2014/02/03

kaunis kataja


Kuinka kaunis katajan oksan voikaan olla! Kataja kuuluu minulla olennaisesti mielikuvaan kauneimmasta maisemasta; pellon reunaan kivikkoon, jossa aurinko paistaa ja kesän lämmön voi haistaa, jossa ruoho on kuivaa ja pistelee paljaiden varpaiden alla ja sieltä kivikosta voi löytää muutaman metsämansikan. Tiedättekö, se sellainen perinteinen maalaismaisema, jota harvemmin enää näkee.

Ja hyvin toimii katajan viehätys näin keskitalvellakin ja piristää kummasti kaiken tämän yskän, nuhan ja köhän keskellä, jolla tämä viikko aloitetaan, mutta toivottavasti ei lopeta, sillä ensi viikonloppuna on ohjelmassa jotain oikein mukavaa, josta varmasti lisää myöhemmin, siispä mukavaa maanantaita ja alkavaa viikkoa!

-Piia

7 kommenttia:

 1. Voi ihana! Oksat on niin kauniita! Ja kataja! <3 Katajaa ei mulla olekaan vielä ollu, mutta kaikenlaista muuta löytyy milloin mistäkin puskasta. Viimeisin on ollut pitkään jo kestosuosikkina, en vain tiedä mikä laji on sellaisen kasvattanut. :)

  Jos huvittaa, käykää kurkkaamassa mysteeripuskan oksa parin viikon takaisesta postauksesta: http://kotiani.blogspot.fi/2014/01/helmi.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno mysteerioksa sinulla! :) Minä tykkään kanssa kovasti kaikista oksista ja risuista maljakoissa varsinkin kestävyytensä vuoksi kun muuten minä ja huonekasvit eivät oikein tule toimeen.

   -piia

   Poista
 2. Onpa kauniita kuvia taas! Ja tuo kynttelikkö on edelleenkin ihana, kerran jo sen klikkasin ostoskoriin mutta jostakin syystä jäi kuitenkin kotiuttamatta. Nyt vähän harmittaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja hei muuten, sulle olisi pieni haaste odottamassa:)

   http://villailona.blogspot.fi/2014/02/viikonloppuaamun-haikuja.html

   Poista
  2. Kiitos Liina! Ja kiitos haasteesta, pitääpä se yrittää suorittaa, samat haasteet edessä murteen kanssa kuin sinulle! ;)

   -piia

   Poista
 3. Voi! Kiitos tästä mielikuvasta! Se on juuri se iso kivi mummolan rantaan mennessä ja kataja sen vieressä. Sieltä ne parhaat metsämansikat poimittiin viimekin kesänä ekaa kertaa oman tyttären kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Ihanaa, että joku muukin tykkää ja tietää just tuon saman maiseman!

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.