2013/12/27

aamun tontut

Lapset katsovat Kakkosen aamuohjelmia, kuin kiltit tontut. Yksi karvainen tonttu on kömpinyt jo kuusen kimppuun, mutta muut nukkuvat siellä täällä.
 
 
Veljensä löytyi saunan lauteilta, kaksi muuta ovat sängssä ja yksi oleskelee yläkerrassa, tiedän.
 
 
En voinut vastustaa kiusausta kokeilla äitini tekemiä tonttusukkia. Näiden ohje oli Novitan Joulu 2013 -lehdessä.
 
 
Ja ne omat tonttulapasetkin valmistuvat. Näitä on vuosien saatossa tehty muutamat. Minulta loka-marraskuussa aina pyydetään jouluksi omia tonttulapasia, mutta tänä vuonna en kerinnyt yksiäkään ennen näitä tekemään. Nyt pitänee siis ajatella positiivisesti ja varautua ensi joulun tonttupuuhiin: tässä joulun 2014 ensimmäiset! Tonttulapasten ohje siis Spilly Jane ja muokattu Suomesta saataville villalangoille, pääsääntöisesti Novita  Nalle ja Wool.
 
 
Alennusmyynteihin kutkuttaisi lähteä, mutta toisaalta en jaksaisi vaihtaa yöpukua ja villasukkia ihmisten ilmoille sopiviin vaatteisiin.

-Paula

4 kommenttia:

 1. Aivan mielettömän hienot tonttusukat ja kovin kauniit ovat nuo tonttulapasetkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sanna! Musta tuntuu, että tan tästä itselleni jouluperinteen: joulukuun alussa vaihdan jouluvillasukkiin ja alan kutoa tonttuneuleita. Olivat siis sekä äitini että mieheni äiti tehneet molemmat niin komiat sukat!

   -Paula

   Poista
 2. Aivan superihanat lapaset! Näitä olisi kiva todellakin antaa lahjoiksi! Osaatko neuvoa, löytyykö lapasiiin suomen kielistä ohjetta? Tuo Ravelrystä ostaminen kun on minulle hiukan hankalan oloista... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko, että löytyy suomeksi, mutta näistä kuvista katsomallakin pääsee aika pitkälle. Mallikertahan on 8s x 19 krs.

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.