2014/01/21

sinisiä ajatuksiaSininen tuntuu lehtien ja blogien perusteella olevan taas tervetullut väri sisutukseen. Minä elin oman sinisen kauteni aikanaan ensimmäisessä omassa kodissani, oli sininen sohva, siniset keittiöntuolit, sinisävyisiä tauluja sinisissä kehyksissä. Ja kyllä, sen jälkeen vuosia kestänyt ähky siniseen! 


Reilusti yli kymmenen vuotta on tuo väri pysynyt poissa, mutta nyt uskaltauduin kokeilemaan sitä ihan pikkiriikkisen. Siivosin joku aika sitten kangasvarastojani ja sieltä löytyi pala tyttären mekosta yli jäänyttä kangasta, sopivasti pienen tyynyn kokoinen ja sellaisen siitä sitten ompelin. Eikä tuo nyt ihan pahalta enää näytä. Tuo kivaa kontrastia makuuhuoneen muihin tyynyihin ja on jotenkin sopivasti utuisen uninen. Köllötelköön nyt tuossa kasassa, luulen kuitenkin että tämän verran sinistä on minulle sopiva määrä. Mitä ajatuksia sininen herättää, olisiko se comebackin aika?

-Piia

32 kommenttia:

 1. Minä olen aina vähän vierastanut sinistä niin (lapsen) vaatteissa kuin kodissanikin - paitsi yksi tietty sinisen sävy on ihastuttanut minua aina. Kutsun sitä kreikkalaiseksi siniseksi, kaiketi sävy on ainakin lähellä indigonsinistä. Minulla oli aikanaan sen värinen keittiönpöytä, ja edelleen jemmassa ovat siniset Marimekon verhot odottamassa uutta tulemista. Ymmärrän siis hyvin kokemasi ähkyn ;).

  Periaatteessa kuitenkin vastustan ajatusta siitä, että hankkisin kotiini yhtään mitään - sen enempää tyynynpäällistä kuin isompiakaan juttuja siksi, että sisustusblogit tai -lehdet "antavat siihen luvan". Yritän löytää ja säilyttää oman tyylini enkä halua apinoida muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en ole ikinä vaatteissa niinkään vierastanut sinistä vaikka sisustussiniseen ähky aikanaan tulikin, päin vastoin, kaapista löytyy paljonkin sinisiä vaatteita, se on se minun "värikäs" vaihtoehto mustalle! :D

   Ehdottomasti myös minä haluan pitää kotini oman näköisenäni ja omaan tyyliini ja makuuni sopivana. Toki lehdet ja blogit inspiroivat ja tämän vuoksi ideoita niistä tuleekin poimittua kuten tämä sininen, jota on viime aikoina näkynyt entistä enemmän. Ja koska tyynyjä ei voi koskaan olla liikaa ;) oli kauniin jämäkankaan hyödyntäminen oiva keino kokeilla miltä se sininen taas vuosien jälkeen tuntuu, kyseisestä kankaastahan nimittäin tykkään kovasti, onhan siitä yksi tyttäreni lempimekoistakin ommeltu! :)

   -piia

   Poista
 2. Mulla on ihan sama juttu sinisen kanssa. Meidän eka koti oli niin sinipainotteinen, että näin jälkikäteen olen ihan järkyttynyt koko sinisestä.
  Ainoa ero sinuun on se, etten vieläkään uskalla meille sinistä tuoda, en edes noin kauniissa muodossa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä sinisessä silloin aikanaan olikin että kaikki piti olla sitä? :D Ja tosiaan, sinisestä väristä kyllä pidän, mutta sisustuksen osalta se tuli nähtyä lähes kaikissa muodoissaan ja kyllästymiseen asti, tosin en muista olisiko sinistä tyynyä ollut, että onpa sitten nyt! :)

   -piia

   Poista
 3. Sama täällä, sininen on vielä ehkä turhan tuoreessa muistissa. Sohvat, taulut, verhot ja päiväpeitto ainakin oli meilläkin aikoinaan siniset.
  Petrooli ja turkoosi on sen sijaan olleet jo pitkään suosikkejani ja niitä meillä kyllä on säännöllisesti näkynyt. Enää en ihan kaikkea samalla sävyllä kuorruta, niin ei ehkä niitä övereitäkään niin helposti väreihin tule:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petrooli ja turkoosi ovat kyllä kauniita sävyjä, jotenkin olen niitäkin kyllä vierastanut sinisen kauteni jälkeen. Ja yhdellä värillä kuorrutukseen en kyllä enää lähde! :D

   -piia

   Poista
 4. Sininen kausi! Huvittava illmiö sinänsä. Ensimmäisen kodin kuvailut kuulostavat tutulle! Ainoana erotuksena, että mulla oli kaksi sinistä sohvaa. Eri sävyiset :)

  Mä kyllä olen päässyt ähkystä yli jo jokunen vuosi sitten. Maalla oli silloin jo sinistä vuodevaatteissa, makuuhuoneen tapetissa, matoissa ja kylpyhuoneen kaakeleissa (niitä en ole itse tosin valinnut). Kaupunkikotiin sininen pääsi sisään syyskuussa, kun löysin osto&myynti-liikkeestä vanhan mainoskirjaimen.

  Onneksi tuon jälkeen ei ole tullut noin vahvoja kausia. Ettei tule sitten pitkiä karenssejakaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa meistä moni saman ikäluokan ihmisistä olla tuon sinisen sisustusvaiheen kokenut, onneksi ajat muuttuu ja ihmisen sisustusmakukin kehittyy! ;) Nykyisin mielummin ne vajarit kuin överit! ;)

   -piia

   Poista
 5. Kiva idea tehdä tyttären mekosta tyynynpäällinen! Mulla ei ole ollut sinistä kautta koskaan sisustuksessa, joten siitä ei ole tullut mitään allergista reaktiota tai ähkyä aiemmin :) Kotiin en oikein osaa sinistä tuoda (paitsi vaaleansinistä pojan vauva-aikana), mutta huvilalle se on päässyt hiipimään muutaman sisustustyynyn muodossa viime vuoden aikana, ihan itsellenikin yllätykseksi. Ja liukuvärjätty sininen on ihastuksen aiheena tällähetkellä, pitäis kokeilla tehdä sitä itsekin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allerginen reaktio, hihih, sitä se tosiaan on tainnut olla, olkoon tämä siis siedätyshoitoa! :)
   Kauniisiin liukuvärjättyihin sinisiin olen minäkin törmännyt, omaan kotiini ne eivät ehkä sovi, mutta oikeassa ympäristössä ovat upeita!

   -piia

   Poista
 6. Hih, ekan kodin sininen kausi on koettu myös täällä. Tosin ähky ei tullut niin suureksi etteikö olisi edelleen sen aikaisia huonekaluja tässäkin kodissa (eli siniseksi maalattu hylly, kirjoituspöytä ja lipasto). Nyt kuitenkin yhdistettynä muihin väreihin, aiemminhan oli toki myös siniset matot ja verhot ;) Niin ja onhan siniset Teema-lautaset ja kirkkaansiniset lasiastiat edelleen käytössä.

  Itsellä on ähky näkynyt lähinnä vaatteissa, enää en osta tai tee mitään sinisiä vaatteita farkkujen lisäksi. Huvittaa kun ajattelee sitä ekaa kotia, sinisen sisustuksen keskellä siniseen pukeutunut emäntä. Taisi mennä silloin vähän överiksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, vitsit siä oot kyllä maastoutunut hyvin! ;) Kirkkaansinisiä sen aikaisia laseja löytyy minultakin vielä kaapista, hyvin palvelevat edelleen arkikäytössä vaikkei lemppareita enää olekkaan.

   -piia

   Poista
 7. En ole ikinä oikein pitänyt sinisestä, mutta olen kuumeisesti yrittänyt miettiä tarpeeksi pientä askelta sinisyyteen. Etsimällä etsinyt, enkä ole vielä saanut minkäänmoista inspistä taikka päähänpistoa. Odottelen siis mun sinistä kautta, jota ei ole vielä koskaan ollutkaan, ja juuri tuo utuinen sininen houkuttelisi kaikkein eniten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ei tule sitten ihan niin rajuna kun minulle ja näemmä muutamalle muulle aikanaan! ;)

   -piia

   Poista
 8. Tämä on hyvä sininen! Kuvissa näyttää jopa hieman petroolilta?

  Minun teinivuosiin kuului myös olennaisena osana sininen. Piti saada sininen seinä, oli sinisiä purkkeja ja purnukoita. Kun tapasin mieheni, meillä oli samanlaiset siniset tuulipuvut. Noloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Marjukka, samalaiset tuulipuvut, huippua! :) Muttei varmaan enää? ;)
   Tämä sininen on hyvin tumma, vähän ehkä mustaantaittavakin, kuva varmaan vähän vääristää, tykkään just tästä sävystä kovasti.

   -piia

   Poista
 9. Katselin itse viime kesänä asuntomessuilla, että vaivihkaa sitä kautta ujutetaan meille sinistä ikään kuin uutena...ja ikeassa käydessäni törmäsin yhteen hyllykköön joka oli ihan mustikan sininen. sinänsä sininen (kuin muutkin värit) on ihan yhtä ok. Ja kaikkihan me saadaan kotiimme tuoda ja laittaa ihan mitä tykätään, ei kodin tarvii olla joitakin muita ihmisiä tai heidän mieltymyksiään varten, vaan ihan vaan itselle (tietty kuinnioittaen muita saman katon alla asuvia ja heidän mieltymyksiään). Kumma kuinka näitä "värikausia" tulee ja menee, mulla on ollut nuoruudessa voimakas punainen kausi sisustuksessa (myös pukeutumisessa) ja myös sininen eri muodoissaan, musta-valkoinenkin oli joskus se pukkaa nykyisin voimallisimmin päälle uudelleen. Mutta en kaihtaisi sinistäkään, varsinkin jos sitä on annosteluna vähän, ei ihan koko huushollia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen väri taitaa aina aika ajoin tehdä paluun, kuitenkin rajallinen määrähän niitä värejä on, sävyjä sitten sitäkin enemmän mistä suosikkinsa valita ja siitähän se vaikeus itsellä ainakin monesti seuraa.
   Minullakin oli myös punainen vaihe, silloin yksi keittiön seinä oli kokonaan punainen, sen jälkeen siihenkin vähän kyllästyin kunnes viime jouluna taas uudestaan löysin.

   -piia

   Poista
 10. Sininen oli ennen mulle tosi tylsä, se ysärivillitys sininen kuultomaali oli kaikista hirvein keksintö ikinä. Mutta muutama vuosi sitten huomasinkin tykkääväni. Sininen on itseasiassa tosi kaunis väri. Sellainen oikein oikein syvä ja tumma mustaan taittava tunnelmallinen sininen on herkullisin väri mulle. (Makkarin tai ruokahuoneen seinät haluaisin maalata sen värisiksi). Sitten on sellainen rauhallinen kesäyönsininen, farkunsininen ja indigo. Voi kyllä.

  Oma ähkyvärini on keltainen, sitä en oikein jaksa kattella enää kovin ihastuneesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se mustaantaittava on minunkin suosikkini ja upeisiin tummansinisiin seiniin olen minkäkin kuvissa törmännyt, itse ei kyllä olisi siihen ikinä rohkeutta lähteä!

   Keltaiseen minulla on aika neutraali suhde, jotain pientä kotonta löytyy, mutta ei ehkä se väri johon itse ensimmäisenä huomioni kiinnitän.

   -piia

   Poista
 11. Ikeaankin oli tullut kaunista sinistä kangasta ja jostain käsittämättömästä mun oli pakko saada sitä, nyt siitä on työnalla tyyny, niin ne ajatukset muuttuvat;) kaunis makuuhuone!!!

  VastaaPoista
 12. Kiitos Willa-Helmi! :) Ajatukset muuttuu ja niin saakin, pitää tulla sinun sininen tyynysi kurkistamaan! :)

  -piia

  VastaaPoista
 13. Sinistä alkaa meilläkin olla jo melkotavalla siellä sun täällä. Kumma kyllä, pari vuotta sitten olisin vannonut ettei näin tule koskaan käymään. :D Sen verran oli ähky vielä päällä. No näin kävi ja sinistä rakastan! Eipä kannata puhuakkaan lempi/ inhoväreistä.. kaikki värit on ihania, kohteesta ja sävystä riippuen. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, kaikki värit ovat oikeassa paikassa toimivia ja onneksi väreillä sisustaminen esimerkiksi juuri tyynyillä on helppoa ja nopeaa ja jos vielä itse ompelee jämistä niin aika edullista ja suht ekologistakin! :)

   -piia

   Poista
 14. Mulla sininen ei jostain syystä mennyt koskaan ohi! Se rauhoittaa mua. Siksi mulla on edelleen iso sininen seinä. Onneksi mulla on jotain muitakin värejä :)

  Punainen se vasta konstikas on. En osaa yhdistellä sitä niin, ettei kävisi päälle. Sininen ei sitä tee :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se ähky siniseen aikanaan tuli juuri siitä, että ihan kaikki oli sinistä! Monet värit myös minusta istuvat erilaisiin taloihin ja koteihin eriltavalla, esimerkiksi maalle voisin kuvitella sinisen sopivan paremmin kun omaan kotiini!

   Punainen on kyllä minustakin haastava, varsinkin siinä sävyllä on paljon merkitystä, omaa silmää miellyttää tällä hetkellä eniten kirkas punainen.

   -piia

   Poista
 15. Joo, tunnistan tämän ja meillä on juuri menossa sininen seinä valkoiseksi. Sininen sohva oli pitkään, tv-tasoa on ollut myös. Mulla oli myös sammalenvihreä kausi, mutta sekin meni ohi. Hauska miettiä, että mihin sävyihin seuraavaksi tulee ähky. Ehkä oranssi tai jopa pastellit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se on väreissäkin vähän se sama juttu kun vaikka ruuassa, ei yhtä ja samaa jaksa loputtomiin syödä edes silmillään ja silloin kaipaa vaihtelua! :)
   Tällä hetkellä koti on sen verran hillitymmin väritetty, että uutta ähkyn kohdetta sieltä ei ehkä heti tule vastaan, tosin tyttären huoneen pinkki/vaaleanpunaisen kauden toivoisin jossain vaiheessa vähän hellittävän! ;)
   -piia

   Poista
 16. Mulla ei ole koskaan ollut oikeastaan mitään sinistä. Viime Ikean reissulla huomasin kuitenkin kantavani mukanani tätä tyynyä: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10261619/, jäi kuitenkin vielä ostamatta. Täytyy vielä harkita voiko noin kovaa hintaa satsata ;D Hintusen jäi ehkä pihistely harmittamaan. Kaunis on sun tyyny :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mutta hyvä syy mennä Ikealle uudestaan! ;)

   -piia

   Poista
 17. Eikös sininen oo se suomalaisten kotien lempiväri ;) Mä lämpenen sinisen sävyille hiljakseen. En vaan tiedä mihin sitä laittaisin ja missä muodossa. Hmmm... Toi tyyny on just sopivan kokoinen sininen pilkku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se taitaa olla, ja aika paljon intohimoja puoleen jos toiseen väriin taitaa liittyä! :)

   -piia

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.