2014/03/03

virkatut korut

 

Näin työkaverillani hauskan virkatun kaulakorun, johon oli kuulemma ollut ohje tammikuun Suuri Käsityölehdessä. No lehteä ei ollut käsillä, mutta googlettamalla selvisi, että spiraalia syntyy kun jokaiseen ketjusilmukkaan virkkaa neljä pylvästä ja niin tosiaan kävi!


Sain vinkiksi, että langan on syytä olla jämäkkää ja paremman puutteessa virkkasin nämä raksa aikojen linjalanka jämistä. Profin linjalanka on ohuempaa ja helpompaa virkata, Procatin linjalangasta taas tulee jämäkämpi koru, ihan vaan tiedoksi, jos joku muukin päättää linjalankaa käyttää! ;) 

Minulla on käsitys, että linjalankoja saisi myös eriväreissä. Olenkohan ihan väärässä vai muistanko nähneeni jossain neonpinkillä virkattuja juttuja? Sellaisesta saisi varmasti tosi upean korun, lienee suunnattava seuraavaksi lankaostoksille rautakauppaan! :D

-Piia

10 kommenttia:

 1. Onpa upea idea ja toteutus! Tuotahan pitää kokeilla, kunhan muilta kiireiltä ehtii!

  Mukavaa viikon aloitusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nämä olivat tosi nopeita tehdä ja nyt tosiaan houkuttaisi neonväreissä tehdä lisää!

   -piia

   Poista
 2. Hahhaa. Hauska idea! Täytyy etsiskellä linjalangat varastosta...voipi olla melko likaset, mutta kaipa se pesemällä lähtee..:D

  http://kotiani.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä näissäkin taisi vähän pölyä olla, mutta siinä samalla virkatessa ne putsaantuivat! :)

   -piia

   Poista
 3. Tosi kiva, pitää testata! Mä käytin joku viikko sitten yhden lauantain päiväuniajan eri rautakauppoihin sinkoillen juurikin sitä pinkkiä etsien. Ei sitä tietty löytynyt, tuntuu olleen kausiväri... Jostain Pohjois-Suomen nettikaupasta löytyisi, mutta pyytävät mokomat postareita 25eur. Huikkaathan mullekin jos jostain lähempää ja kohtuuhinnalla löytyy - tekisin taas yhden amppelin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huh, aikamoiselta tuo 25 euroa kuulostaa! Tottakai huikkaan jos jostain pinkkiä löytyy, toivottavasti tulee uudestaan rautakauppojen kesämallistoon! ;)

   -piia

   Poista
 4. Tietääköhän ne rautakaupoissa tämän linjalankojen "väärinkäytön" :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh :D enpä tiedä! Tässä olisi kyllä selkeästi ihan uusi markkinarako! :)

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.