2013/08/08

On kukkia ja sitten on kukkia

Olen onneton puutarhuri ja vihreä peukaloni on keskellä kämmentä. Nyt kuitenkin minut yllättivät perennapenkistä nousevat valkoiset liljat, joita en kunnolla muista sinne istuttaneenikaan. Nappasin ne jo sisälle maljakkoon, jossa ne pääsevät paremmin oikeuksiinsa ja huumaava liljan tuoksu täyttää nyt koko asunnon.

 
Jostain syystä parhaiten puutarhassa menestyvät juuri puolittain tehdyt istutukset. Perennapenkkini on nuutuneiden kukkien hautausmaa, johon kaivan kaikki rontot, kun en malta niitä poiskaan heittää. Sieltä kuitenkin nousevat vuosi toisensa jälkeen juuri nämä, kun taas kaupasta varta vasten ostetut taimet saattavat kuolla ennen aikojaan.Sisäkukkina taipaleensa aloittaneet kevätesikot, hortensiat ja sipulikukat kukoistavat vuodesta toiseen ja viime syksynä hankkimani lyhtykoiso kasvattaa kokoa ja valtavaa määriä uusia lyhtyjä. Huonekuuseni olen onnistunut pitämään hengissä talvesta saakka ja kesän ulkosalla oleiltuaan sen kasvu on ollut hurjaa. Hieman ylivuotisena ilmaiseksi saamani pensasmustikat antoivat enemmän satoa kuin kaupasta ostetut!


Vähän erilaisiakin kukkasia on alkanut putkahdella sieltä täältä, vaikka parhaan kasvukauden pitäisi vähitellen olla jo ohi!

-Paula

2 kommenttia:

  1. OIhh, virkatut kukkaset näyttävät tutuilta, onkohan meillä sama 3d-projekti meneillään ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.