2013/12/28

ohi on 
 

Joulu oli ja meni ja mukavaa oli! Mutta mukavaa se on palata joulunvietosta omaan kotiin, varsinkin kun edessä on vielä ruhtinaallisesti lomaa ilman sen kummempaa ohjelmaa, mitä nyt vähän neulomista.

Kuusi seisoo yleisön pyynnöstä edelleen olohuoneessa, itse olisin jo valmis sen heivaamaan, kuten melkein muutkin joulukoristeet. Sama juttu joka vuosi, joulu on ihan parasta, mutta joulun jälkeen ähky iskee nopeasti. Kynttilöitä sen sijaan aion poltellaan vielä pitkälle kevääseen, varsinkin kun hankin itselleni lahjaksi tuon aivan ihanan kynttelikön, joka on usemmassakin blogissa vilahdellut. On se vaan kaunis! 

Ystävältä lahjaksi saadut ihanat virkatut patalaput ripustin koristamaan keittiötä ja lahjalakuista riittää herkkua vielä pitkäksi aikaa, kaikkinensa siis mukava olla, ei haittaa edes, että ikää tulee taas tänään vuosi lisää! ;)

Koristaako teillä kuusi kotia loppiaiseen saakka vaikka löytyykö sieltä muitakin, jotka ovat jo valmiita riisumaan kodin jouluhärpäkkeistä ja siirtymään kohti uutta vuotta? 

-Piia

28 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ps. Saisko nuorelle neidolle tarjota nisukahvit joku ilta syntymäpäivän kunniaksi? ;)

   Poista
  2. Kiitos Rilla! <3 Ja voi, pullakahvit maistuu aina niinkin hyvin, että pistin siulle eilen jo viestiä! ;)

   -piia

   Poista
 2. Hyvää syntymäpäivää! :) Joulukoristeet saa olla meillä loppiaiseen saakka, kuusta meillä ei ollut ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Minä taidan luovuttaa jo tänään, tuo sää jotenkin edes auttaa asiaan, ei tunnu talvelta saati joululta!

   -piia

   Poista
 3. Hephep! Täällä saisi kuusi myös lähteä.. Jotenkin se vaan kuuluu siihen joulun odotukseen ja tunnelmaan ja nyt kun joulu on ohi, se ei enää kuulu joukkoon. Uutta vuotta vastaanotetaan ehdottomasti ilman kuusta. Ja tonttuja. Piparitalokin kokee tuhonsa ennen loppiaista. Valot saavat jäädä luomaan tunnelmaa pimeyteen, niillä ei ole kiire. Jopa nuo tähdet ikkunoissa saa jäädä, muutoin koti riisutaan joulusta, siitä vähästäkin. :) Nautinnollista synttäripäivää kera onnitteluiden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna! Meillä piparitalo tuhottiin jo eilen ja tänään kuusi taitaa päätyä pihalle, valot saavat meilläkin jäädä, auttavat edes vähän tuohon synkkyyteen!

   -piia

   Poista
 4. Onnittelut synttärisankarille!

  VastaaPoista
 5. Onnea hurjasti syntymäpäivänäsi! Tänä vuonna meillä ei ole niin suurta kiirettä kerätä joulua pois, sillä sitä oli laitettu niin maltillisesti esille (kerrankin) :). Eli loppiainen taitaa olla meidän tavoitteemme poiskorjaamiseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jutta! Ei meilläkään paljon pois kerättävää onneksi ole, mutta niistäkin vähistä olen jo valmis luopumaan, ehkä tuo ulkona vallitseva ei talvinen sää vaikuttaa asiaan, tuntuu, että on laittanut kuusen ja ripustanut koristeita ihan väärään vuoden aikaan! :D

   -piia

   Poista
 6. Täällä on siis synttärisankarit, iloiset onnittelut! Ja kuusi saa vielä vähän jatkoaikaa, mutta tuskin sentään ihan loppiaiseen saakka. Jos nyt uudenvuoden aattoon vaikka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kerttu! Täällä on kuusen päivät jo luettu, kiitettävästi karisi neulasia jo eilen kun lapset olivat "puun kaadossa" ja onnistuivat huitomaan kuusta leikkimiekoilla, onneksi sentään pystyssä pysyi! :D

   -piia

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos! Suunnitelmissa on villatakki tyttärelle, tosin väliin on päässyt nyt pienempiä projekteja, tyypillistä! :)

   -piia

   Poista
 8. Eikös nuutin päivä ole se virallinen kuusen poisheittopäivä?
  Mutta taidan itsekin heivata kuusen jo aiemmin, oksat haluaisin katkoa puutarhaan perennoiden päälle ennen kuin lumi tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, voi olla, meillä on aina puhuttu loppiaisesta, mutta kyllä meidän kuusi on mennyttä jo tänään!

   -piia

   Poista
 9. Kauhea tarve on täällä ainakin riisua joulujutut varastoon, ainakin kaikki punainen. :) Kuusi toistaiseksi saa kyllä olla nököttää, kun on niin pienikin, uutena vuotena sekin saa kyllä lähteä. Piparkakkutalon tuhoprojekti on jo käynnissä, mutta kynttilät saavat olla ja pitkään. Minkä brändin ihanuus tuo musta kynttelikkö on?? Ja onnittet synttärisankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anna! Meillä taitaa jotkut punaiset jutut isteasiassa jäädä vielä paikalleen, koristeita sinällään on onneksi aika vähän joten nopeasti on tämä joulu paketoitu odottamaan seuraavaa!
   Kynttelikkö on tilattu Made in Desing -nimisestä verkkokaupasta, Eno merkiltään.

   -piia

   Poista
 10. Onnea onnea!! Me syötiin jouluruokia vain 2 päivää, mutta kuusi ja muut maltilliset kouristukset saavat olla vielä tovin. Kuusi heivataan viimestään, kun se alkaa kunnolla karista. Leppoisaa loppuvuotta ja lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kouristukset :D, no nepä hyvinkin..!!

   Poista
  2. Hahahaha! :D Kyllähän se joulu valtettavasti joillekin kouristuksiakin aiheuttaa! ;D Ja kiitos onnitteluista, mukavaa loppuvuotta myös sinulle Hanna!

   -piia

   Poista
 11. Onnea synttärisankarille! :) itse olisin valmis keräämään joulukoristeet jo pois, mutta muu perhe vastustelee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iisa! Minä olen saanut jo muutkin ylipuhuttua! ;)

   -piia

   Poista
 12. kyllä, joulukoristeet saa lähteä huomenna

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.