2013/12/15

marianneraitaa jouluun

Joulufiiliksissä riisuin ja aiemmin turhat värit olkkarissa ja korvasin niitä punaisella. Kuusikossa-tyynyn kaveriksi oli pakko saada jotain väriä olohuoneen hailakkaan jouluilmeeseen. Ryntäsin kangaskaupoille itsenäisyyspäivän aattona inspiraation iskettyä ja halusin tehdä sen heti valmiiksi. tyynynpäällisen inspiraatio on tullut niin monesta lähteestä, että seuraava kiitoslista on melkein yhtä pitkä kuin Oscarin saaneiden näyttelijöiden puheet. Siitä huolimatta tai juuri siksi haluan kiittää ihmisiä, joita ilman tätä tyynyä ei olisi olemassa.


Ensinnäkin haluan kiittää blogisiskoani Piiaa neronleimauksesta, että ommellessa saa rikkoa sääntöjä ja vinoraitaa saa, kun leikkaa tyynyn kappaleet vinoon langansuunnan vastaisesti. Samaten itse kankaan löysin, koska lähdin tarkistamaan Jyväksylän Eurokankaasta, millaista punaraitaista kangasta Piia oli oikein punaiseen jouluunsa hankkinut. Samaa kapearaitaista kangasta katselin, mutta lopulta uskaltauduin ostamaan leveämpiraitaista trikookangasta.


Toiseksi haluan kiittää Eurokankaan avuliaita myyjiä, jotka kärsivällisesti jaksoivat kuunnella kateetteja ja hypotenuusia laskeskelevaa asiakasta. Samaten sain ihan nerokkaan vinkin lisätä ripaus mustaa nauhaa tuomaan mariannekarkin fiilistä. Ja olihan minulla varastoituna kotona Eurokankaan salmiakkinauhaa, josta maltoin pienen palasen pätkäistä. Vieläpä mietimme yhdessä, miten estämme vinoonleikatun trikoon venymisen vetoketjua ommellessa ja päädyimme silitettävään tukikankaaseen. Se muuten toimi!


Kolmanneksi haluan kiittää miestäni, joka kaikesta huolimatta jaksaa pitkäpinnaisesi (yrittää) ymmärtää, että kun emäntä on päättänyt jotain tehdä, hän sen tekee. Ja sillä siunaamalla hetkellä! Yritin mutista jotain viikonloppuna tulevista vieraista, jota varten olisi saatava jotain jouluista valmiiksi ja taisimme molemmat onnistua ohittamaan sen tosiasian, että nuo vieraat olivat kaikki miehiä, jotka tuskin sohvatyynyjä tahi verhoja kahdesti edes vilkaisevat.


Ja toki kiitokset auringonpaisteelle ja viikonlopulle, että blogiin saa jokseenkin käyttökelpoisia kuvia talvisaikaan. Siispä voilá, punaraitaisia tyynyjä näyttää nyt piipadoon tytöillä olevan. Näin se siis menee, että mitä toinen edellä... Mutta Budabesteistä en kyllä minä tykkää, pikemminkin Marianne-karkista.

-Paula

12 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä <3 mukavaa adventtia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Enää reilu viikko jouluun. Miten tämä taas näin nopeaan hurahti? Ihanaa joulunodotusta myös sinulle.

   -Paula

   Poista
 2. Pirteä tyyny tämäkin versio. Minäkin valitsisin mariannet budabestin sijaan. Ostin muuten vinoraitaisia lautasliinoja anttilasta heräteostoksena ;) ehkä olette jo niihin törmänneetkin jossain. Käyn niin harvoin kaupoissa, että en pysy mukana valikoimissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri viime viikolla tuli napattua mukaan pari pakettia kyseisiä servettejä, kun niin hyvin teemaan tuntuivat sopivan!

   -Paula

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos! Tykkään itsekin, että raita on nyt raikasta.

   -Paula

   Poista
 4. Täydellinen tyyny! Olet taitava. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei nyt ehkä täydellinen, mutta sopii meille hyvin.

   -Paula

   Poista
 5. Niin hieno tyyny! Vinoraitaa, vau! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kumma juttu muuten, että vinoraitaa ei kangaspakalta vielä niin löydykään.

   -Paula

   Poista
 6. Ihanan pirteä tyyny! Ja hyvin voi olla myös joulun jälkeenkin, on kuin karkki! Mun tekisi mieli tollasta lastenhuoneisiin. Tuollainen kirkas punainen tuntuu nyt kivalle piristeelle(eikä johdu joulusta:)

  Mä oon tehny mustavalkoisen vinoraitaisen tyynyn ja hitsi kun olikin miettimistä, että miten sen kankaan saa leikattua vinoon... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti olenkin yrittänyt miettiä, mihin tämä joulun jälkeen päätyisi.

   Ja tunnustan myös, että oli hankalaa ensiksi miettiä vinoon. Tein jopa sanomalehdestä paperikaavan saadakseni vinoraidat "suoraan" kulmasta kulmaan ja takakappaleen vetoketjun upotettua oikein.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.