2013/12/01

DIY-yöpöytä = harjanvarsi + pala lautaa


Makuuhuoneessa on tapahtunut viime aikoina pieniä muutoksia, jotka alkoivat siitä, että läppärini irtisanoi itsensä, mikä johti siihen, että vaatehuoneen nurkkaan paketoitu vanha pöytäkone oli kaivettava esiin ja tämä taas vaati sen, että johonkin oli rakennettava työpiste konetta varten ja paikaksi valikoitu makuuhuoneen. Ja miten tämä sitten liittyy yöpöytään? No tottakai huonetta oli sitten muutenkin uudistettava ja se johti uuden yöpöydän rakentamiseen.


Pöydän aineksina toimivat harjanvarsi sekä puolikas Ikean mäntyinen hyllylevy, joka jäi yli pojan huoneen seinähyllystä. 


Porasin  laudan kulmiin harjanvarren mentävät reiät ja harjanvarresta sahattuihin pöydänjalkoihin puolestaan puutapin kokoiset reiät. Puutapit pitävät pöytälevyn paikallaan, joten nauloja, ruuveja tai muuta sellaisia ei tarvita, on siis helppo purkaa ja koota!


Tykkään kovasti! Onhan se vähän kiikkerä eli pientä tuotekehittelyä ehkä vielä vaatisi, mutta hyvin on öisin päällään vesilasin, kännykän ja kirjan kantanut! :)

Makuuhuoneen verho sekä tauluhyllyn tavarat ovat vielä mietinnässä, ehkä jotain uutta niihinkin jossain vaiheessa. Ja hei, kuin yllättäen tänään on jo joulukuu, siis oikein hyvää ensimmäistä adventtia kaikille!

-Piia

20 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Johanna! Vaikka pieni onkin, niin hyvin mahtuu yötarpeisto pöydälle! :)

   -Piia

   Poista
 2. Tykkäänpä minäkin tosta!
  Kekseliästä ja kaunista, vähällä vaivalla (?). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poraamisesta aiheutui suurin vaiva, mutta jos on hyvä kone tai hyvä poraajaa niin helposti ja nopeasti valmista tulee! :)

   -Piia

   Poista
 3. Voi miten suloinen! Tässä taas nähdään se, että kannattaa jemmailla näitä "ylijäämä" tarpeita. Joskus se inspiraatio sitten iskee. Niin ja tuo puun vaalea väri on tosi kaunis! Kekseliästä ja taidokasta.. Kiikkeryydestä huolimatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjukka! <3 Minäkin pidän tosi paljon tuosta puun sävystä, tekisi mieli viritellä enemmänkin harjanvarsia kotiin! :D

   -Piia

   Poista
 4. Kyllpä olet kekseliäs. Nuo samat tarpeet ja pienen pöydän kaipuu löytövät myös täältä, mutta taito taitaa asua muualla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ei vaadi kun taitoa pidellä porakonetta! Kannattaa ainakin yrittää, huomasin, että poraaminen on jotenkin kovin terapeuttista! :)

   -Piia

   Poista
 5. Ihana! :) Loistavaa ylijäämän hyötykäyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! :) Tosin ylijäämää oli vain tuo hyllylevy, ihan varta vasten laitoin mieheni rautakauppaan harjanvarsia hakemaan! ;)

   -Piia

   Poista
 6. Tässäkö se kuuluisi yöpöytä nyt sitten on. Hyvältä näyttää, onneksi kuva ei paljasta pieniä ominaisuuksia, kuten huteruutta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä hän nyt on! :D Huteruuskin on vähentynyt sitten viime maininnan kun vaihtelin vähän jalkojen paikkoja! :)

   -Piia

   Poista
 7. Älyttömän hyvä idea ja hieno lopputulos!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.