2014/01/30

ikkunakoriste


Nyt kun joulukoristeiden riisumisesta on jo riittävän kauan, voi taas ryhtyä ripustelemaan uusia härpäkkeitä ihan vaan huvin vuoksi! :) Olen ihaillut kauniita origamikurjista tehtyjä nauhoja, mutta omat hermot ja sorminäppäryys tulivat niissä vastaan, joten täytyi keksiä jokin helpompi taiteltava ja törmäsin vaihtoehtoja etsiskellessäni näihin hauskoihin ja helppohin kolmioihin. 

Taittelin kasan erikoisia kolmioita valkoisesta pistekirjoituspaperista, jotka olen saanut SikSakSis-blogin Hennilta ja Elinalta joulumuistamisena, kiitos ihanat, sekä mustasta kiiltäväpintaisesta kartongista. Kolmiot kiinnitin siimalla ja ripustin olohuoneen ikkunaan korvaamaan samalla paikalla aiemmin olleet jouluvalot. 

Nämä olivat nopeaa ja mukavaa askarreltavaa ja kuten alkuperäisessä ohjeessa on vinkattua, voisi näistä tehdä myös esimerkiksi kaulakoruja, koristenauhoja tai vaikka lahjarasioita!

-Piia

12 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea! Niin, ja ennen kaikkea helppo. Koristenauhana ois kiva ja vähän erilainen.. Pitääpä pitää mielessä, kun olis pojan 1-vee synttärit tuloillaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri samat minua tässä viehätti, helppo ja vähän erilainen! Ja varmasti sopii synttäreillekin, väreillä ja koolla saa ihan erityyliseksi! :)

   -piia

   Poista
 2. Olipa kaunis! Mulla vielä roikkuu yhdet jouluvalot kun en ole raaskinut luopua niistä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Salla! Hyvinhän ne jouluvalot vielä menee, niitähän voi kutsua vaikka talvivaloiksi! ;)

   -piia

   Poista
 3. Todella kaunis ja ihanan yksinkertainen!

  VastaaPoista
 4. Onpa kivoja! Tollaset nopeat taiteltavat on munkin mieleen.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nämä syntyivät ilman sen suurempaa tuskaa, samaa en voi sanoa niistä kurki paroista joita yritin ensin kyhäillä! :D

   -piia

   Poista
 5. Mukavaa, että tuli käyttöön pistepaperit! Ja noin hieno lopputulos. Itse olen haaveillut vastaavasta ketjusta valojen kanssa lasten huoneeseen. Materiaalien kanssa olen vain pähkäillyt, kun kartonki ei päästä oikein riittävästi valoa läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaan kovasti niistä, ne ovat todella kauniita! :) Hmm, toimisikohan tuo pistepaperi kuitenkin? Hankalaa tosiaan varmaan löytää sopivan jämäkkä, mutta samaan aikaan riittävästi valoa läpäisevä.

   -piia

   Poista
  2. Mähän tein silloin noipaperipallot sanakirjan sivuista. Se ainakin läpäisee hyvin valoa!

   -Paula

   Poista
  3. Pistepaperikin valaisee vähän, mutta haluaisin lasten huoneeseen värejä niihin valoihin. Sanakirjan (ja raamatun sekä virsikirjan) sivut taitaa myös olla hyvää ohuetta ja sitkeämpää eli taitteluun juuri sopivaa.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.