2013/08/30

Pakkomiellepöytä

Olette varmaan huomanneet, että betonihommissa on täällä oltu. Jotain pientä olen jo vilauttanut, mutta seuraavassa syy koko hommaan. Kaksi vuotta sitten näin Kokkolan asuntomessujen Aitta-talossa ihanan betonipöydän. Siitä saakka olen himoinnut sellaista meille. No, vihdoin (viisaampana) mies antoi periksi ja ryhdyimme rakentamaan ideaa IKEAn pöydän runkoon (lue: mies teki, minä kommentoin vierestä).


Muotti rakennettiin alkuperäisen pöytälevyn päälle ja vinkkejä haettiin mm. TÄSTÄ pdf-dokumentista. Levy kuivui reilun viikon, minkä jälkeen levy vaati hirvittävästi hiomista ja hiomista. Sen jälkeen jalat porattiin levyyn kiinni ja lopuksi käsittelin pinnan kivitasojen hoitoaineella ja lakkasin mattalakalla. Painoa pöydällä on lopulta n 75 kg.


Nyt on pöytä paikallaan ja pitää miettiä, onko se hyvä tuossa. Oma silmä ei ainakaan vielä ole tottunut siihen, että olkkarissa ylipäänsä ON pöytä saatika siihen, että onko se kuitenkin ihan liian matala. Sohvan jalat ja muotokieli ainakin tökkäävät silmään, mutta sohvan vaihto ei ainakaan vielä ole mahdollista. Tuohon möhköfanttiin meni aikoinaan sen verran rahaa, joten sillä on varmaan hetki vielä pärjättävä.


Mitä mieltä olette: heivaanko pöydän pois olohuoneesta? Jos ei silmä nimittäin tähän totu niin tästä tulee tosi mainio puutarhapöytä!

-Paula

30 kommenttia:

  1. Hmm. Pöytä on kaunis :). Tosi hyvä idea! Minun silmääni se miellyttäisi vielä enemmän, jos jalat olisivat mustat. Tai valkoiset. Vierastan hiukan kiiltävää kromia.

    T: Silmäilijä, joka ei juuri nyt pääse kirjautumaan Bloggeriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista. Olen samaa mieltä. Haaveissa oli harjattu teräs tai valkoinen, mutta sellaista en valitettavasti löytänyt. Mietin mattalakkaa jalkoihinkin, mutten ainakaan vielä toteuttanut. Ehkäpä voisin kokeilla maalausta, jos en totu kiiltoon.

      -Paula

      Poista
  2. Hello! No jo on hieno! Kyllä kannatti nähdä vaivaa! Ja minusta ne sopivat yhteen mainiosti - teillä tietysti vaan on kriittinen silmä, kun ette ole tottuneet siihen. Enkä tuota sohvaa kyllä vaihtaisi, sillä se näyttää todella kutsuvalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hello! Juu, omaan silmään tökkää vähän kaikki, mutta josko antaisin ajan kulua ja totuttelisin. Sohvan, tuolien ja pöydän jalat ovat ainakin kaikki ihan eri paria. Huoh.

      -Paula

      Poista
    2. Voikos muuten sohvan jalat vaihtaa?

      Poista
    3. Teoriassa sohvan jalat voisi vaihtaa. Aikoinaan ei ollut saatavilla tähän sohvaan metallisia jalkoja. Nyt taitaa olla metalliset putkijalat, mutten ole varma niistäkään, miltä näyttäisivät. Tosi hankalaa!

      -Paula

      Poista
  3. Mä en yleensä tykkää betonisista ja kiiltävistä asioista (tai oikeen mistään kylmästä ja kovasta vaikutelmasta sisustusasioissa), mutta mun kriittisen silmän mukaan tämä pöytä sopii juuri tähän olohuoneeseen vallan mainiosti. Muutenkin, tavoistani poiketen, tykkäsin siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoskiitos. Mä tykkään muuten kylmästä ja kovasta (mutten kiiltävästä), mutta kun seinät on kiveä, tuntuu, että sitä voi olla jo liikaa.

      -Paula

      Poista
  4. Minusta kanssa ihan super hieno! Ite tykkään tuosta kromista.
    Uskaltaisin väittää että noissa sohvien jaloissa on joku standardi kierre joten voi olla että löydät ihan jonkun toisen sohvanvalmistajan valikoimista hyvät jalat. Entäs jos ottaisit jalat vain pois? Tai jätät alle vain jotkut levyt?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet varmaan oikeassa, että jalkoja löytyy, mutta millaiset? Se on varmaan jarruttanut, kun en ole keksinyt, sopisiko tuohon metalliset vai jotkut muut. Ja kiitos kehuista.

      -Paula

      Poista
  5. Älä heivaa, minusta se on todella hyvä siinä!

    VastaaPoista
  6. Samaa mieltä ollaan täällä, kyllä se tuohon sopii! Mä en ole oikein koskaan ymmärtänyt sohvapöytiä, ne on aina liian kaukana, jos loikoo sohvalla. Mutta sohvapöytä pitää silti olla, että siinä voi säilyttää vaikka mehulasia. Joten korkeudella ei siinä mielessä ole merkitystä. Jättäkää ihmeessä tuohon, jos vain oma silmä tottuu. Ihana! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yritän opetella nyt ainakin hetkeen. Meillä ei ole ollut sohvapöytää viiteen vuoteen ja minimalismiin taipuvainen silmäni on tottunut siihen, vaikka yksi sisustussuunnittelijakin jo kehotti pöydän hankkimaan.

      -Paula

      Poista
  7. Tosi ihana pöytä ja itsekin olen tuollaisen tekemisestä haaveillut ja betonitöistä muutenkin. Ymmärrän tuon mietinnän, että onko just paikallaan tuossa. Ehkä tyyliltään hiukan erilainen kuin sohva ja oisko mittakaavaltaan vähän sirompi, kuvasta ei aina näe. Silmä kyllä tottuu aika pian. Vaikka välillä itse mietin, että onko se hyvä, että tottuu. Meilläkin ihan nykyiseen olohuoneeseen vääränlaisiin huonekaluihin on reilussa vuodessa silmä tottunut, mutta tottuminen ei poista sitä, että ne silti ovat tilaan vääränlaiset. Tuon kuvan nurkassa pilkistävän valkoisen tuolin kanssa näyttää kyllä tosi sopivalta. Jospa sohvan ilme keventyisi vaikka erivärisillä tyynyillä tms. Tai voisiko sohvan jalat "teipata" vaaleammiksi tai jotain sellaista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se on. Aikaisemmista postauksesta näkeekin, että sohva on eri tyylinen kuin nojatuolit ja olen haaveillut hieman kevyempilinjaisesta sohvasta tummanharmaana. Sen takia ehkä pöytä miellyttää, mutta tyylien nykyinen sekoitus ei niinkään.

      Sohvia pitäisi voida tuoda kotiin sovitettavaksi ennen ostopäätöstä samoin kuin mattoja, sillä ne ovat niin hintavia investointeja, että väärä hankinta harmittaa ja ottaa kukkarolle! Toki ymmärrän, miksei tämä silti käytännössä onnistuisi.

      -Paula

      Poista
    2. JA unohdin ne linkit aikaisempiin olohuonekuviin (ja -tuskailuihin)
      http://piipadoo.blogspot.fi/2013/03/kevatvaritysta.html
      http://piipadoo.blogspot.fi/2013/07/olohuoneen-kesakevennys.html

      Ehkä tässä ollaan kuitenkin oikeaan suuntaan menossa.

      Teippausta olen miettinyt myös. Se olisi ainakin edukas tapa kokeilla eri väriä jalkoihin.

      -Paula

      Poista
  8. Hiano! Mitäs, jos teippailis jalkoja? Jos ei heti jaksa maalata tai vaihtaa. Kuvassa ainakin sohva sointuu betoniin hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, teippailua voisi testata. Eivät ne sohvanhalat tosiaan paljon maksaisi, jos keksisi, mikä sopisi sekä sohvaan että muuhen sisustukseen, jos mikään. Mutta nää on näitä ;)

      -Paula

      Poista
    2. No niitä ehtii miettiä ja mieli vaihtua. Meillä on jatkuvasti monta mietintää meneillään. Tuli yhtäkkiä ajatus, että voit valaa betoniset jalat 😊

      Poista
    3. Eipä Henni hassumpi ajatus, mutta käytännössä taitaisi sanoa sekä mies että parketti "NOU!"

      -Paula

      Poista
    4. Joo parketti ei kyllä tykkäisi. Pitäisi ainakin neuloa villatassut lisäksi.

      Poista
  9. Todella kaunis se ainakin on!

    Meilläkin on itse tehty ruokapöytä, juuri postasin siitä blogiini :) Kiva tää sun blogi, liityin lukijaksi! :)

    Ihanaa viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Reetta. Hieno pöytä sinulla ja kappas, samassa kaupungissa asumme!

      -Paula

      Poista
  10. Tämä on niin hieno, aivan upea! Minusta ei ole lainkaan liian matala, mutta silmä ehkä vaatii totuttelua. Meillä on olohuoneen pöytänä itse tehty lankkupöytä jolla on korkeutta vain n. 20 cm, ja alkujärkytyksen jälkeen olen alkanut tykätä siitä valtavasti. Olohuone on ihanan ilmava kun pöytä ei tuki "ilmatilaa". Mulla kävi mielessä että mitä jos maalaisit nuo jalat sinkkisprayllä? Sitä sinkkispraymaalia voi vielä "vanhentaa" ja muuttaa kuluneen näköiseksi etikka-vesi -seoksella, vois sopia pöydän tyyliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti viestistä ja vinkistä! Tuo sinkkispray on mulle ihanuusi tuttavuus, joten pitääpä perehtyä. Tosin spraymaalaus vaatisi, että tämä 75kg pöytä kannettaisiin pihalle maalattavaksi, joten voi olla, että totuttelenntalven yli ja palaan asiaan keväällä, kun maalausolosuhteet alkavat taas olla kivemmat.

      -Paula

      Poista
  11. Sohvan jaloissa ei ole mitään vikaa. Nehän eivät juuri edes näy. Korosta betonia, niin pöydän jalat jäävät taustalle. Herkuttele betonilla :-)

    Katso muotoja ja värejä. Pinta on toissijainen. Sohvassa ja pöydässä näyttäis olevan samaa muotokieltä ja väriäkin.

    (Sohvalta ehkäpä pois tekstityynyt, tai ainakin toinen.) Sohvalle jotain, joka värillään on yhteydessä betoniin, siis jotain betoninharmaata. Vaikkapa mohairshaali tai pitkulainen suorakulmainen tyyny. Pöydälle voisi vaihtaa jotain massiivisempaa, joko neliönmuotoa toistavaa tai vastapainoksi massivisempaa pyöreyttä. Toisaalta betonipöytä olisi hyvä tausta jollekin isommalle, oikein herkällekin jutulle. Puunruskea (tyynyn kuvio) voisi ehkä olla hyvä väri, se poimii sohvalta/sohvanjaloista (myös lattia) ja on pehmeä väri. Musta ehkä myös, vrt. matto.

    Kokeile: kaikki irtonaiset (tyynyt, peitot, jne.) pois, sitten lisäät takaisin yksi kerrallaan / vaihdellen, ja katsot miten vaikutelma muuttuu. Jotenkin sellainen, kuitenkin helposti muutettava, tuntu tuossa on, että vaikka pöydällä ja sohvalla on hyvinkin yhteistä, se jää liiaksi muun alle.

    Onneksi olkoon hienosta pöydästä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi hurja, kiitos paljon vinkeistä. Jotain pientä muutosta on jo tullutkin ja tulossa, mutta mietiskelen kyllä kunnolla näitä vinkkejäsi.

      -Paula

      Poista
  12. Kyllä näistä petonitasoista tulee hienoja.

    Meille ei toistaiseksi sovi kotiin, mutta kyllä jokin petoni viritys menee "sitten joskus"-listaa.

    Hyvää työtä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin mietin tätä kauan ja edelleen on ajatus, että jos olkkariin löytyy jokin muu kiva pöytä niin tämähän menee sitten vaikka terassilla!

      -Paula

      Poista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.