2014/08/31

ihan sirpaleinaJohan se on aika kiireisen puutarhassa möngityn kesän jälkeen keskittyä syysistutuksiin. Sisustuskärpäsen Heidi vinkkaili, että Jyväskylässä, Viherlandian Kivimaassa on myynnissä sankokaupalla Iittalan lasimurskeita. Käydessäni paikanpäällä ihailemassa värejä, en voinut muuta kuin poistua kera sangollinen oranssia lasia. Siitä syntyi visio syysistutukseen, jota lähdin heti toteuttamaan isoon pyöreään lasimaljaan.


Tädykkeet ja kivikkokasvit ostin kaupasta, mutta lyhtykoiso onkin oman pihan tuotantoa. Sitä olen useampana syksynä kaupoista etsiskellyt ja syksyn jälkeen olen kuopannut ronton pihalle talvehtimaan. Joka vuonna pihaan nousee talvehtimisesta selvinneitä lyhtykoison taimia ja tänä vuonna koiso on levinnyt niin hyvin, että olen lahjoittanut alkuja useammalle ystävällekin ohjeena, että se kannattaa istuttaa paikkaan, jossa se saa rauhassa levitä tai jossa leviämisen pystyy halutessaan estämään. Niin innokas kasvi tämä tuntuu olevan. Mutta talvehtimaan aion siirtää myös kaikki nämä yksilöt syksyn lopulla, kivikkokasvit rinteen puolelle ja muut puutarhaan.


Sellainen harakka taidan olla, että tuonne lasin sekaan tekisi mieli piilottaa muutama valonlähdekin. Harmi vain, että patterikäyttöisiä valosarjoja ei taida olla ulkokäyttöön sopivina. Vai olisiko kenelläkään vinkkiä tämän valaisemiseen muutoin? Toki tuossa hieman kauempana on pistokekin, jos haluaisi kokeilla ihan ulkovalosarjan laittamista kulhoon, mutta kasvien kanssa se tuntuu hieman liioittelulta.Loput lasimurskat kaadoin vielä pariin vanhaan lasitölkkiin ja niihin laitoin kynttilät. Jo alkavat olla illat niin pimeitä, että uloskin voisi iltasella kynttilöitä sytytellä.

-Paula


6 kommenttia:

 1. Aika hauska idea tuo lasimurske - tuli tosi kiva syysistutus! Mulla on perinteisesti vain pari krysanteemia.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin on toisessa ruukussa perinteisesti tädykettä ja lyhtykoisoja, mutta nyt kähti inspis tästä lasimurskeesta. Vielä hieman mietin, siirtäisinkö koko komeuden takaterassin sohvapöydälle. Siellä se olisi ainakin paremmassa turvassa...

   -Paula

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Näitä murskeita on muuten useassa upeassa värissä saatavilla.

   -Paula

   Poista
 3. NO WAU! :) Sinäpä sen teit: upean asetelman ja siellähän se lasimurskakin on kuin kotonaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ;) Tuo pihka oli niin kauniin syksyinen väri, vaikka himoitsin kyllä myös harmaata.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.