2014/08/06

purje terassille


Tämän kesän pihahommat ovat olleet varsin verkkaisia. Kun kesäpäivät ovat kuluneet töissä, ei näillä helteillä enää iltaisin ole paljon jaksanut pihalla touhuta. Kesäkuussa viimeistellyn terassipöydän lisäksi terassipurjeen kiinnitys on ollut aikaansaannoksista suurin, mutta mieluinen, sillä tämäkin on odotuttanut itseään jo muutaman kesän.


Purjeen kiinnitys aiheutti hieman pohdintaa ja kyselinkin muun muassa Valkoisen Harmajan Suvilta heidän purjeistaan ja niiden kiinnitystavasta, josta Suvi tekikin vielä erillisen postauksen keväällä. Meidän purjeemme kiinnitettiin hieman eritavalla, joten tässä kuvapläjäys ohjeistuksineen jos joku muukin vinkkiä aiheeseen kaipaa.


Alunperin olimme ajatelleet kiinnittää purjeen kahdesta sivusta seinään ja yhden tolppaan, mutta mallailun jälkeen yksi kulma seinässä ja kaksi kiinni tolpissa oli parempi ratkaisu.
 
Purjeen mukana ei tullut kiinnikkeitä, mutta järeät jouset ja muut tarvikkeet löytyivät Biltemasta. Pienimmilläkin jousilla olisi varmasti pärjännyt, mutta nämä sattuivat olemaan inspiraation iskiessä saatavilla. Tolppien löytäminen oli hankalinta ja siinä apuun tuli ystävä, jonka kautta saimme tolpat lvi-alan tukkuliikkeestä.Tolpat kiinnitettiin maahan terassin ulkopuolelle upotettavilla aurinkovarjon jaloilla, jolloin ne saatiin hyvin piilotettua terassia ympäröivään kivikkoon.


 
Jouset taas laitettiin tolppaan kiinni pakoputkiklemmareilla, jolloin niiden korkeuden säätäminen on tarvittaessa mahdollista. Purjeen kulmiin laitettiin klipsit ja jousten ja klipsein väliin viritettiin naru.
 
 
Talon julkisivuun ruuvattiin koukku, johon purjeen kolmas kulma kiinnitettiin. Talon seinässä oleva kulma on korkeimmalla, jotta sateen sattuessa vedet valuvat oikeaan suuntaan talosta pois päin.
  
 

Purje toi terassille varjon lisäksi mukavasti tilan tuntua ja hahmottaa tilaa nyt paremmin. Yksi valmistunut projekti antaa aina myös lisäpotkua seuraavalla ja ensi viikolla alkavalla lomallani onkin sitten taas enemmän intoa hoitaa ne kaikki koko kesän rästissä olleet kitkemis- ja istutushommat ajantasalle!
 
-Piia

16 kommenttia:

 1. Onpa tosi kiva! :) Taytyypa harkita joskos meillekin vastaavanlainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä kovasti ja toteutuskin edullinen eli erityisen hyvä projekti! :)

   -piia

   Poista
 2. heipsan! :) kivoja juttuja blogissasi. silmäni iskivät myös noihin kivan harmaisiin terassin lautoihin! onko ne käsitelty millä? :) -Marijaana

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marijaana! Terassi on käsitelty Tikkurilan Kelon harmaalla terassiöljyllä.

   -piia

   Poista
 3. Onko tuo maahan upotettava auringonvarjon jalkakin Biltemasta? Vaikuttaa kätevältä.

  VastaaPoista
 4. Kaunis on! Tänä kesänä on varmasti monessa kodissa tulleet terassit valmiiksi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ruut! Ja ihan varmasti on, helle on varmasti toiminut hyvänä motivaattorina! :)

   -piia

   Poista
 5. Hyvältä näyttää. Tuo olis ihana meidän uima-altaan päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan varmasti toimisi altaan päällä! Voisinpa itsekin tuon alle sellaisen ottaa! :D

   -piia

   Poista
 6. Kivalta näyttää! Mistä tuo varjo on hankittu, oletko itse ommellut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paula! Terassipurjeen ostimme HongKongista eli edukas oli, samanlaisia taitaa olla aika monessa paikassa kuten Ikealla ja ClasOhlsonilla.

   -piia

   Poista
 7. Onpa tosi tosi kivannäköinen! Mistä muuten itse purje on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karin ja tosiaan, purjeen ostimme HongKongista muutamalla kympillä.

   -piia

   Poista
 8. Hyvältä näyttää! Minuakin kiinnostaisi terassin käsittely, näyttää tyylikkäältä :)

  Heppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heppu! Tosiaan Tikkurilan harmaalla puuöljyllä käsittelimme viime tai edellisenä kesänä, ei näköjään pysty niin kauas enää muistamaan! :D Lauta itsessään on ruskeaa lämpökäsiteltyä perus terassilautaa.

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.