2014/08/09

Mikä muumi sinä olet?Tänään Tove Jansson täyttäisi 100 vuotta. Sen kunniaksi kaivoin astiakaapin ylähyllyltä suosikkimuumimukini. Vaikka valitettavaa onkin, että Tove koki jääneensä "muumien vangiksi", ovat muumit kuitenkin se asia, josta hänet parhaiten tunnetaan. Muumimukit toimivat meillä arkimukeina, mutta minäkin, myöhäisherännäinen muumimukikeräilijä, joudun jo nostamaan joitain vanhimpia mukeja säilöön. Kaikkia ei voi käyttää ja osaa ei ihan arkikäyttöön uskalla.
 
Muumit hahmoina ovat kiinnostaneet minua oikeastaan enemmän vasta aikuisiällä. Opiskelijana en oikein jaksanut syttyä ruotsinopettajieni muumi-innostuksesta, mutta nyt vanhhempia muumitarinoita luettuani, ovat hahmojen persoonat alkaneet kiehtoa. Mutta mikä muumeista on se, joka puhutelee sinua eniten? Oletko seikkaileva ja mietiskelevä Nuuskamuikkunen, kaikesta kimaltavasta innostuna Niiskuneiti, äidillinen muumimamma vai pippurinen Pikku Myy?


Vaikka muuta haluaisin itselleni uskottella, on kuitenkin todellisuus se, että lähimpänä minua taitaa olla tämä, Vilijonkka.

Hyvää syntymäpäivää, Tove!

-Paula

10 kommenttia:

 1. Hihii! Saan usein kuulla että olen kuin muumihahmo mutta kukaan ei oikein tiedä kuka, kenties jokin sekoitus.

  VastaaPoista
 2. En osaa yhtään sanoa itse mikä muumihahmo olen, tosin sen verran tiedän että jos tuttuni saisivat valita, valitsisivat he Pikkumyyn :D Lempparimukini on tuo valmistuksesta poistunut mustavalkoinen seikkailu-muki & kulho, ne on mun aarteet :)

  hanna
  www.hannamariav.com

  VastaaPoista
 3. Mun lienee turha pyristellä vastaan: olen Muumimamma. Sillä nimellä kutsuttiin jo yläkouluaikaan, enkä kai perusluonteeltani ole muuttunut yhtään.
  Äh, olisin niin paljon mielummin Pikku-Myy tai Taikuri tai, tai..

  VastaaPoista
 4. Voi ei, taidan olla sekoitus Vilijonkkaa, Nipsua ja Hemulia.
  Meillä Muumiastioita on muutamia ja ne on aktiivikäytössä.
  Aika monta on särkynyt ja palaset odottavat ideaa uusiokäyttöön.

  VastaaPoista
 5. Luulen olevani sekoitus Nipsua ja Muumimammaa, tiedä sitten onko lähelläkään totuutta. Kannattaa muuten lukea Muumiopas-kirja (http://fi.wikipedia.org/wiki/Muumiopas), sieltä löytyy kuvailut jokaisen muumihahmon luonteesta.

  VastaaPoista
 6. Postauksesi innoittamana kaivoin omat muumimukini pöytään ja julistin, että niistä juodaan koko loppupäivä. Minulla on käynyt aivan kuten sinulla, että muumit ovat alkaneet kiehtoa vasta aikuisena. Toivoisin olevan kuin muumimamma, itse rauhallisuus, mutta taidan olla kuitenkin sähäkämpää sorttia :-)

  VastaaPoista
 7. Taidampa samaistua eniten Hosuliin, tuohon Nipsun isukkiin, joka asuu Amerikkalaisessa kahvipurkissa tykkää keräillä nappeja ja muuta rojua....

  VastaaPoista
 8. Kyllä tässäkin naisessa pieni Vilijonkka taitaa asustella ;)

  VastaaPoista
 9. Muumimammamaisena olisin rennompi, viisaampi, rauhallisempi. Mutta kyllä se vilijonkka taitaa täälläkin olla lähempänä totuutta :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.