2013/12/11

pieniä jouluviemisiä

Käväisin viikonloppuna Lakeudella ja vein jo mennessäni pieniä jouluviemisiä ja -lahjoja. Ystävien kanssa on sovittu, ettei lahjoja aikuisten kesken vaihdeta, mutta en voinut vastustaa näitä pikkuleipämuotteja, jotka näin Pienikamarissa. Eihän näitä edes lasketa lahjoiksi!
 
 
Muutenkin paketoinnissa mentiin aika yksinkertaisella linjalla. Voimapaperi on siitä hyvää, että sen voi polttaa takassa ja naruna toimii joko paperinaru tai kuvioteippi. Lahjapaketoinnissa minua huolettaa eniten luonnonvarojen haaskaaminen, minkä takia yritän käyttää edes hieman ekologista ajattelua.
 
 
Pakettikorteiksi käytin Marimekon Kuusikossa-kuosilla koristetun paperikassin, jonka leikkelin surutta palasiksi.
 
 
Minä toisaalta tykkään paketoida, etenkin jos sen saa tehdä rauhassa.  Mieheni taas suosii kaupan paketointipalveluja tai yrittää ulkoistaa tehtävän minulle. Millaisia paketoijia te olette?
 
-Paula

14 kommenttia:

 1. Aika samanlaisia kuin sinä! TÄnä vuonna on meilläkin viimevuotiseen tapaan voimapaperia ja sen kaveriksi juuttinarua tai juurikin erilaisia teippejä. Tykkään myös tyylikkäistä ja yksinkertaisista papereista, mutta esimerkiksi voimapaperia en täältä löytänyt muissa väreissä. Valkoinen olisi kiva, vaikka se ei enää valkaistuna niin ekologinen vaihtoehto olekaan. Voihan sen silti kuitenkin polttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni sekin jo helpottaa, että paperin voi heittää takkaan. Ymmärtääkseni noita kuviollisia normipapereita ei voi. Tuon kullanvärisen voimapaperin löysin ihan Prismasta ja valkoinen olisi tosiaan ihana!

   -Paula

   Poista
 2. Kauniita paketteja. Yhden lahjan olen ostanut valmiiksi paketoituna, mutta sekin tekisi nyt mieli purkaa ja "oikaista". ;) Muuten mennään tänä vuonna perinteisin lahjapaperein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän ne kaupankin paketit voivat olla nättejä.

   -Paula

   Poista
 3. Mä tykkään paketoinnista! Viime vuonna paketoin sanomalehtipaperiin, siihen erilaisia nauhoja tai naruja ympärille. Tai vain valkoista paperia, solmii leveällä silkkinauhalla. Tai kiedon lahjan kankaaseen jonka saaja voi käyttää uudelleen. Voimapaperia kuvioituna perunaleimasimella, ympärille juuttinarua. Kaikki kelpaa! Kaikkeen voi kääriä! :) Kaikkea voi käyttää koristeena! Kauniisti paketoiminen on mun mielestä myös saajan arvostamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihan oikeassa. Valitettavasti jouluna tulee välillä sellainen paketointiöveri, ettei kaikista paketeista jaksa ja ehdi tehdä niin nättejä, vaikka haluaisi.

   -Paula

   Poista
 4. Oi että nuo kuuset on kauniita, kun niitä nyt näkyy vähän siellä ja täällä. Tykkään kanssa paketoinnista ihan mahdottomasti. Tein juuri nettiostoksia ja kunhan ne kotiutuvat + muut hankinnat alkavat olla kasassa, pääsee paketoimaan. Kaikista parasta se on myöhään illalla, kun kaikki muut nukkuvat, joulauluja soimassa ja glögimuki vieressä. Vinkkaanpa samalla blogissani olevasta arvonnasta, jossa voi hankkia lisää paketoitavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkkaamisesta ja oikein tunnelmallisita kuulostavat sinun paketointitalkoosi.

   -Paula

   Poista
 5. Ihania muotteja, kelpaisi meillekin ja paketit myös upeita! :) Paketoinnissa meillä mennään aika samalla linjalla. :) Itse asiassa kierrätin FDS:n paketin "iskunvaimentimena" olleet voima- ja silkkipaperifyllit ja niihin on nyt paketoituna jo monta lahjaa ja vieläkin on muutamat paperit jäljellä. Pienellä simppelillä koristelulla (narua, kuvioteippejä yms.) tulee todella sieviä paketteja eikä ole tarvinnut hankkia erikseen lahjapaperia. No sellofaania jouduttiin pakosta ostamaan lahjaksi lähtevien piparkakkutalojen pölysuojaksi (eihän meillä siis pölyä ole, mutta jos vastaanottajalla...), muuten kierrätetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienikamarilla on myös nettikauppa, joten tällaisten postikulut tuskin kovaksi nousevat! Yksinkertainen on kaunista, paketoinnissakin!

   -Paula

   Poista
 6. Kauniita paketteja! Tykkään tuollasesta yksinekrtasesta tyylistä. Itse olen vuosien varrella paketoinut mm. tapetinjämiin (niitä on vaikee saada pysyyn teipillä kiinni..), sanomalehteen, kukkapakettien lämpösuojana käytettävään paperiin (onkohan se niinku painamatonta sanomalehtipaperia..) johon oon painanu joskus kuviota leimasimella.. Harvemmin käytän mitään "oikeita" lahjapapereita. Nykysin oon kyllä tykästyny paketoimiseen.. monasti edulliseen lahjaan saa sillä "lisäarvoa" että sen on paketoinut kauniisti. :) Käytän myös paakettinaruna usein silkkinauhaa tms kangasnauhaa.. ainakin niille, joiden tietää tuon nauhan uusiokäyttävän.

  Ja nuo ihanat kirjainmuotit on tosi hienoja. Mä käytin pakettien koristeena muutes piparkakkumuotteja just tällä viikolla, katsos: http://marionellan.blogspot.fi/2013/12/manducamatka-tallipihalle-ja-lahjuksia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä voisi tosiaan käyttää pakettien nimikoimisessakin, jos perheessä ei ole montaa samalla kirjaimella alkavaa nimeä. Tosi kauniita paketteja olis tehnyt. Kyllähän kaunis paketti aina ilahduttaa vähintään yhtä paljon kuin paketin sisältö. Näin ainakin aikuisella. Lapset useasti ovat melko nopeita pakettien avaamisessa...

   -Paula

   Poista
 7. Kaunista! Menen samoilla linjoilla; voimapaperia, narua jostain aidosta materiaalista ja teippejäkin pyrin välttämään, koska en tykkää niiden ulkonäöstä. Tykkään hirmuisesti paketoimisesta, mutta vain jos saan tehdä sen rauhassa ja ajan kanssa. Aiemmin, lapsettomana, käytin pakkkausten suunnitteluun enemmän aikaa, kuin niiden varsinaisten sisältöjen suunnitteluun. Tykkään valmistaa koristeita pakettien päälle ja värkkäillä, mutta kiireessä sekään ei ole niin hauskaa. Tämän vuoden lahjoista osa on jo toimitettu, kun sain ne viikonlopun reissulla hyvin jaettua eteenpäin ja perheen omat lahjat odottavat edelleen vaatehuoneen hyllyillä. Ihan kiva päästäkin jo niiden kimppuun, rauhassa ajan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika samoilla linjoilla siis mennään. Olen myös huomannut, että lasten myötä aika vähenee (ja pakettien määrä lisääntyy?), jolloin perussetilläkin useasti mennään.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.