2014/02/18

Virkkuri-iltaKäväisimme eilen Suomen Käsityön museossa moikkaamassa ihastuttavaa Virkkuri-kirjan kirjoittanutta  Molla Millsia ja Palonin Minna Särelää ja kuuntelemassa, millaisia suunnitelmia naisilla on tulevaisuuden varalle. Hyväntuulisessa jutustelutuokiossa pohdittiin käsityön tekemisen merkitystä ja käsityöläisen arkea. Käsitöissä on viisaus ja hulluus ja nämä molemmat puolet ovat tulleet meillekin tutuksi. Käsitöiden terapeuttinen vaikutus on varmaan kaikille tuttua, mutta tutuksi on tullut myös tunne, kun projekteissa on monta rautaa tulessa samanaikaisesti ja parhaimmillaan ne tulevat uniinkin. Samaten pohdittiin ikuista paradoksia käsityön lisäarvosta ja markkinataloudesta: vaikka käsitöitä arvostetaan nykymaailmassa, kamppailee suurin osa käsityöläisistä silti elantonsa kasaan saamiseksi.


Uutta Virkkuria jäimme odottamaan innolla, ja siitä erityisesti uusia, haastavampia malleja ja geometrisiä kuvioita, josta esimakua jo Mollan upeassa repussa. Kuulemma jo kolmas Virkkurikin on suunnitteilla, kunhan rahoitus ratkeaa. Siitä Molla paljasti sen verran, että mietinnässä on virkkaaminen miehen näkökulmasta ja ohjeissa pääsee käyttämään myös puukkoa!

-Piia & Paula

4 kommenttia:

 1. Oi! Kuulostaa mukavalta tilaisuudelta ja jutusteluhetkeltä. Virkkuri kirja on täällä luettu useasti kannesta kanteen ja monta työtäkin on tullut tehtyä sen ohjeilla. Kovasti uutta kirjaa odotellen - aivan ihana tuo Mollan reppu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoissa tunnelmissa huhtikuuta ja uutta kirjaa odotellen.

   -Paula

   Poista
 2. Kiehtovan näköinen reppu, jäänpä siis odottelemaan ohjeita.

  anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tuntuu myös, etä tuota kuviota on testattava.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.