, suosittelen!
Myös huomenna luvassa jotain leivontaan liittyvää synttäriviikon toisen arvonnan muodossa! ;)
-Piia

18 kommenttia:

  1. Kuulostaapas hyvältä! Pizzakiekkoja oon tehnyt samaan tyyliin, mutta helpommallahan pääsis, jos jättäis sen tuollaiseksi pötkyläksi. Kokeiluun menee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kyllä kokeilla, helppoa ja herkullista minusta, toivottavasti maistuu! :)

      -piia

      Poista
  2. Tää oli kyllä superhyvää! Ostinkin just tänään jauhoseoksen odottelemaan ohjetta joten tää tuli just sopivasti :) Kiitos :)

    VastaaPoista
  3. Hyvää oli! Täytyy kokeilla tehdä itsekin:)!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tätähän voi tehdä myös ihan perusjauhoista ja melkeinpä millä tahansa leipäreseptilla! :)

      -piia

      Poista
  4. Namskis minkä näköistä! Tätä täytyy testata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää just miusta hyviä reseptejä, näyttää kivalta ja maistuu hyvältä! :)

      -piia

      Poista
  5. Huippuohje, jotain tällaista olen etsiskellytkin. :) Täytyy heti kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, toivottavasti maistuu myös sinulle! :)

      -piia

      Poista
  6. Hyvältä näyttää, täytyypä kokeilla :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.