2013/12/09

designhotelli Amsterdamissa

Taannoisella työreissullani menimme ristiin-rastiin Alankomaita ja yövyimme kolmessa eri kaupungissa.  Hotellien valinnassa painotimme sijaintia ja sitä, että ne eivät olleet ihan perinteisiä ketjuhotelleja vaan niissä oli jotain omaa juttua. Kaikki hotellivalintamme osoittautuivat onnistuneiksi, erityisesti viimeinen, Amsterdamissa sijaitseva hotelli The Exchange.
 
Photo courtesy of The Exchange

Omilla sivuillaan hotelli kuvaa itseään seuraavasti: "Hotel The Exchange is an independent fashion hotel in the centre of Amsterdam that playfully weaves together hotel design with fashion in unique rooms ranging from one to five stars."


Hotelli valikoitui ensisijaisesti keskeisen sijaintinsa vuoksi, sillä saavuimme sinne matkan viimeisenä iltapäivänä ja lähdimme aamulla kohti lentokenttää. Hotelli sijaitsi ihan keskustassa, osoitteessa Damrak 50, joten pystyimme käyttämään lyhyen ajan kaupungissa tehokkaasti, kun saimme laukut hotellille nopeaan.


Erikoisen tästä hotellista tekee se, että kaikki huoneet on sisustettu yksilöllisesti ja persoonallisesti. Etukäteen et tiedä, minka huoneen saat, jos et maksa lisämaksua jostain erityisestä suosikistasi. Hinta määräytyy myös huoneen tason mukaan: me valitsimme keskiluokkaa, eli kolmen tähden huoneen. Kaikissa on kuitenkin oma kylppäri, joten tähdet kertovat lähinnä huoneen koosta, sijainnista hotellissa ja sisustuksesta. Myös ilmainen wi-fi kuului hintaan.

 Meille kollegan kanssa sattui tämä Iris Kloppenburgin suunnittelema Unaware Reality, joka yhdistää skandinaavista puuta ja muotoilua tummiin verhoiluihin aasialaishenkisillä kuvioilla.


Toisen kollegan huone oli saman suunnittelijan Wall Flower. Huone oli hyvin vaaleaa ja sieltä tunnistin ainakin Muuton lamput ja seinänupit. Seinien koristelut oli täällä tehty rypistämällä paperia ja kiinnittämällä ne nastoilla huoneen seiniä kiertäviksi köynnöksiksi.

 
Hotelli oli erittäin siisti ja rauhallinen, erityisesti ottaen huomioon sijainnin. Meidän huoneemme ikkuna oli pääkadun suuntaan, mutta silti yöllä ei kantautunut juurikaan melua huoneeseen saakka. Liekö osasyynä erittän paksut verhot ja seinien verhoilu. Hinnoiltaan hotelli oli mielestäni melko huokea: huone oli suomalaisen hotellihuoneen luokkaa sillä erotuksella, että hintaan ei kuulunut aamupalaa. Keskustassa on kuitenkin lukuisia kivoja aamupalapaikkoja ihan vieressä ja hotellillakin oma kahvilansa Stock Café alakerrassa.
 
Photo courtesy of The Exchange
 Ehdottomasti siis kokemisen arvoinen hotelli, jos Amsterdamissa vierailette!
 
-Paula
 

4 kommenttia:

 1. Näyttääkä kivalta!
  t: anni

  VastaaPoista
 2. Hieno! Olisipa enemmän tällaisia hotelleja, standardiratkaisujen sijasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta! Standardiratkaisuissa tietää, mitä saa, mutta persoonallisia rakaisuja tarvitaan. Tosin, Enschedenissä olimme ketjuhotellissa, joka oli myös aivan IHANA!

   -Paula

   Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.