2013/12/19

neulottu siksak-tyyny





Voisikohan blogi olla omistettu ihan vain sisustustyynyille? Meillä olisi ainakin potentaalia tähän! :D No mutta minkäs teet, sisustustyynyt ovat sekä minun että Paulan intohimo ja sen lisäksi että niitä hankitaan kaupoista niitä vielä ommellaan, virkataan ja neulotaan itse! Kuinkahan mones tyyny tämä lie tänä vuonna Piipadoossa onkaan! Koittakaa kestää, uskallan luvata, että tyynyistä postaillaan myös ensi vuonna! ;)


Mutta tähän tyynyyn. Halusin jonkun talvisemman tyynyn sohvalle ja neulottu tyyny ratkaisi asian. Siksak-kuvion neuloin tällä Paulan sukkakuvioinnilla, lankana Novitan Isoveli. Helppoa mallikertaa oli hyvä seurata tv:tä katsellessa ja tyyny valmistui nopeasti paksulla langalla ja isoilla pyöröpuikoilla. Siksak-kuvio on kyllä herkku, saattapi samalla kuviolla jotain muutakin vielä syntyä!

Saimme muuten jokin aika sitten sähköpostia Espanjasta. Espanjalaisessa Knitted Art- blogissa oli listattu 18 mielenkiintoista neule/virkkaus-blogia ja Piipadoo oli päässyt mukaan tähän kansainväliseen joukkoon! Iso kiitos Angelalle ja Santiagolle! Muchas gracias Angela et Santiago!

-Piia

23 kommenttia:

  1. No onko hieman hieno! Vieläköhän ehtis kaverille joululahjan vääntää, hmm. Minkä kokoisilla puikoilla teit ja mistä langasta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiittikset! :) Ja ehtii ehtii! :) Isoveljestä väsäsin, puikot taisi olla 6 luokkaa ja silmukoita 102, sillä saa semmosen normikokoisen tyynyn.

      -piia

      Poista
    2. Tosi hieno! Kivat värit, just meidän olkkarin värit...hmm, pitäisköhän väkertää...ainahan sohvalle vielä yksi tyyny mahtuu, tai sitten yksi kaappiin ja uusi tilalle ;)...nimimerkillä myös heikkona tyynyihin

      Poista
    3. Kiitos! Paljonko lankaa tarvii varata tuon kokoiseen tyynyyn? :)

      Poista
    4. Molempia värejä meni just silleen ärsyttävästi ihan pikkusen päälle toista kerää. Luulisin, että jos muutaman mallikerran vähentäisi eli tekisi vaikka 90 silmukalla kerä per väri saattaisi just just riittää.

      -piia

      Poista
  2. Mulla on ollut suunnitteilla neulottu tyyny, kun poikani tykkää kaikesta pehmeästä ja lampimästä (omi lampaantaljankin sänkyynsä). Ja ompelukori on täyttä kaikenvärisiä lankojen loppuja. Tuliskohan tuosta hyvä kirjavanakin. Hmm...
    Eikä tyynyjä ole koskaan liikaa, tuonne sisään voi piilottaa jonkun aiemmista tekeleistään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan varmasti tulisi hyvä! :) Eikä tosiaan voi olla liikaa, minullakin on tapana kierrättää tyynyjä niin, että vanhat menee uusien sisään ja sitten otetaan taas uudestaan esiin kun siltä tuntuu! :)

      -piia

      Poista
  3. Ihana tyyny! Tehän voisitte melkein perustaa sisustustyynyjoulukalenterin! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihan loistava idea! :D ehkä ensi vuonna!

      -piia

      Poista
  4. Ihana tyyny ja mielenkiintoinen blogi! Ihan meinaa käsityöinnostus karata käsistä, kun näitä postauksia selailee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja mukava kuulla että täältä löytyy inspiraatiota! :)

      -piia

      Poista
  5. Onpa tosi hieno tyyny!
    Mun käsityötaidottomuudella tuollaisita itsetehdyistä ihanuuksista voin vain haaveilla. Ei nimittäin pysy puikot käsissä vaikka kuinka yrittäisi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Liina! :) Ja ihan varmasti pysyisi puikot käsissä pienellä harjoittelulla! :)

      -piia

      Poista
  6. *Huokaus*

    Niin ihana. Jälleen kerran. <3

    VastaaPoista
  7. Ihana! Pitäisköhän sitä tännekin taas uusi tyyny saada... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Petra! Aina mahtuu yksi tyyny lisää! ;)

      -piia

      Poista
  8. Innostuin niin kovasti tuosta tyynystä, että kävin tänään hakemassa kaupan hyllyltä kerät kotiin! Iso kiitos vinkistä jälleen kerran :) t. Kata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä vaan Kata! :) Mikä sen parempaa joulun ajan puuhaa kuin neulominen, itsekin hain tänään useamman keran lankoja, ettei vaan pääsee pyhinä loppumaan! ;)

      -piia

      Poista
  9. Hei! miten onnistuu tyyny neulominen pyöräpuikoilla suljettuna neuleena? Olen aikaisemmin neulonut vain tasona ja tämä olisi nyt niin houkutteleva kuvio mitä haluaisin kokeilla. Kiitos jos ivelä viitsisit näin vanhaan postaukseen vastata :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöröpuikoilla tekeminen on helppoa, silloin ei tarvitse tehdä kuin oikeaa. Itse en ole kirjoneuletta juuri tasona koskaan neulonut, aina vain pyörönä. Eli tyynystä tulee "pötkö", kuin leveä sukanvarsi tms. jonka molemmat päät sitten vain ommellaan umpeen. Tämän tarkemmin en osaa valitettavasti nyt selittää, mutta ehkä tästä nyt jotain apua oli. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, ihan varmasti osaat! :)

      -piia

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.