2013/12/05

varovainen tyttö kuusikossa

Kyllä minä, niin kuin kaikki muutkin, olen huokaillut Marimekon Kuusikossa-kankaan perään. Käynyt pari kertaa hypistelemässäkin. Ajattelin, että siinä olisi pienesti sitä joulua. Sitten taas kävin ja melkein ostinkin, mutta loppumetreillä jänistin. Ajattelin, että harmaa pohja saisi sohvamme näyttämään taas ihan mudanruskealta. Ja olisiko siinä kuitenkin liikaa kylmiä värisävyjä?
 
 
Mustavalkoisena ostin palasen. Mutta koska eihän joulu ole mustavalkea vaan punainen, niin tein pieniä muutoksia. Hieman väriä oli saatava, joten koristelin Kuusikkoa punaisen eri sävyillä tekstiilikynillä maalaten. Hassunhauskaa puuhaa, jossa ihan innostui. Sama fiilis kuin lasten värityskirjoista innostuessa. Nyt en ole varma, onko tämä Marimekon pyhäinhäväistys vai meneekö läpi. Oma, varovaisen tytön mustavalkoisen värikäs Kuusikossa-tyynynpäällinen. Saanko anteeksi Marimekon sottaamisen?
 
 
 Kuten Piia edellisessä postauksessa totesi, punainen jotenkin kuuluu jouluun ja niin olohuonekin kaipaisi vielä jotain punaista piritystä. En vain vielä tiedä, mitä. Vai onko se kuitenkin se värikäskin Kuusikossa-tyyny tehtävä?
 
 
Ja jotain muuta Kuusikossa-kuosistakin olen suunnitellut, jos vain ehdin toteuttaa. Sillä välin vinkkaan Kotipalapelin eilen julkaistua oivallista paperiaskartelua näistä kuusipuista.

-Paula

20 kommenttia:

 1. Saat anteeksi. ;) Siitä tuli mielettömän hieno! :)

  VastaaPoista
 2. Voi että miten ihana siitä tuli! Enpä olis ite keksinyt, mutta lopputulos sopii jouluun täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluun kuuluu aina edes vähän punaista. Ehkäpä vielä vähän lisää...

   -Paula

   Poista
 3. Mä olen samaa mieltä, siitä värillisen Kuusikossa-kankaan pohjaväristä. Miksi ihmeessä Se ei voisi olla puhtaan valkoinen...nyt näyttää vähän likaiselta. Harvoin sorrun arvostelemaan Marimekkoa, mutta nyt vaan tuntu vahvasti siltä. Hieno tuo sun tuunaus!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ajatellut, että se on valkoisella pohjala, mutta nyt hoksasin, että se keittiöpyyhehän on! En tiedä, miksi sellaista vaihtoehtoa ei olla annettu metritavaraan.

   -Paula

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Musta tuntuu, että olkkarimme kaipaa vähän väriä. Ja vielä vähän lisää :)

   -Paula

   Poista
 5. Hieno idea! Niin, ja sitä voi onneksi tehdä omalle kankaanpalalleen ihan mitä ikinä lystää. :) Tuo sinun tuunauksesi näyttää sitäpaitsi siltä, että se olisi ihan oikeastikin näyttänyt tuolta. Taitavan tasaista väritystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noilla kynillä oli kyllä aika helppoa ja kivaa väritellä.


   -Paula

   Poista
 6. Mun mielestä toi on just hieno idea!!!! Tosta tuli tosi hieno ja yksilöllinen ja älyttömän kiva! Mua harmittaa toi Kuusikossa-kuosi koska se ei iske muhun yhtään! :D Mutta värityskirjameininki on tosi wou!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värittely on kivaa ja harkitsen just, pitäiskö tähän lisätä vielä vähän punaista. Ja ehkä sähkönsinistä?

   -Paula

   Poista
 7. Ihan mahtava idea ja nätti lopputulos! Meillä esikoinen on just nyt tosi innostunut värittämisestä ja sitä on siinä sivussa joutunut itsekin harrastamaan. Tällainen värittäminen olisikin enemmän äidin mieleen:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällainen värittäminen kannattaa sitten tehdä lapsilta salaa, etteivät ota mallia ja keksi väritellä vähän sitä sun tätä mallin mukaan!

   -Paula

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kiitos. En ole silti varma, onko tämä vielä LOPPUtulos, kun tekisi mieli vielä vähän värittää.

   -Paula

   Poista
 9. Siis aivan ihana! Hyvä tuunaus. Itse värittelin tässä yhtenä iltana kangastussilla tyttären harmaiden collareiden vaaleanpunaisia osia mustaksi poikaa varten. Oivia apuvälineitä nuo tussit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, tuossapa taas luovaa käyttöä! Suorastaan nerokasta!

   -Paula

   Poista
 10. Ei ole häväistys vaan upea keksintö, joka toimii loistavasti! Kaunis ja väritykset tuovat juuri sen pienen lisän joka tekee tyynystä fantastisen! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.