2014/02/24

parempi kuin...Taitavat kaikki lapset pitää muovailuvahasta? Mutta kaikki aikuiset eivät. Yhtenä syynä minulla ainakin se, että sitä muovailuvahaa löytyy sitten rapisseena sinne ja tänne. Samaten tuntuvat meillä ainakin värit sekoittuvan yhdessä hujauksessa epämääräiseksi mömmöksi. Näinpä aina pitkin hampain ostan sitä vahaa. Vaan nyt on toisin! Isäntä osti joltain työreissultaan Silk Clay -muovailuvahaa, joka ei sotke ja tahmaa ja kovettuu muovailun jälkeen mukavasti, jolloin taideteokset voi laittaa talteen.


Lapseni olivat jälleen kerran tuotoksissaan äitiään luovempia ja massasta syntyi ties minkälaisia hahmoja. Minä olin mukana puuhassa, mutta pyörittelin vain tylsästi tällaisia helmiä.


Loppujen lopuksi oikein mukava tuote, jonka ansiosta meillä nykyään useammin kuulee aikuistenkin ehdottavan: "Haluaisitteko vähän muotoilla?"

Kaikki kolme 5-vuotissynttäriarvontaamme ovat nyt päättyneet. Voittajat kerromme huomenna!

-Paula

18 kommenttia:

 1. Meillä just sotkettiin eilen play doughia mattoihin :).. Pitäis varmaan kokeilla näitä muitakin, tai sit vaikka vahtia tyttöä kun se muovailee ;D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan nekin toki mukavia lapsuuden muistoja joskus sitten vuosien päästä ;P

   -Paula

   Poista
 2. Meillä muovaillaan ahkerasti, ja viime aikoina käytössä ovat olleet lähinnä Play doh -muovailuvahat, joissa taitaa olla aika samanlainen koostumus kuin näissä Silk Clay -vanhoissa. Play dohien neonvärit eivät vain ole mun silmääni niitä kaikkein miellyttävimpiä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä Play Dohiinkin verrattuna ihan erilainen tuote. Paljon sitkeämpi ja kumimainen eikä sotke.

   -Paula

   Poista
 3. Täällä yksi muovailuvahan vihaaja. Onneksi ipanat saa muovailla hoidossa, meillä ei nimittäin muovailla ollenkaan.

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvälle ja ihanat sävyt. Tuo täytyy googlettaa ja hankkia kotiin. Meillä lapset ovat innokkaita muovailijoita samoin äiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin googletin ja askarteluliikkeistä löytyy.

   -Paula

   Poista
 5. Meilläkin on tuota, samalta työreissulta. Suunnitelmissa on tehdä ainakin kukkia nukkekotiin. :)
  t.Marika

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonni, tehän olette shoppailleet. Sopii muuten varmaan hyvin siihenkin.

   -Paula

   Poista
 6. Näyttääpä kivoilta! Voi että kun kummityttönen vähän kasvaa niin pääsee tätin kans muovailemaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos et malta odottaa, niin tule tänne meille muovailemaan ;)

   -Paula

   Poista
 7. Nämäpä ovat uusi tuttavuus ja kuulostavat tosi järkeviltä. Plus, että näissä on kivat värit. :)

  Minä askartelin silloin taannnoin siitä fimo -massasta helmiä ja tein niistä korun. Kuivuuko tämä massa huoneenlämmössä kovaksi? Mietin vain, että näitä palleroita voisi pyöritellä suoraan esim. johdon ympärille, jos ne siihen jämähtävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veit jalat suustani ja sitä vähän myös testailin. Ei vielä onnistunut niin hyvin kuin olisin halunnut, mutta ehkä treenillä.

   -Paula

   Poista
 8. Huomasin eilen Palokan Sinellissä näitä ja mallikappaleita oli kyhätty hyllyyn. Jääkö tuo vaha tosiaan sellaiseksi kovaksi, eli sitä ei voi muovailla uudelleen kuten ikiaikaisia vahoja?
  Ihania purkkeja nuo kyllä ovat!

  t. " se uusi kaupunkilainen " ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovettuu sellaiseksi softislevyn tuntuiseksi. Purkissa mielestäni luki, että jos lisää hieman vettä, niin kovettunut massa pehmenee, mutten tiedä, päteekö sellaisiin, jotka ovat kokonaan kovettuneet.

   Poista
 9. silkkimassa on ihana tuote. itse tein siitä jouluksi koristeita oksiin, tuli helpolla aika kivaa jälkeä (sitäpaitsi onhan tuo käsissäkin aika jännän tuntuista). jos askartelukaupassa piipahdat, niin tutustuppa silkkimassan "siskoon", helmimassaan. se se vasta hurjaa tavaraa onkin ;) ainiin, tässä vielä linkki noihin minun puuhasteluihin http://annanaarteet.blogspot.fi/2013/12/nopea-joulukoriste-risuista.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsopa, tosi näppäriä vinkkejä, kiitos!

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.