2014/01/26

lapsuuden pakkassäät


Lapsena muistan, että kun oli kunnon pakkassää, meillä tehtiin jäälyhtyjä. Jostain tämä yllättäen putkahti päähäni ja päätin ryhtyä kokeilemaan. Ensimmäinen halkesi, mistä hämmästyneenä googletin nolona jäälyhdyn teko-ohjeita: Olinko muistanut väärin? Mutta ei, ihan samalla tavalla olin tehnyt kuin ohjeissa sanottiin ja lapsuudesta muistan. Joskus vain käy näin.


Kaksi lyhtyä sain aikaiseksi ja jälkimmäisessä jo huomaa ilman lauhtuneen. Jää jäi yllättävän ohueksi ja lyhdyn kumoamisessa sai olla erityisen tarkkana. Pohja oli kuitenkin jäätynyt, joten kumautin varovasti reiän sangon pohjalla olleeseen päätyyn, josta kaadoin loput vedet pois.


Lapsuudesta muistan senkin, että näitä tehtiin eri värisinä. Aikuisena silmää miellyttää eniten ihan perinteinen kirkas. Voi, kunpa saataisiin lisää kunnon pakkasia, niin voisin tehdä lisääkin! Entäs sinä, koska olet viimeksi tehnyt jäälyhtyjä?

Tunnelmallisen talvista sunnuntai-iltaa!

-Paula

9 kommenttia:

  1. Ihania

    Tänään juuri yritin, mutta ei onnistunut. Nyt on uusi yritys tuolla jäätymässä... ei se niin helppoa ole, mitä luulisi... tai sitten on tekijässä (ainakin täällä päässä) vikaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulin, että se olisi helppoa, mutta riippuu paljon pakkasesta, eli kauanko ja paljonko ehtii jäätyä. Uutta yritystä vain kehiin. Äiti sanoi, että ei ne aina onnistu :)

      -Paula

      Poista
  2. Minä tekisin joka vuosi, ja paljon, muttei ole omaa pihaa ja parvekekin reilun neliön suuruinen. Vielä joskus mulla on piha täynnänsä näitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkäpä tosiaan parasta, että et parvekkeelle laita. Mutta jospa siihen taloyhtiön pihalle tekisit salaa kaikkia ilahduttamaan?

      -Paula

      Poista
  3. Minäkin tein viime viikolla jäälyhtyjä! Yhteen säilöin mieheltä saamani ruusut, jotka olivat jo parhaat päivänsä nähneet. Tuli hienoja!

    VastaaPoista
  4. Mä tein viime viikolla, ja joku valopää kävi varastamassa ne tosta pihalta viikonloppuna. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo totta! Että joku tekee tommosta! Kaikenlasta sitä onkin :/

      -Paula

      Poista
    2. Mahtoi hänellä tulla jäälyhdyt tarpeeseen sitten!

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.