2014/02/16

pari puuhelmeäTykästyin tähän Bloomingvillen puupallovalaisimpeen kun sen joskus Domdomin verkkokaupasta bongasin ja haaveilin siitä makuuhuoneeseen lukuvaloksi. Päädyin kuitenkin ostamaan syksyllä Granitista edullisen betonikantaisen lamppujohdon, joka sitten on roikkunut siitä saakka sellaisenaan sängyn vieressä. Tiimarin loppuunmyynnistä haalin läjän puuhelmiä ja päätin nyt kokeilla saisiko niistä askarreltua jotain lampunjohdon ympärille.


Alkuperäinen ajatus oli, että sahaan helmiin loven, josta johdon voi työntää helmen sisälle. Helmet kuitenkin halkesivat yksi toisensa jälkeen, joten ei auttanut kun ottaa erikeepperi esiin ja liimata helmien puolikkaat yhteen johdon ympärille. Toimiihan se näinkin, mutta toki olisi ollut viimeistellymmän näköinen jos alkuperäinen idea olisi onnistunut. Ehkä jos joskus jostain löytäisi isompia helmiä voisin kokeilla uudestaan, siihen saakka tämä kelpaa! :)

Mukavaa sunnuntaita ja muistakaahan arvonnat yksi, kaksi ja kolme!

-Piia

20 kommenttia:

 1. Ei näistä kuvista ainakaan huomaa, että helmet ovat menneet halki. Olenkin miettinyt, että miten ihmeessä näitä helmiä saisi valaisimen johtoon kiinni - no näin tietty! :)

  Hieno on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi johdon voi asetella niin etteivät halkamat näy, eivätkä ne sinällään kyllä edes haittaa ainakaan minua! :)
   Tämä oli se yksinkertaisin tapa, johdon purkamalla saisi helmet pujoteltua, mutta sähkäriksi en uskaltanut ryhtyä! ;)

   -piia

   Poista
 2. Voi vitsit miten simppeli ja kiva!

  VastaaPoista
 3. Hieno on. Minäkin olen tuollaisesta haaveillut ja juuri ostin 35mm puuhelmiä Kärkkäiseltä. Pitäisköhän kokeilla niistä tehdä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon kokoisilla helmillä voisi se pujottaminen halkiostakin jo onnistua! Pyöreiden puuhelmien sahaaminen ei muuten sitten ole se ihan simppelein juttu, nimimerkillä muutama kirosana ja laastari urakan jälkeen sormissa...

   -piia

   Poista
 4. Minäkin innostuin näistä puuhelmistä kun tein niistä pannunalusen (kuvat voi vilkaista blogistani http://sweetlivingandthings.blogspot.fi/) ja tämä on seuraavana vuorossa kunhan keksin valaisimelle paikan. Itse ajattelin värvätä miehen purkamaan katkaisijan pois johdosta ja pujottaa sitten helmet paikoilleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniin pannunalusen olit tehnyt! :)
   Johdon purkamalla riittävän isot helmet saa tosiaan varmasti kauniisti pujoteltua, minussa tai miehessäni kun ei ole sähkärin vikaa tyydyin tähän ratkaisuun, ehkä tässä tapauksessa vähän paloturvallisempi... ;)

   -piia

   Poista
 5. Mullekin on kertynyt kasa puuhelmiä. Ne on niin ihania, että on tullut hamstrattua ilman ihmeempää käyttötarkoitusta. No nyt valkeni miten tonkin homman saa toteutettua. Hieno lopputulos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joanna! Puuhelmet on kyllä ihania, minä hamstarin niitä Tiimarin loppuunmyynnistä vaikka kuinka ja paljon, joten lisää puuhelmiaskarteluja on tulossa! ;)

   -piia

   Poista
 6. Kiva! Mä olen myös innostunut näistä puuhelmi-valaisin yhdistelmistä, ja haluaisin tuollaisen roikkuvan systeemin...en vaan ole saanut aikaiseksi tarttua toimeen (ja miten ne helmet tosiaan saisin siihen johtoon...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Jossain uudessa sisustuslehdessä, en tietenkään nyt muista missä, oli vähän erilaisia vastaavia ja valtavan kauniita nekin, puuhelmet ja sähköjohdot tuntuvat sopivan yhteen! :)

   -piia

   Poista
 7. lovely apartment, dont understand a word but would love to see more!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you Nora! This post was about the lamp makeover I did using wooden beads to make the lamp cord look nicer! :) Hope to see you in our blog again! :)

   -piia

   Poista
 8. Kivalta näyttää ja näppärä' idea tuo saahaaminen! Enkä minäkään kuvista huomaa lainkaan, että pallo on mennyt halki. Mä oon joskus tehnyt vastaavan (kattoversion) niin, että olen vaan ruuvaillut johdon päästä sokeripalan pois, jotta pallon saa pujotettua johtoon...Mutta siihenkin tarvitseen isoreikäisiä palloja ja niitä saattaa olla vaikea löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Tämä johto on pistorasiaan laitettavaa mallia, joten purkuhommiin en uskaltanut ryhtyä ja tosiaan helmien pitää olla yllättävän isoreikäisiä että menevät johtoon.
   Teoriassa tuo sahaaminen oli näppärä idea, mutta jonkun aikaa sai kyllä helmien kanssa taistella, varsinkin näin pienien, että ne sai sahattua koska eivät tietenkään millään meinaa pysyä paikallaan! :D Mutta onneksi lopputulos tässä palkitsi! :)

   -piia

   Poista
 9. Tosi hauska idea laittaa pelkkä lamppu "roikkumaan" seinälle. Erilainen mut piristävä ilmeen kohottaja! :) Laitoin sulle muuten sähköpostia liittyen mun erääseen projektiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anette! Ja kiitos postistasi, emme ole vielä valitettavasti ehtineet vastaamaan, mutta yritämme pikapuoliin.

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.