2013/12/13

Lucian päivän juhlintaa

Tänään on perjantai 13. päivä, mutta epäonnesta emme puhu, sillä nyt on Lucian päivä. Kokeilimme sen kunniaksi leipoa lasten kanssa Lucian päivän pullaa, eli lussekatter. Resepti oli suunnilleen tämä Ruokalan resepti, vaikkakin käytin esim. kuivahiivaa. Taikinan väänsi monitoimikone ja lapset auttoivat kieputtamaan ässiä ottaen parhaansa mukaan mallia tuosta Marimekon keittiöpyyhkeestä.  Erityisesti lapset kuitenkin kunnostautuivat rusinoiden laittamisessa, ja syömisessä.
 
 
Lopulta koitti maistamisen aika. Keski-Suomessa syntyneet lapseni eivät olleet aikaisemmin maistaneet näitä, joten sahramin hienostunut maku teki tepposet. "Pahoja pullia!" oli lasten tuomio. No, siitä viis, pullat päätyivät työpaikalle, jossa onneksi hieman pahemmatkin pullat otetaan ilolla vastaan. Yllättävän nopeasti katosivat kahvihuoneesta.
 
 
Pullia enemmän lapset arvostavat Lucia-neidon asusteita ja kyllähän ne täytyi taas varastosta esille kaivaa. Vaikka patterikäyttöinen kruunu ja kynttilä eivät välttämättä ole ne kauneimmat vaihtoehdot, ovat ne ehdottomasti turvallisimmat. Lucian mekko on Mekkotehtaan Amalia, ja se näkyy paremmin tässä viime jouluisessa kuvassa. Mekko on siis edelleen sopiva ja käytössä. Lucian mekko siitä tulee punaisella satiininauhalla.
 
 
Eri puolilla Suomea ja maailmaa Lucian päivään kuuluu erilaisia perinteitä ruokineen ja juhlineen. Juhlistatteko te jotenkin tätä päivää?

Ihanaa valon tuojan juhlapäivää teille kaikille!

-Paula

2 kommenttia:

 1. Voi miten suloinen pieni Lucianeito! Kouluaikoja lukuunottamatta meillä ei ole Lucian päivää juhlistettu sen kummemmin, mutta nyt neitokaisilla oli perhepäivähoidossa ollut kulkueet, leivonnaiset ja kaikki. Ihanaa noilla kuului olleen! Vietetäänköhän Pohjanmaalla Lucian päivää yleisemminkin? Täällä Keski-Suomessa se ei ainakaan voimakkaasti kuulu perinteeseen (tai sitten olen itse kasvanut tynnyrissä.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksikielisellä Pohjanmaalla luciaperinne on toki vahva. Täällä Keski-Suomessa tosiaan satunnaisesti jotain siellä ja jotain muuta täällä.

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.