2014/01/06

hidas haastettu, mutta aivan koukussa!

Sain kauniin ja pirteän Cirkus-blogin Joannalta jo joulukuun puolessa välissä aivan koukussa-haasteen, joka on alun perin lähtöisin mainiosta Pastellimajasta ja kuuluu seuraavasti.

"Oletko koskaan miettinyt, mihin asioihin kiinnität aina ensimmäisenä huomion sisustuskaupoissa, blogeissa, lehdissä tai muiden kodeissa vieraillessasi? Millaisia asioita kiikutat omaan kotiisi kerta toisensa jälkeen, kun et vaan voinut vastustaa kiusausta? Mitä keräilet kaappeihisi sillä verukkeella, että vaihtelu silloin tällöin virkistää? Millaisissa sisustusjutuissa "pakko saada" sivuuttaa järjen? Olen melkein varma, että sieltä linjoilta löytyy muitakin keräilijä- ja haaveilijasieluja. Haastankin sinut paljastamaan omat heikkoutesi ja ongenkoukkusi sisustusrintamalla. Tyyli on vapaa."

Vähän on ollut haasteeseen vastaaminen haastavaa, mutta sain kun sainkin viimein omat koukut koottua. Haasteen heittäneen Joannan tavoin listasin kolme juttua, jotka ovat osoittautuneet minun kohdallani erityisen koukuttavaksi ja joita tulee aina ihailtua, haalittua, tehtyä itse ja kiikutettua kotiin omasta tai postimiehen toimesta.


Tyynyt - blogiamme seuranneille ei lienee kovin suuri yllätys! ;) Tyynyt ovat helppo ja suht edullinen keino uudistaa sisustusta, eri materiaaleilla ja väreillä saa aina vähän erilaista tunnelmaa. Kotoa löytyy vinopino sekä valmiina ostettuja että itse neulottuja, virkattuja tai ommeltuja tyynyjä. Tuossa kuvan pinossa olevat tyynyt löytyvät tällä hetkellä sohvalta, ja väittävät vielä, ettei sille mahdu istumaan... :D Pikainen laskutoimitus löysi eri huoneista tällä hetkellä yhteensä 27 tyynyä, onkohan se jo vähän liika? :D


Tuolit - pidän erilaisista tuoleista, jakkaroista ja istuimista. Viime vuoden yksi sisustuksellinen kohokohta oli tietenkin noiden kahden Domus-tuolin löytäminen. Toinen on majoittautunut olohuoneeseen ja toinen löytyy työpöydän äärestä. Lähes kaikki muutkin tuolimme ovat käytettynä hankittuja tai saatuja. Artekin jakkara löytyi vitosella eräästä koulun jäämistöstä, samoin alakulman musta aulassa majaileva tuoli. Myös arkiruokapöytämme ympärillä olevat valkoiseksi maalatut vanhat koulutuolit ovat kierrrätyskamaa. Viilupinnat olivat niissä aika huonot, mutta mieheni teki ison työn niiden kunnostuksen kanssa ja nyt ovat päivittäisessä käytössä. Tyttären työpöydän ääressä oleva Kilta-tuoli löytyi sekin käytettynä ja vaati vain pientä putsausta. Oranssi jakkara on yksi lempikalusteistani, sen olen löytänyt maalta ja se on kiva väriläiskä olohuoneessa. Myös vierashuoneen nurkassa tällä hetkellä vähän paikkaansa hakeva vanha talonpoikaishenkinen tuoli on löytö maalta. Tuoli on kulkenut mukana minulla siitä saakka kun ensimmäiseen omaan kotiini muutin ja siksi tärkeä. Hauska koivujakkara on viime syksyinen ostos, osa taideteosta muutettuna jakkaraksi. Ja tottakai kotiin vielä muutamia lisää mahtuu, sekä vanhaa että uutta, miksei ainakin jotain Eamesia ja Artekia, ehkä vähän Hayta ja Muutoakin...


Sisustuslehdet - mikä onkaan sen parempi keino rentoutua kuin kuppi kahvia ja kaunis sisustuslehti! Vaikka blogit ja netti ovat tänä päivänä pullollaan inspiraatiota, on ihka oikea lehti kuitenkin minusta se paras juttu. Vielä kun malttaisi vanhoista aina välillä luopua!

Tässä siis ne eniten minua ainakin tällä hetkellä koukuttavat jutut! Tämä mukava haaste on jo tainnut aika monella kiertää, joten en sitä tällä kertaa eteenpäin jaa, tosin voisihan tuo blogi-kumppanini Paula omat koukunsa teille paljastaa! ;)

Hyvää loppiaista kaikkille, huomenna olisi paluu arkeen, hyvän loman jälkeen ihan mukava niin!

-Piia

8 kommenttia:

 1. Mullakin on tyynyt. Olen alkanut keräilemään niitä siinä määrin, et mies viime viikolla kommentoi, ettei sohvalle mahdu kohta muuta kuin tyynyt. ´Missäs sitä pitäis sitten istua?´ ;) Ne on vaan niin herkullisia! Ihanat koukutukset sulla! :D Nuo Domukset on kyllä niin upeat. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kuulostaa niin tutulta, siksi meillä tyynyt yleensä majaileekin lattialla! :D

   -piia

   Poista
 2. Täälläkin olen miettinyt, että pitäisikö joistain tyynyistä jo luopua :) Mutta mitä se haittaa, että sohvalla joutuu istumaan tyynyjen ympäröimänä ja muutama vielä sylissä ;)

  VastaaPoista
 3. Ihania tyynyjä! Ihania tuoleja!

  VastaaPoista
 4. Mulla on täsmälleen sama kolmikko! :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.